Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Stidljiv pozdrav društvancu s negdašnje društvene margine, a sada svuda vaspoznatog foruma. Zaspah za vreme drugog PF i to tokom Egreta. Eto, koliko mi se pesma dopadala, dopada mi se i dalje audio snimak, a ono na lajvu je živi dokaz da neko jednostavno nije rođen za scenu. Bujaković je Niti razbio. Elem, nijedan kandidat mi nije full artikl za Evrosong. Ko god bio taj naimenovan, blagorodan i pomazan od Klopkuše za Evrosongić, taj mora mnogo toga da redukuje, u zavisnosti već od toga ko je, šta je , kakav je. Cenim da će ta individuuuuua biti Crni, od hipokrizijskog ingliš milja, nazvan Black. Treba da poradi na vokalu, na pokretima, na filigrantskim detaljima aranžmana, ali i nastupa, nemam ništa protiv da ceo nastup bude vizuelna digitalna igrica koja aludira na buđenje od perfidnih, konzumentsko -ovisničkih paukovih mreža i distopije neoliberalizma, iako u toj priči on meni nije iskren, dakle'm - umetnik nije i to ne može da se odglumi, ali liči... i neki će na to da padnu. Nastup mi se dopada. Inače, režiser njegovog nastupa je Marija Iva Gocić, kćer ( po mom skromnom mišljenju) najzasluženijeg dobitnika Ninove nagrade u deceniji za nama, Gorana Gocića. Džipsi mi je baš otkrovenje, nastup mi je ludilo, definicija kreativca je da od ni od čega napravi nešto, no pesma je repetativna, nije za Evroviziju, tu mora biti neke drame, kulminacije, peripetije, priče.. Ako on bude, kojim slučajem izabran, pesma mora da se doradi i pretumba.... mada nije baš da druge ne moraju. Da se iko može meriti s malim zelenim čačaovcem i Lorin, teško će bude... Tako da rezime u jednoj rečenici: Luke Black.

Spremno sa još dodatne dve kolone jer mi je lakše za upoređivanje i bitan mi je faktor scene efekata itd. Sa kim gledate večeras? 😊 ja napokon ne radim pa mogu bolje da pratim sve šta se piše i da se uključujem. Doduše više ću da čitam jer idem kod drugarice

Attachments

• IMG20230304185234.webp
    IMG20230304185234.webp
    446.2 KB · Views: 10
Uh meni je Ćanel toliko porasla gledajući ove intervijue, i nastup i glas. Ne znam. Briga me za potencijalni plasman na ESCu, hoću harizmu, glas i energiju a to imamo samo u njoj.
Pa ti slobodno nastavi da gledas njene intervijue, a nas pusti da se borimo za dobar plasman 😇

Njemačko NF gledalo 3 miliona ljudi, naše 1.2 lol

Džipsi uzima, sve vodi ka tome

I Elena podržala Luku.

Attachments

• Screenshot_2023-03-04-18-59-47-94_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.webp
    Screenshot_2023-03-04-18-59-47-94_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.webp
    110.1 KB · Views: 16
Stvarno imam dosta favorita, tako da jedinio bih imao meltdown da je nekom surovom igrom sudbine otisao Eegor.
Bicu duboko razocaran ako bi nekim ludilom pobedio Chegi, ali to je to. Cak ni za Hurricane mi ne bi bilo toliko strasno jer volim da gledam dumpster fire nastupe (tipa Moje 3) ako dobro pevaju, ima nesto hipnoticno u tom haosu.

Redosled favorita:
Dzipsii
Luka
Zejna
Balos

Moze takodje:
Nadja
Princ
Stidni

Ako Džipsii kojim slučajem pobedi baš ću se smoriti, stvarno možemo sa se pozdravimo od bilo kakve šanse za finale sa njim tj. nije on problem već pesma.

Ovaj moj post će biti malo off-topic, ali skroz je neprofesionalno za Javni servis da Prvo polufinale PZE'23 okači na YT kao interlaced video.

WxvlkpF.png

prosle godine finale 1.4 miliona. 200 000 ljudi se razocaralo u Saru
💀

Pa finale ima jacu konkurenciju, ZG i Zadrugu.

Dobro ovo je po mom mišljenju neka donja granica gledanosti, cisto na brand power kada su imena favorita potpuno medijski neatraktivna. Sto i nije los rezultat.

Pa dobro u intervjuima sebe ne ne oslovljavaju sa Bend nego Brend
Šta se sve danas naziva brendom, ništa čudno niti novo. Samo neka taj ,,Brend" večeras izvisi kod žirija (što i očekujem) a kod publike me u tom slučaju baš i ne zanima. Ostanite cure doma i uživajte u novim projektima pošto je pesma danas projekat jbte a bend/grupa, brend. Eeee svete kuda ploviš. 😵‍💫

Pita me mater šta ću večeras, hoću li van, rekoh ma kakvi, danas gledam srpski izbor za Eurosong. Pogleda me i kaže: Znala sam da nemaš život, ali stvarno si nadjebao samog sebe. 😑

Minutu kasnije me traži da joj pustim recap i naravno najbolji joj je Princ 💀 Majke u toj pjesmi čuju Čolu i to je tako.

Back