Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Evo malo statistike. :D
Znam da nije svake godine bilo isto i da se izbori ne mogu stvarno porediti, ali ovo radim čisto iz zabave.

Top 20 pesama na srpskim izborima za evroviziju po glasovima publike od 2007. (Bez manjih izbora tj. 2010,2011,2015):

1. Konstrakta - In Corpore Sano - 44.459 glasova - PZE '23
2. OT bend - Blagoslov Za Kraj - 28.521 glasova - Beovizija 2009.
3. Moje 3 - Ljubav Je Svuda - 25.959 glasova - Beosong
4. Sara Jo - Muškarčina - 21.253 glasova - PZE '23
5. Princ - Cvet Sa Istoka - 20.398 glasova - PZE '22
6. Dušan Svilar - Spas - 20.298 glasova - Beosong
7. Luke Black - Samo Mi Se Spava - 20.070 glasova - PZE '23
8. Hurricane - Hasta La Vista - 19.781 glasova - Beovizija 2020.
9. Zorja - Zorja - 16.857 glasova - PZE '22
10. Sanja Ilić & Balkanika - Nova Deca - 14.698 glasova - Beovizija 2018.
11. Andrija Jo - Oči Meduze - 13.582 glasova - Beovizija 2020.
12. Džipsi - Greh - 11.582 glasova - PZE '23
13. Aca Lukas - Oskar - 11.018 glasova - PZE '22
14. Nataša & Una - Samo Bez Straha - 10.427 glasova - Beovizija 2019.
15. Jelena Tomašević - Oro - 8.653 glasova - Beovizija 2008.
16. Filip Baloš - Novi Plan Drugi San - 8.529 glasova - PZE '23
17. Nađa - Moj Prvi Ožiljak Na Duši - 8.111 Glasova - PZE '23
18. Oskar & Beauty Queens - Superstar - 7.696 glasova - Beovizija 2009.
19. Zejna - Rumba - 7.195 glasova - PZE '23
20. Lift - Drama - 6.947 glasova - PZE '22
Luka vise glasova od Hurricane 2020. 😳

Имаш их у репу, и то подоста, пре свега Ђуса и Прти Бее Гее. Штавише, Микри Маус води емисију МСклопедија на 202јци
Mikri se sprda da je rom, on je etnički srbin

Od pobjednika je samo Željko imao manje od nje. Npr Flamingosi su godinu ranije imali duplo više glasova od nje.

Jedino nigdje nema za Beoviziju 2005 koliko je ko imao glasova.

Last edited:
Od pobjednika je samo Željko imao manje od nje. Npr Flamingosi su godinu ranije imali duplo više glasova od nje.

Jedino nigdje nema za Beoviziju 2005 koliko je ko imao glasova.
Mada opet mene nesto cudi,tada smo imali pesme koje su bile hitovi takodje i gledanost nije bila bas toliko losa opet se takodje mislim radilo o milionima ljudi,pa me cudi zasto nisu glasali,zasto recimo Flamingosi Lane Moje ili Molitva nisu dobijali ako ne kao KOnstrakta,onda makar glasova kao Luke Black,to mi je cudno iskreno...

Bilo je dosta tehničkih problema sa glasanjem u to vreme. Nisu uspevali da obrade glasove pa je pod znakom pitanja i to što je na kraju objavljeno kao zvanične brojke. Sećate se recimo prvih rezultata glasanja publike na Beoviziji 2007. i 33 glasa za Maju Nikolić, kao da je samo komšiluk glasao :)

Realno u pravu ste jako je to sumnjivo tada,bilo idalje sam u šoku,odakle Maji ČAK 33 GLASA???!! :unsure::unsure:
Neko zaista glasa za ONO.....

• Haha
Reactions: Mrm
OT Bend - bruka da nakon toliko glasova publike ne budu izabrani. :(
Za to se obrati Zeljku Joksimovicu,Bilji Krstic i Marku Konju. Da je glasao isti ziri u finalu i polufinalu,OT BEND BI IMAO 24 POENA,eto koliko glup sistem RTS da se žiri menja...

Ili da je primenjen proporcionalni sistem koji se koristi na MF.

Ili da je primenjen proporcionalni sistem koji se koristi na MF.
Glavu mogu staviti na panj da je to sto njih nismo poslali te godine najveća greška i najveći zločin ikada na našem nacionalnom izboru,bukvalno osećam da bismo sjajno prošli makar smo se sećam se tada ložili da ako njih pošaljemo da se opet vraćamo u vrh evrovzije,šta misliš te godine na kojem mestu bismo bili sa OT Bend- Blagoslov za kraj????

Ne znam na kojem bismo mestu bili, teško je to reći sa ove distance, ali bio je to ozbiljan projekat (navodno je kompozitor pesme bio Huljić, koji nije bio potpisan naravno), ali je po meni veća šteta što se odustalo od Beovizije (baš ovih dana sređujem snimke iz 2008. i 2009. i mogu reći da to uopšte nisu bile loše pesme, a scena 2009. po meni bila jedna od boljih). Sećam se da se i u Skupštini Srbije pričalo o tome (Vladan Batić tražio da se ponovi izbor).

Za to se obrati Zeljku Joksimovicu,Bilji Krstic i Marku Konju. Da je glasao isti ziri u finalu i polufinalu,OT BEND BI IMAO 24 POENA,eto koliko glup sistem RTS da se žiri menja...
Ziri kao u ovogodišnjem polufinalu.

Mada bi je verovatno Tonči preradio kao sto je preradio Zauvjek moja. Videlo se da je ono malo iznad demo verzije

Back