Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

I Sara Jo prošle godine imala više glasova nego njih dvojica.

Ali u finalu Empaty Soul Project zadnji sa preko 2000 glasova.

Žiri u pf je glasao kao onaj skandalozni žiri u 2009. Samo što su ovoga puta bili u polufinalu hah

Ana Stanić koja misli da je najbolji izbor za ESC Stefan Shy. Alo ribo.

Bukvalno su seli i glasali po nekom svom ukusu.

Mislim meni nije čudno da Kiki i Ana Stanić misle da su najbolje pesme u prvom pf Stefanova i Nađina. To meni i liči na nešto što bi oni privatno slušali, Meni je skandal da njima nije objašnjeno da ostave ukus po strani i glasaju za ESC potencijal.

Pa Aleksandra Kovač je dala 10 poena za HRC, mislim da ona to u životu ne bi poslušala.

Žiri u pf je glasao kao onaj skandalozni žiri u 2009. Samo što su ovoga puta bili u polufinalu hah

Tako se i meni cini, u polufinalima clanovi zirija glasali malo tendenciozno i sta im se zanrovski dopada, a kada se rotirao ziri u finalu glasali za najbolji ESC paket + celokupan nastup. Publika se isto tek probudila i aktivirala u finalu. Zato imamo disproporciju i kod zirija i kod publike.

Pa mislim da je to i fer, da svaki clan zirija donese nesto svoje i da se vidi razlika u misljenjima. Bolje mi je u svakom slucaju od uniformisanog davanja poena gde nekim cudom svi imaju skoro isti ukus

Rebrendiranje festivala uspelo, ali treba se poraditi na dosta stvari za sledecu godinu. Mislim da sad mogu da uvedu proporcionalni sistem, i treba im vise clanova zirija (raznih profila i godina).

Cestitke Luki, pre par godina niko ne bi pomislio da je moguce da on takav sa ovakvom pesmom i nastupom pobedi na NF, pa i da mu je ziri poklonjen. Dobio je preko 20k glasova, sve na mestu.

Tradicionalisti namireni turskim haremom i pobedom na tvt, ziri dobila devojka iz komsiluka, ukupni pobednik onaj sa najvecim sansama za plasman na ESC. Opet smo pametno birali.

Nazalost, bice samo jedna hit pesma sa festivala (Shy) ali Boze moj.

Dobili smo pregled nekih buducih potencijalnih predstavnika, pod uslovom da se pojave sa boljim pesmama. Princ nek se obrati Joksimovicu, pa ce vrv i pobediti sledece godine.

Back