Princ, što se mene tiče odličan, jedan od najboljih

Sve na mestu. Nije ovo taj momenat u kojem treba da se predstavi Evropi
ali ako bi se kojim slučajem desilo, ne bih imao ništa protiv.
Očekivao sam, apsolutno, da stvari mogu i ovako da se razviju. Pogotovo u situaciji gde jasnog favorita nema i gde se niko nije izdvojio.
Suština svega je da mi ove godine, jednostavno, nismo imali niti jednu zaista konkurentnu pesmu. Niti jednu. Zorjina prošlogodišnja pesma, recimo, je 5 klasa iznad svega što smo čuli ove godine. "Novo bolje" takođe. Baloš 2023. je, takođe, imao bolju pesmu od svega što smo ove godine čuli, a da ne pričam tek o "Muškarčini" ili, opet, Zorjinoj pesmi iz 2022. Svaka Zejnina pesma, takođe, je miljama bolja od onoga što smo imali u ponudi ove godine.
Ove godine tog kvaliteta nije bilo ni u naznakama i to je realnost. Mi smo ove godine imali nekoliko "potencijala" ali to nisu bili gotovi proizvodi, što je na kraju krajeva, krajnji ishod i pokazao. I dalje stojim pri tome da je, gledano kroz prizmu pesama, "Durum Durum" imala najveći potencijal, međutim, kako sam već i napisao, ovo jednostavno nije bio pobednički paket. Nije uživo to bilo to, što je publika prepoznala i zato je nije ni nagradila većim brojem bodova. S druge strane, Vukayla je uživo ostavila jako dobar utisak ali pesma "ne radi" na prvu, pogotovo ne kod prosečnog srpskog gledaoca, tako da ni tu nisam previše iznenađen što se tiče podrške od strane publike. Kod nje je falila jača pesma, kod tam drugačiji i ubedljiviji nastup. To sam u više navrata apostrofirao ranije i baš je to na kraju i presudilo. U svakom slučaju, sada imaju jedno iskustvo više, voleo bih da ih obe vidimo ponovo i da ujedno budu jače i konkurentnije nego ove godine

Pohvala, svakako, za tam jer je osluškivala šta publika misli i pokazala je da ume da prihvati kritiku. To je jako bitno i tako treba da se ponaša svaki potencijalni predstavnik Srbije na ESC-u a ne da dođe pun arogancije i sa stavom da svi treba da mu se klanjaju te da misli kako će se prošetati do pobede.
Shodno tome, da se nadovežem na Mimi. Mislim da se nikada ranije nije desilo da se u nekoga toliko veruje a da se zauzvrat dobije toliko malo, da ne kažem da se ne dobije ništa. Za njen potpuni potop u finalu nije niko drugi kriv do nje same. Vrlo je jednostavno - da je napravila iole konkurentnu pesmu, da ne kažem da je ta pesma imala i adekvatan nastup.......da je sve gorelo na sceni, svi bi je podržali. I pobedila bi lagano. Neki od nas su je "prozreli" od samog početka i, eto, imala je priliku da nas sve demantuje a ona ne da nas nije demantovala, nego se ispostavilo da smo još i blagi bili. Pa čak i od ovako slabe pesme je moglo više da se izvuče, samo da se htelo. Da se postavila kao tam, da je bar malo obratila pažnju, ako ništa drugo, na svoju publiku i šta ta publika ima da kaže, možda bi sinoć ishod bio i drugačiji. Ali, po sopstvenom priznanju, nju je "bolelo uvo". E pa kada je već tako, onda i ne treba da ide.
...
Shodno celoj ovoj situaciji i imajući sve okolnosti u vidu, meni lično pobeda Princa ne smeta. Pesma mi je od početka pri vrhu, bio mi je odličan i u finalu. Da li bih više voleo da je otišao sa zaista konkurentnom pesmom umesto ove koja je dobra ali je lokalnog karaktera (kako sam više puta ranije i govorio)? Apsolutno. Ali to nam je što nam je. Što pre prihvatimo da ove godine nismo ni imali "the" paket, te da bi bili u manje-više istom sosu šta god da smo poslali, to će nam biti lakše.
Treba prihvatiti ulogu underdoga (koju bi imali i da je pobedio bilo ko drugi) i gledati da sa ovim sa čime raspolažemo sada izvučemo finale. Šanse postoje. Ako prođemo, očekujem naš "klasika" rezultat - 15.-20. mesto u finalu. Obzirom kakvu smo konkurenciju imali, to bi nam i premija bila ove godine.
Dogodine se nadam, svakako jačim pesmama pre svega, ali isto tako, mora doći i do određenih promena. PZE treba apsolutno da ostane tu gde jeste ali moraju se napraviti određeni rezovi jer evidentno je da ima više stvari koje škripe.