Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Tam je najbolja bila u finalu, ali iako je moj favorit bila mislim da je godina bila za Harem girls, da nije bilo kupovine sim kartica od strane pobednika i pobednika publike pobedile bi.
Aladin je sve veci hit. Steta sto nisu pobedile! 😕

Došli mi u goste klinci od sestre i od brata i naravno da smo pričali o Evroviziji. Sestrin sin peva "nije yes yes yes nego da da da", bratova ćerka plakala kad je Mimi izgubila. Ta pesma se tačno desetogodišnjacima svidela, ali oni nisu mogli da glasaju. Bratova ćerka rekla da joj je i tam bila super, a da Harem Girls izgledaju kao lutkice i da bi one sigurno pobedile na Evroviziji. Pobednik im se ne sviđa i nije im jasno kako je pobedio. Puno mi je srce kad vidim decu koliko prate ESC, podsećaju me na nekadašnjeg mene 💖

Koliko pamtim pobednike našeg takmičenja, osim Jelene Tomašević i Princa, naša publika nije izabrala pobednika koji je ranije bio ispod 2.mesta. Konstraktu, takodje, ne računam jer se nije takmičila kao Konstrakta.
Srpski glasač je takav, glasa za onog koga ne doživljava kao gubitnika. Mislim da Vukajla, sa svojim 7. mestom može da se oprosti od pobede na PZE, eventualno neki duet.
Od povratnika, pobedi se mogu nadati, ukoliko ne nastupaju iste godine, Breskvica, Sara Jo i Zorja. I naravno Konstrakta.
Ostali povratnici mogu doći da promovišu novu pesmu.
Na žalost, u tu grupu spadaju i svi moji favoriti sa PZE.

Ne bih se bas kladio u to, uvek sve je moguce samo ako se okolnosti poklope.

Imamo i teoriju da povratnici uvek slabije prodju nego prvi put, ali ima nekoliko primera koji to opovrgavaju - npr. Zejna koja je 3 puta ucestvovala i svaki put prolazila bolje nego prethodni

Pesma je najbitnija. Ako neki prethodni učesnik dođe sa pesmom za koju se stvori konsenzus da treba da nas predstavlja, glasaće i žiri i publika.

Ja apsolutno mislim da bi Filip Baloš mogao da nas predstavlja. Imao je dve odlične pesme i jedan odličan nastup (i jedan loš). Ali ne vidim zašto on npr. ne bi mogao da pobedi ako bi došao sa najboljom pesmom, samo zato što je jednom ispao u PF.

Slazem se. Nadam se da cemo docekati Filipa kao predstavnika u nekom trenutku.

Mislim da je dobra ideja bila da su on i Zejna pauzirali ove godine, zanima me da li ce se neko od njih vratiti naredne godine

Zaboravlja se da je Jelena Tomašević, učestvovala na Beoviziji i pre Jutra sa pesmom Kad ne bude tvoje ljubavi. Pa je tu i Marija Šerifović 2005. sa pesmom Ponuda. Dakle obe su povratnice, obe su bile ispod drugog mesta, ali obe su na kraju dočekale svojih pet minuta.
Nema tu pravila, može da se desi da izvođač pravo niotkuda zablista i odnese pobedu. Naravno, mora mnogo toga da se poklopi, za početak pesma.

Koliko pamtim pobednike našeg takmičenja, osim Jelene Tomašević i Princa, naša publika nije izabrala pobednika koji je ranije bio ispod 2.mesta. Konstraktu, takodje, ne računam jer se nije takmičila kao Konstrakta.
Srpski glasač je takav, glasa za onog koga ne doživljava kao gubitnika. Mislim da Vukajla, sa svojim 7. mestom može da se oprosti od pobede na PZE, eventualno neki duet.
Od povratnika, pobedi se mogu nadati, ukoliko ne nastupaju iste godine, Breskvica, Sara Jo i Zorja. I naravno Konstrakta.
Ostali povratnici mogu doći da promovišu novu pesmu.
Na žalost, u tu grupu spadaju i svi moji favoriti sa PZE.

Marija Šerifović:

Priznajem da sam Jelenin nastup pre Jutra zaboravila, a ovaj Marijin nastup iz 2005. godinu u mojoj dugoročnoj memoriji kao da ne postoji. Ništa mi nije poznato, ni melodija, ni naziv pesme i tek sad videh da je pesmu komponovao Rastko Aksentijević pa shvatih da je i Biber povratnik
Sad već ima dosta povratnika, ali osim Zejne, koja je i kvalitetom i plasmanom napredovala, pa i Bojane i Davida, većina se povratkom i nije proslavila Baloš, Angelina, Kurtić, Igor Simić, Bujaković, prošle godine Filari.

Da se ja pitam Filip Baloš bi trebao da ima dva učešća na ESC, Vukajla jedno, ali ono što oni stvaraju izgleda da je prenapredno za našu publiku.
Veće nade polažem u Džordžija.

Večeras sam naletio na jednom našem radiu na neki intervju s Buč Kesidi, valjda nastupaju kod nas ili što li već, i puštali su pjesmu za PZE i pričali o toj diskvalifikaciji. I pita ih voditeljica "Znači htjeli ste s time ići na Eurosong", a oni kao "Pa ne, htjeli smo zapravo da ispromovišemo nadolazeći album".

Stvarno nikad neću razumjeti taj stav. Zakonom bih zabranio dolazak na NF zbog PrOmOCiJe.

Jeste malo cudno dolaziti na festival “ Pesma za Evroviziju” da bi sebe samo ispromovisao. Nazalost to je posledica zato sto nemamo druge festivale iste popularnosti, gde bi ti ljudi mogli da idu samo da se promovisu. Njih na ovom festivalu bas briga za ESC, i ako se zove tako kako se i zove, gde je primarni cilj da se ode na ESC.

Neko je napisao u nekoj drugoj temi da TEYA :at: treba da napise pesmu Zorji sledece godine i sad mi je celo vece to u glavi 😭

Mislim da bi to bas mogao da bude pun pogodak? Zorju obozavam najvise na svetu, jedino sto mi kod nje malo fali jeste to sto prethodne dve PZE pesme nisu bili bas u skladu sa godinama 2022./2024. Znam da je to donekle njen still nesto sto malo daje taj timeless vibe, ali bih licno voleo da se to u narednom pokusaju (ako ga bude) podigne za jednu lestvicu. Bukvalno neki malo moderniji twist da se napravi i bukvalno bombonica

Sta mislite da pocnemo mi fanovi vec da botujemo po mrezama, da se to pogura malo

Meni Teya baš i nije neka skladateljica... I ova pjesma za Austriju joj je baš bučkuriš s tim random završetkom koji nema smisla. Rađe bih Anandu za Zorju jer piše balade s glavom i repom.

Back