Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

I ja baš želim da vidim Džordžija ponovo na pze-u, ali džaba mi svi njega priželjkujemo ako on nema konkurentnu pesmu koju želi da prijavi. Ne treba prijavljivati bilo šta i siliti da to mora sledeće godine. Treba prvo napraviti jedan dobar i kvalitetan paket pa se onda prijaviti, za njega bar ima vremena u narednim godinama jer je relativno mlad. Samo je važno da ostane u svom fazonu i nemam sumnju da će pokidati kad god da se prijavi.

I ja baš želim da vidim Džordžija ponovo na pze-u, ali džaba mi svi njega priželjkujemo ako on nema konkurentnu pesmu koju želi da prijavi. Ne treba prijavljivati bilo šta i siliti da to mora sledeće godine. Treba prvo napraviti jedan dobar i kvalitetan paket pa se onda prijaviti, za njega bar ima vremena u narednim godinama jer je relativno mlad. Samo je važno da ostane u svom fazonu i nemam sumnju da će pokidati kad god da se prijavi.
Pa rekao je da ga ima i da se prijavljuje za naredni PZE.
Ja mu verujem.

Želim da se nadovežem na priču koja se stalno vrti, kako muzičari danas ne bi trebalo da se inspirišu pesmama iz 2000-ih jer je to “prošlo vreme” i da takve pesme više ne prolaze na Evroviziji. Po meni, to jednostavno nije tačno.
Pre Evrovizije sam pustio nekim ljudima Lumininu pesmu iz 2005. i rekao da je to ovogodišnja pesma Češke. Svi su bili oduševljeni i rekli da Češka sigurno pobeđuje. Nisu imali pojma da je pesma stara skoro 20 godina.
Dobra pesma je dobra pesma, bez obzira na godinu. Naravno, danas treba da zvuči produkcijski sveže, ali to ne znači da sve što liči na ranije periode treba automatski da odbacimo. Hit je hit, i to je to.

Jel ovo pesma koju su Mirna i Nera htele da pošalju na PZE ako je to uopšte bila istina?

Ово би уз неки ревамп било занимљиво видети на ПЗЕ позорници

Želim da se nadovežem na priču koja se stalno vrti, kako muzičari danas ne bi trebalo da se inspirišu pesmama iz 2000-ih jer je to “prošlo vreme” i da takve pesme više ne prolaze na Evroviziji. Po meni, to jednostavno nije tačno.
Pre Evrovizije sam pustio nekim ljudima Lumininu pesmu iz 2005. i rekao da je to ovogodišnja pesma Češke. Svi su bili oduševljeni i rekli da Češka sigurno pobeđuje. Nisu imali pojma da je pesma stara skoro 20 godina.
Dobra pesma je dobra pesma, bez obzira na godinu. Naravno, danas treba da zvuči produkcijski sveže, ali to ne znači da sve što liči na ranije periode treba automatski da odbacimo. Hit je hit, i to je to.
Uf Luminita je stvarno bila sjajna.
Iz te godine, pored, naravno, Grčke, i Švica i Izrael bi i danas bile u top 10.

Meni je nerealno da je 2015-a na pola puta između 2025-e i 2005-e, Bojanina godina doslovno kao da je juče bila a ne prije 10 godina dok ''Zauvijek moja'' mi djeluje kao da se desila u pretprošlom vijeku.

Nikad neću zaboraviti onaj iznenadni hajp nakon tog čuvenog polufinala i Stamenovkinog nastupa kad se preko noći počelo pričati da će Srbija možda pobijediti hahah, sjećam se da sam te večeri čamio po onim cam-date aplikacijama i da sam naletio na jednog preslatkog Španca koji je počeo pjevušiti ''Beauty never lies'' kad sam mu rekao odakle sam, cijela decenija prođe od toga jbt... 😅 Ona nikad realno nije dobila pažnju i respekt od medija i šire javnosti koji zaslužuje znajući da je zemlji donijela jedini top 10 nakon Željka i Bakua (ne računajući Konstraktu), tad u X faktor od evrovizijskih predstavnika dovodili Kneza, Loreen i Mansa da nastupe a Bokica dobila poziv za ulazak u rijaliti ''Farma'' lol.

Pretpostavljam da se u tom periodu 10. mjesto i nije smatralo nekim ogromnim uspjehom za Srbiju nego da je manje-više očekivano (neki su čak bili i razočarani smatrajući da smo mogli i više), dok bi sad svakog ko bi uspio prismrditi top 15 ili lijevoj strani tabele dočekali k'o pobjednika.

Nešto sam računao ko je sa koliko bodova pobjeđivao na Beoviziji/PZE:

24 - Jelena Tomašević, Balkanika, Hurricane, Konstrakta
22 - Marija Šerifović, Teya Dora
20 - Nevena Božović, Luke Black
19 - Marko Kon
18 - Princ

A evo ko je sa koliko bodova bio drugi:

20 - Aleksa Jelić & Ana Štajdohar, Saška Janx, Sara Jo
18 - Princ
17 - Slobodan Trkulja, OT band, Dženan Lončarević, Breskvica, Harem Girls
15 - Naiva

Nešto sam računao ko je sa koliko bodova pobjeđivao na Beoviziji/PZE: