Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Super su Haremke!! Prvenstveno svaka cast na svemu, u Srbiji ..to treba posebno da se ceni! Drugo, za drag show i ne mora sve da bude zategnuto... super je kad je polu mess (iako je meni ovde ok organizovano ).. samo napred !! 👏

Al drag show nije nešto neviđeno, baš je viđeno ranije i jedino je Končita bila ta ako ne računamo Danu koja je trans. Ako već i za pesmu imamo primere sličnih, Irska makar je i tu bila drugačija od svega što smo čuli.
Mada bi taj spoj bio nov i na ESC: drag show i balkanska muzika... a srpski jezik dodaje na egzotici...

Top 8 nastupa od sinoć:

1. Harem girls
2. Fillari
3. BXD
4. Iskaz
5. Jelena kameleonka
6. Biber
7. Mila
8. Igor Simić

Ne stigoh sinoć da prokomentarišem glasanje, jer sam radio. Mila i Kameleonka definitivno više zaslužile finale nego Ana i duo Caka i Milan. Danas sam upalio nastup od Haremki iskreno, manji mess nego sinoć. Nadam se da će poraditi na nastupu do petka, više energije i da bolje usklade glasove. Mora bolje kadriranje što se tiče RTS-a za sve nastupe to važi. Fillari je definitivno imao najbolji nastup, BXD da porade na tremi i energij, Biber odličan. Iskaz, bili su super ali sam očekivao bolje osmišljen nastup. Inače čudno mi je da Tasha nije dobila dovoljno glasova, doduše jeste da je dugo nije bilo ovde ali tata joj je Keba i ima podršku njega iza sebe, čudi me da nisu nakrcali kartice.

U odsustvu kvaliteta razumem da su vam Aladin odnosno Haremke većini ovde Top možda i jedan od najboljih izbora ove godine.

Ovde gde sam, imao sam prilike da prisustvujem i doživim drag show pre skoro deceniju i više. Takve cure su najčešće jako originalne i zabavne a harizmom i autentičnošću zaista okupiraju pažnju prisutnih.

Drago mi je da i kod nas tako nešto sa puno kašnjenja zavredjuje pažnju.
U kontekstu ESC-a, drag nije ništa novo i autentično a sad da bi neko unutar Evrope pao na to što su one iz Srbije, smešna je konststacija najiskrenije, bez uvrede.

I najbitnije od svega, pesma od Haremki ne nudi kvalitet potreban ni za finale ESC-a iako je u ovoj lošoj godini, njihov nastup bolji od većine sinoć.
No' daleko je ispodprosečan u kontekstu samog ulaska u finale ESC-a. Nema ni kvaliteta u samoj strukturi kompozicije a nema ni energije ni harizme na sceni dovoljne za nešto što bi ESC publiku motivisalo da glasa za njih.

Njihov izbor bi nam bio stopostotni ostanak u polufinalu ESC-a ove godine.

Najtužnije je, što bi nastao cirkus u slučaju njihove pobede na PZE -u koji bi se tek obio o glavu RTS-u od strane nacionalističkog dela Srbije, salva uveda na račun javnog emitera a time i potencijalno dizanje ruku RTS-a i odustajanje Srbije već naredne godine. Možda vam to zvuči neralno i predaleko ali tako bi potencijalno bilo.

Curama sva sreća, moj izbor od objave pesama nisu a samo zbog loše pesme i manjka energije sinoć na sceni, logično, ne mogu ni biti.

Meni bi Haremke bile kul predstavnice, pesma mi se sviđa, ali nastup za Bazel bi morao mnoooogo da se doradi, a znamo kakav je RTS po tom pitanju. Režija, grafika moraju biti mnogo bolje, a pirotehnika bi dobro došla, ali znamo da to previše košta nažalost.

Pa dobro, ne piše im valja u ugovoru sa menadžerom da moraju javno podržavati ostale pevače koje vodi :D

Filarri odličan. Profesionalno i osmišljeno. 💪
Za Haremke mi je super drago da su tu i da su u finalu. 👑
Taša je potpuni hit. Nemoguće je da tek tako slučajno napraviš taj nivo nenastupa. Ovo zahteva truda. Obožavam i animacije. Kao da pustiš random slajd-šou iz galerije telefona. Malo snimci iz kluba, malo fotke s mora, malo tetkine bumerske fore s Vibera, pa neki slučajni skrinšotovi. Haos. Pa onda genijalni odlazak sa scene. Bitter bitch from LA, you will always be remembered. 🍸

Od svega juče najbolja Caka.
Najviše mi je žao Kojić Taše a najgore sam se osjetio uz falšete Tropicoplaya i nedostatak enerhije Avatarki sa mjeseca.

RTS bi u Bazelu i odličan Filarrijev nastup uništio nezaintersovanošću, prepuštanjem srpskog nastupa u ruke organizatorima, time i podrazumevanim lošim, širokim kadrirovima kako bi organizator dočarao svoj trud.

Elem, jedino nešto catchy može da nas spasi ispadanja iz polufinala ove godine.

Za Mimi kao našeg predstavnika nisam iz razloga fascinacije njenom pesmom, likom i delom već promišljeno tj. iz razloga što jedino u njoj ove godine vidim nešto što ima taj catchy momenat za ESC publiku i što smatram da bi tu bilo najmanje šanse da RTS svojom nezainteresovanošću upropasti stvar kao Teyu onomad.

Nakon Konstrakte koja je zaživela u Srbiji te '22, abitnosti Luke i Teye naredne 2 godine, zar vi stvarno ali realno mislite da bi Vukayla i Tam svojim pesmama ovde zaživele i bile masama bitne, te bile od istih ishajpovane?
Dajte ljudi, ne budite smešni! 😅

Sem Mimi, ove godine niko nema potencijal da postane viralan u Srbiji nakon PZE-a kao ni pre PZE-a što nije, a pitanje je da li će i ona postati obzirom na okolnosti u zemlji.
Ona jedina ima potencijal i to se vidi i oseca a na stranu da li je ona nekome top ili flop.
Ostali, pa 101% ponovili bi se Luka i Teya, dakle abitnost ali totalna i to odmah nakon PZE a i na samom ESC-u.

Nisam ovde bilo koga da ubedjujem u nešto, daleko od toga jer svako treba svojom glavom da sagleda stvari ali malo racionalnog i zdravorezonskog razmišljanja nije na odmet.

Back