Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

Pa gde je ova cela prica o tome da publika odluci bila prosle godine kad je protivnik publike bila pesma za koju ste navijali?
Pobednik publike je prošle godine došao do tog statusa prljavom kampanjom, bolesnom propagandom koja se planirano širila po mrežama, u stranačkim grupama su se delili njeni brojevi za glasanje. Naravno da ću biti protiv pljave igre. Mimi se tim stvarima ne bavi i zato mi ne smeta to što je favorit publike, iako mi nije u top 5. Dok je moj lični favorit, Vukayla, potencijalni pobednik žirija.

Kako je to besmislen argument kad pobednik publike tri godine zaredom ne ode na ESC, je l' vama normalno to? 💀
Bukvalno.

I ne možemo porediti ovu godinu sa prošlom kad je favorit publike bila veoma problematična osoba i pesma i generalno loš ESC paket, naravno da nismo želeli da pobedi lol

Videćemo šta će Mimi ponuditi uživo, ali ne vidim razlog zašto bi se nadali sabotaži nje od strane žirija, pogotovo ako uživo bude bar solidna.

PZE je jako skupa igra. Ljudi koji ulaze u to znaju da se tu troše hiljade i hiljade eura.
Ako do sada favoriti publike ispuše 3 godine zaredom, to šalje poruku ostalima (pogotovo afirmisanim izvođačima koji IMAJU budžet) da se njihova ulaganja ne isplate.
Na ovaj način nam preti PZE koji izgleda kao jučerašnje polufinale.

Ali ok, mislim da su ove teme za dodatno razrađivanje nakon takmičenja.

Mislim iskreno, ostavio bih ovu celu pricu za veceras oko 10:15, kada vidimo sve nastupe. Nisam ni ja 100% fiksiran da treba poslati Saru, samo devojka od svih najbolje peva i to je ono sto ja do sada vidim (pritom volim pesmu). Ako joj nastup flopne, a Mimi bude imala dobar nastup, onda cu biti sasvim okej sa time da ide Mimi. Ali ta prica dajte publici da napokon odabere sada kada se moj favorit poklapa sa publikom je smesna. Ne bi vam smetalo da opet publika ne odluci da vam se svidja neko treci i taj neko treci zapravo ima sanse da pobedi, apsolutno sam siguran u to.

Moj favorit neće pobediti ni po publici ni po žiriju, a Mimi mi je katastrofa. I svejedno kažem neka ode pobednik publike.

Kako je to besmislen argument kad pobednik publike tri godine zaredom ne ode na ESC, je l' vama normalno to? 💀

Pa ni na ESC poslednje dve godine nije pobedio pobednik publike. A desiće se ponovo ove godine ako Švedska pošalje Mansa jer će žiri bukvalno da ga natovari 12icama.

Mislim iskreno, ostavio bih ovu celu pricu za veceras oko 10:15, kada vidimo sve nastupe. Nisam ni ja 100% fiksiran da treba poslati Saru, samo devojka od svih najbolje peva i to je ono sto ja do sada vidim (pritom volim pesmu). Ako joj nastup flopne, a Mimi bude imala dobar nastup, onda cu biti sasvim okej sa time da ide Mimi. Ali ta prica dajte publici da napokon odabere sada kada se moj favorit poklapa sa publikom je smesna. Ne bi vam smetalo da opet publika ne odluci da vam se svidja neko treci i taj neko treci zapravo ima sanse da pobedi, apsolutno sam siguran u to.
Mimi mi bukvalno nije ni u top 5, nije ni Petru, Stefanu takođe nije favorit. Moj favorit ima šanse da dobije žiri i samim tim ukupnu pobedu, tako da ti teorija pada u vodu.
Ja, a verujem i neki ostali forumaši razmišljamo na duže staze. Bilo bi izuzetno štetno za festival da postane poznat po tome da pobednik publike nema šanse da pobedi u ukupnom zbiru jer žiri svake godine sabotira.

Imam pitanje za one koji prate izbore u drugim zemljama: koliko je uobičajeno da se u toku takmičenja daje IN MEMORIAM?

To sam videla na dodeli Oskara, ali tamo se mnogo više priča, nego peva. Drugo, mislim da je i prethodnih godina bilo članova ekipe koj su nažalost preminuli, pa RTS nije objavljivao njihove slike.

Crne haljine voditelji mi nisu smetali, ali zaista je celo polufinale više ličilo na komemoraciju.

Bilo sinoć, ne ponovilo se večeras.

Nego ko je, od ucesnika koji zapravo imaju sansu da pobede?
Jel znaš šta znači favorit? Favorit ti može biti i neko ko nema šansu da pobedi, u mom slučaju Tam.

Vukayla i Mimi su mi 2. i 3. mesto, znači lično preferiram Mask, ali je činjenica da je Mimi bolji paket za finale, ako želite da uđemo u finale. Znači nije moje lično mišljenje o pesmama, već jednostavno ono što mislim da bi se desilo.

Back