Pesma za Evroviziju 2025: Polufinale i finale

A što se tiče drag queen pa prvi RTS nije njih želeo, izbor žirija sve govori.
Ja ne bih bila saglasna sa ovim, ali nije tema za forum odakle informacije mogu da se pojave i na Xu. :) Samo ću reći da je Olivera bila fenomenalna sa nama (kao i ceo RTS), ali nju smo posebno oduševili što nam je drago, nismo razočarli već možda sebi ostavili otvorena vrata za neko novo učešće ili revijalni deo.
Kad saberem i ja sve svoje utiske, moram zaista jedan veliki aplauz da uputim Haremkama za sve. Nisam bio ljubitelj pesme od starta, ali evo danas sam sebe uhvatio kako je pevušim. Finalni nastup je zaista bio odličan. @Lefkada Tsunami još jednom bravo i za tebe i ostale devojke.
Hvala ti mnogo!!! Mislim hvala svima koji su nas podržali. Malo ću sada odmoriti, pa čisto da vam se još jednom zahvalim na nagradi, komentarima i podršci...mi nastavljamo da radimo drag dogadjaje i nadam se uskoro (kraj marta) jednom velikom gde ćemo proslaviti sve ovo, zaista sad kad gledam sa ove distance ogroman uspeh! Imamo i predlog ideje za pesmu sa nekom od bivših učesnica PZE (hehehe), ali sve je to u vazdUhu, ali eto za sve koji su pitali šta dalje.

Sve u svemu, javljaću se ja ponekad jer sam veliki fan ESCa i pratim forum pa ima jedno 8 godina sigurno. ❤️

I dalje ne mogu da prežalim to što nismo poslalu Haremke, ili Tam. Čitava PzE završnica je kombinacija nekih krajnje bizarnih i mutnih činilaca i onda mi je još više krivo što je tako malilo falilo da pošaljemo Aladina u Bazel. Verovatno bismo po našem dobrom, starom običaju opet završili kako i inače prolazimo, ali makar bi mi ostatak sezone do početka takmičenja bio znatno zabavniji za praćenje + uvek volim kada su nam predstavnici zagriženi ESC fanovi, pa maksimalno upijaju energiju na žurkama pre Bazela i uopšte to celokupno iskustvo.

Pozitivno me je iznenadilo to kako su veliki deo publike i uopšte javnosti reagovali na srpski drag, pa hajde neka to bude neki /za naše uslove veliki/ plus.

Pa ok, Mimi je skroz u pravu da je žiri ove godine (kao i komisija koja bira) bio totalno dezorijentisan oko bodovanja u odnosu na neke evrovizijske smernice. A sa druge strane, dobro bi joj došao jedan ozbiljan reality check da nije pokidala onako kako je ona to u svojoj glavi zamislila i kako forsira od starta.

Meni se njen nastup svidio, ali očito da nije većini čim joj ni Zorja nije dala puno bodova, najviše bodova koliko je dobila od žirija je bilo 7 bodova

Da, mislim neko joj je napisao bio komentar na TT da počne da se priprema za PZE 26 i ona ostavila lajk ahahah, msm vrlo moguce, godinama najavljuje

Ali kriterijum po kome je zainteresovana na PZE: *stavila lajk na komentar*, da li smo stvarno dotle došli 😅

Pritom znamo vrlo dobro kako su sve te popularne pevačice već godinama zainteresovane - super im je kad ih pitaju fanovi ili novinari da malo gasiraju priču, da se njihovo ime stavlja u kontekst Evrovizije, stalno neka "pa što da ne", "ako naleti dobra pesma", "imam u fioci" kvazizainteresovanost, a onda uvek bude pa ipak ne / ne stižem ove godine od nastupa možda sledeće / to zahteva puno uslova koje RTS nije spreman da mi ispuni / previše sam emotivna da bih se takmičila / nek me zovu interno / pas mi je pojeo domaći itd.

Cini mi se da su Haremke u velikoj meri uticale da Mimi ispadne iz nekog fokusa. Da je drag prihvaceniji u Srbiji, razlika i u ziriju i u publici bi bila znatno veca u odnosu na Mimi.

Valjda mi je jedino Editin razlog neprijavljanja na PzE ostao u sećanju kao jedini 'validan' a to je da, parafraziram, nije sigurna da je psihički spremna za sav taj cirkus i potencijalni odlazak na ESC (sećam se da je neko kačio izjavu ili intervju pre godinu, dve na nekoj temi). Sve ostalo je izlizano i neubedljivo, kao što kaže rintintin. A i pitanje je koliko je neko zaista motivisan (u svakom pogledu) da uleti u priču sa namenski pravljenom pesmom, a da se nakon glasanja ne oseti prevareno.

Ova godina je stvarno bila idealna šansa za mnoge fan favorite, neverovatno kako ne umeju da potrefe sezonu.

TAKO JE MIMI (y)

Evo mali recap svega sto je rekla u vezi sa PZE ako vas mrzi da gledate:

• Rekla je da su Haremke dobile najviše simpatija od ljudi koji prate i vole ESC, što je, prema njenom mišljenju, bilo potpuno pošteno. Isticala je svuda da joj se ta pesma mnogo svidela i da bi joj bilo drago da nas predstavlja
  • Čula se s Breskvicom (lol) i pričale su o tome kako će se ovo odraziti na budućnost PZE i na želju ljudi da se prijave, s obzirom na to da oni koji naprave najvece hitove na PZE i daju vidljivost tom takmičenju na kraju gledaju kako dođe neki deda i "pos*re se" na njihov trud
  • Osećala se maltretirano od strane Maje Nikolić i nezaštićeno od strane RTS-a. U početku je pokušavala da sve okrene na humor, ali joj je u jednom trenutku postalo previše (komentarisala je i kad joj je Maja leakovala kostime igračica). Bilo joj je drago što Maja nije bila u finalu, da bi se odmorila od nje
  • Trudila se na PZE da se ponaša zrelo, da se kontroliše i bude pristojna
  • Ne bi se u skorije vreme ponovo prijavljivala za PZE, jer je to finansijski i energetski veoma iscrpljujući projekat (veliki troškovi ulaganja u nastup)

Back