Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Okej je da se smanji broj pesama, ali je onda potrebno da se malo promeni komisija jer je njihovo glasanje upitno. Maršali, Vampiri, Tanja Banjanin da budu ispred Lensy? Očigledno je da je u komisiji previše metuzalema. Zašto ne bi ubacili deset mlađih fanova koji se realno više zanimaju i upućeniji su u savremenu Evroviziju, a ne onu kada smo slali Bebi Dol (čija je pesma btw modernija od pojedinih koje imamo ove godine).

Nema od ukidanja ništa, pa da opet lutamo kao između 2010. i 2018. godine bez nekog dobrog plana i rezultata. Promjene da, unapređenje, reforme...kako god, ali neka ostane PZE. Ova godina je slaba, što ne znači da sljedeća neće kidati.

Kod nas kidalice nema još od 2008. godine, Konstrakta je bila momenat i izuzetak i to je to.

Ovo je stanje nase muzike i kvaliteta autora, jedne godine pristojno, druge godine osrednje, trece godine boze sacuvaj. Ne moze RTS da rodi dobru pesmu, ali postoje stvari koje su do njih i na koje mogu da uticu. Ako se secam zvali su Konstraktu na konkurs prosle godine, umesto da su je cuvali za ovu. Ispucali se sa jakim imena prosle godine da bi se sad zadovoljili mrvicama.

Plus dugogodišnji skandali sa tim izborima, prvo onih tužbi Marine Tucaković, Ane Nikolić, Mire Škorić, pa sve do prošlogodišnje Breskve, sve to negativno utiče da se ljudi upletu u samo takmičenje.

Mislim da su malo preostre kritike, po meni jeste mozda blago slabije izdanje ali nista radikalno, pritom oscilacije su normalne i ocekivane.

Po meni najproblematicniji momenat ovde jeste da kao rezerve zavrsavaju pesme koje zvuce mnogo vise evrovizijski od muskih balada i podrum bendova sa pesmama vidjenim vec 2290220 puta. Ovde je Lensy jos imala srece pa je na kraju upala kao rezerva, ko zna cega tu jos ima medju tih 190 pesama koje su otpisane. Dakle, ljudi koji selektuju kompozicije su nam vrlo moguce jedna od najslabijih karika u procesu.

I meni je prošla godina bila bolja.Teya Dora i Hristina su mi bolje od svih ovogodišnjih pjesama.

Što se tiče povrstnika Bojana x David i Dušan Kurtić su mi bolji nego prošle.Nataši Kojić je ovo najslabiji pokušaj.Tanja Banjanin mi bolja nego na Evropesmi 2004.Jelena Pajić mi je lošija nego 2022.Gift i Fillari ovo mi je njihova najgora pjesma.Princ malo slabiji nego 2023,Igor Simić ova mi je pjesma u rangu njegove iz 2023,Vampiri lošiji nego Ding dong dong, ali bolje nego Ring ring ring.Sedlar malo lošiji nego sa IQ,AltCtrl mi je bolji od obe Liftove pjesme.

Status
Not open for further replies.
Back