Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Ali prošle godine smo imali i Hrvatsku i Sloveniju sa nama u polufinalu (i dobili 12+10), dok ove godine imamo samo Crnu Goru. Poslednje dve godine smo i bili u manjem polufinalu sa 15 država, dok smo ove u polufinalu sa 16 i oba puta smo jedva prošli.

Takođe, ne bih rekao da smo u polovini bez sigurnih finalista. Izrael prolazi 100%, Češka i Finska takođe na osnovu pesama (računam da će Finci poslati Eriku, a češka pesma mi zvuči konkurentno za sam vrh). Borićemo se sa Luksemburgom, Maltom i Gruzijom za prolaz. Jedino ćemo sigurno biti bolji od Danske.

Ne znam, ja se uopšte ne osećam bezbedno ni komforno u vezi sa našim žrebom ove godine 🙈
zavisi šta odaberemo svakako, tu su pored tih što si naveo i Danska i CG, a vrv i Gruzija koje najvrv neće imati čemu da se nadaju u 100% tvt pf, tako da ostaje dosta otvoreno.

Nije kao da imamo nešto bolje. Pa i Vukayla bi bila na samom dnu kod žirija, što je tužno. Dijaspora bi je izignorisala, a Evropa ionako više ne glasa za nas, osim u slučaju da je nešto neverovatno otkačeno i originalno kao Konstrakta.
Uopšte se ne treba oslanjati na žiri. Svaka čast njima ali su dokazali da nas "ne vole". Pošalješ baladu, brzu pesmu, pesmu na engleskom, mešavinu srpsko-engleskog, etno pesmu, Konstraktu, mračnu pesmu, devojku sa Berklija i uvek budeš izignorisan.

Pa prosto je nemoguće. Znači mi smo po njima antitalenti za pevanje i muziku. Hvala lepo ali ja ne prihvatam da nije u pitanju politicko glasanje ma ko šta pričao.

Grdna Maja... Hvali RTS, naravno nepovezana... Već vidim njene komentare nakon što joj Crni Luk ili Teodora koji će verovatno biti u žiriju ne udele poene - Njih su stavili u žiri da ona ne bi pobedila, jer su znali da oni neće glasati za nju. U žiriju treba biti neko ko je uradio nešto ne Evroviziji, a ne oni koji nisu imali rezultat i koji ne znaju da pevaju... Tako nesto 🤣

Grdna Maja... Hvali RTS, naravno nepovezana... Već vidim njene komentare nakon što joj Crni Luk ili Teodora koji će verovatno biti u žiriju ne udele poene - Njih su stavili u žiri da ona ne bi pobedila, jer su znali da oni neće glasati za nju. U žiriju treba biti neko ko je uradio nešto ne Evroviziji, a ne oni koji nisu imali rezultat i koji ne znaju da pevaju... Tako nesto 🤣
Biće tako, ali na stranu to.
Maja je neironično kao vino.

Maja hvali RTS ne bi li ovaj put pobedila. Ruku na srce draža mi je ovakva, prema svima fina i umiljata. Sad sve najlepše a posle... Videćemo se na sudu u Strazburu.

Ako se želi glas i priključenje dijaspore kod glasanja onda se mora ići ili na masama što poznatijeg izvodjača u ponudi ili na neku živu i energičnu, catchy stvar koja radi na prvu. Najbolje je kombinacija svega.

Ja tu vidim samo 3 pesme:
- Mimi- Turbo žurka
- Bojana i David -6.čulo
- Trendseter- Iskaz

Trendseteri nisu poznati ali su energični i imaju potencijal za dobar nastup sa jako solidnom pesmom i trudom koji se vidi. To su ujedno i 3 pesme koje nam mogu obezbediti finale zasigurno i lagano.

-Tam- svidja mi se pesma generalno ali samo zato što u ponudi nema ništa konkurentnije.
Sa preslušavanjem pesma mi pada i ne vuč̣e da je iznova poslušam.
Harizmu, sorry ali Tam nema nikakvu ni u intervjuima ni na sceni.
Što bi rekli ,,loše se slika" a to je baš loš signal.

-Vukayla- prelepa cura, odličan vokal, najbolje isproducirana pesma definitivno, možda i najkvalitetnija. Mana i to ogromna - pesma ne radi na prvu, nije pamtljiva ni posle 5 slušanja nije poznata u Srbiji a time ni u dijaspori. Voleo bih da dodje sa kvalitetom opet ali i sa pamtljivijom i hitičnijom pesmom.

ESC publika bi generalno i na Vukaylu i na Tam odreagovala kao na Teya Doru i crnog Luku, dakle ništa, ladno 0-20 Points publike!
Na ESC žiri ko računa u njihovom slučaju ili je mnogo hrabar ili mnogo neupućen kako glasaju.

Žiri bi blago odreagovao nekim poenima vrlo verovatno na Bojanu i Davida i tu počinje i završava se svaka naša ovogodišnja priča o poenima evropskog žirija. Mimi, možda od žirija suseda par poena i to je u principu to.

- Haremke, nemaju šansu ni kod nas da pobede a kamo li preko da ostvare neki rezultat pa ni finale. Maštati je dozvoljeno ali ne nude ni kvalitet niti nešto inovativno. Meni su simpa jer su uložile trud i top 10 PZE -a u ovoj konkurenciji zaslužuju ali odlazak na ESC ili pobeda na PZE u zemlji Srbandiji, šanse bez.

Ako se gleda glas dijaspore, onda samo Maja... Pa, ona peva svadbe svuda po Jurop, nasim ljudima... Dobro da jos nije rekla da je to turneja, kao onomad onaj za turneju po Kini

Ne verujem da će Teya biti u žiriju pošto su ona i Tam drugarice, Teya je čak prva i otkrila da će se Tam prijaviti u onom intervju za wiwiblogs

Status
Not open for further replies.
Back