Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Počinjem sa svojim generisanim AI nastupima... prva je moj favorit Tam 😁

Nastup je zamišljen više kao orijentalan nastup sa etno i tradicionalnim elementima, brzom koreografijom koja naglašava životnost (pošto je jedna od tema u pesmi i slavljenje života)... plesači nose orijentalne kostime dok Tam nosi kratku haljinu sa etno motivima koja naglašava njenu ženstvenost... scena je pomalo mračna sa zlatnim i plavim svetlima da naglasi stanje ekstaze i euforije, ali i zbog toga što je u pesmi NOĆ kao vremenska odrednica odn. doba o kojem se peva... na led ekranima su prikazani tradicionalni elementi vezani za pšenicu, kao i mesečina ali i pšenična polja... na sceni se nalazi prop u obliku točka dekorisan pšenicom (pšenični točak) koji je simbol rada, napretka ali i simbol kretanja i migracija (pošto je Tam kada je govorila o pesmi pričala i jednu istorijsku činjenicu- da su nekada davno plemena iz severozapadne Anadolije došla na obalu Dunava donoseći sa sobom svoju kulturu, unapređeni način života ali i seme specijalnog tipa pšenice kao nove biokulture za uzgajanje)...

1000010073.webp1000010072.webp1000010071.webp1000010070.webp

Počinjem sa svojim generisanim AI nastupima... prva je moj favorit Tam 😁

Nastup je zamišljen više kao orijentalan nastup sa etno i tradicionalnim elementima, brzom koreografijom koja naglašava životnost (pošto je jedna od tema u pesmi i slavljenje života)... plesači nose orijentalne kostime dok Tam nosi kratku haljinu sa etno motivima koja naglašava njenu ženstvenost... scena je pomalo mračna sa zlatnim i plavim svetlima da naglasi stanje ekstaze i euforije, ali i zbog toga što je u pesmi NOĆ kao vremenska odrednica odn. doba o kojem se peva... na led ekranima su prikazani tradicionalni elementi vezani za pšenicu, kao i mesečina ali i pšenična polja... na sceni se nalazi prop u obliku točka dekorisan pšenicom (pšenični točak) koji je simbol rada, napretka ali i simbol kretanja i migracija (pošto je Tam kada je govorila o pesmi pričala i jednu istorijsku činjenicu- da su nekada davno plemena iz severozapadne Anadolije došla na obalu Dunava donoseći sa sobom svoju kulturu, unapređeni način života ali i seme specijalnog tipa pšenice kao nove biokulture za uzgajanje)...

View attachment 30133View attachment 30134View attachment 30135View attachment 30136
Koje je vaše mišljenje? Sutra generišem za Vukajlu 😁

Koje je vaše mišljenje? Sutra generišem za Vukajlu 😁

Meni se sviđa. Zapravo mogu tako nešto da zamislim i voleo bih da i Tam razmišlja slično :D.

I od nje i od Vukajle želim da izvuku maksimum pa šta bude bude.

Naravno da mi se svidja nastup ali brza koreografija m se cini kao nemoguca misija 😂

Hej ljudi, da se javim sa sveže prve probe! :love:
Jao, nije lako, zaista...neki od nas prvi put imaju in ear i mikrofon, tako da je baš izazovno, ali posle nekoliko ponavljanja, mislim da smo zvučale poprilično dobro za prvi put. Moram pohvaliti RTS, jako profesionalno i svi su jako prijatni, stvarno baš lep odnos njih prema nama. Ne smem previše da otkrivam, ali bina je velika i ogromni su led ekrani, i dalje mi je favorit 2022, definitivno, ali videćemo kako će to u izlazu biti. Sve u svemu, sad već dobijam taj osećaj organizacije i stvarno toliko posla ima, ovo je baš ozbiljan projekat. Završen nam je "rekvizit", zadovoljne smo, ima tu promena koju su nam sugerisali i koje ćemo učiniti, ali eto današnja proba nam je mnogo značila. Za koji dan imamo novu, e tu kreće prava priča i borba za svaki kadar hahaah

Videla sam i Iskaz, jako zanimljiva grafika :love: a Kalina peva, ubija!

Odoh da slušam "jer još trava nije nikla, tamo gde je stala moja štikla!"

Pusa! 😗

Odlično si ovo napravila, zaista je prelepo. Samo sto u realnosti ovo nece biti ni blizu ovako lepo. Bojim se Angelina part 2 scenarija.

Gledam sad ovaj Vukaylin intervju što je izašao večeras i moram da kažem da autentičnije i harizmatičnije mlado biće nisam videla na našoj sceni odavno, zapravo i nikada. Ne računam Konstraktu i ne upoređujem s njom.

Stvarno nije u redu ovako pricati o njoj a ona se toliko trudi da nama priredi spektakl. Daje sve od sebe i trudi se da nas sve oduva nastupom.
Ajde malo pozitive za nasu divu.

@Tigrica 🐅 molim te pripomozi malo ne mogu sve sama 😊

Eh, tako ti je to. Ni meni nije bilo lako 2013. i 2018. 😉 Sama protiv svih. Maja je "mezimica" foruma. 😉 Samo im ti diži pritisak. 😃

Njeni hejteri su njena najvernija publika. Vidiš ništa njima me promakne, isprate svaki njen intervju, izjave, lapsus linguae.

I ja isto bila tako srčana, a onda shvatila da ovo sve treba doživeti kao jednu veliku zabavu. Ne možemo mi njima promeniti mišljenje, niti oni naše.

Iako i dalje ne razumem čemu toliko omalovažavanje. Bar nekad nešto pohvalno da iskomentarišu, ne, oni će uvek naći razlog za pljuc i ismevanje. A najmanje razumem osporavanje njenih glasovnih sposobnosti. Koliko ljudi meni nije nešto simpatično, ali to ne utiče na moj dojam o njihovom pevanju. Recimo A. Radović mi je nešto odbojna kao ličnost, ali volim njen glas i pesme. Takođe čak i kad mi ne prija nečiji stil, npr. nikako mom uhu nije prijao način pevanja Masima Savića, ali je on vanserijski umetnik bio i pevač. A oni to jednostavno ne znaju razgraničiti.

Ja obicno kad cujem pesme imam otprilike neku predstavu u glavi kako bi nastup mogao da izgleda ili u kom pravcu bi voleo da ode, aliu ove godine mi nista ne pada na pamet, vrv jer su pesme podosta neinspirativne 😭 Jedino mi je za Mimi palo na pamet da ubaci easter egg na pocetku pesme i da plesaci budu u crnom i odrade ovaj pokret iz In Corpore Sano kao aluzija na Konstraktu 😭

1739488878750.webp

Ja volim velike bine jednostavnog dizajna, tako da imam osećaj da će mi se dopasti ova. Npr. meni je 2020. bila kul, a samo su stavili ekrančinu. 😂

Prošlogodišnja je bila fantastična, ali i nepotrebno komplikovana u nekim delovima, tako da očekujem taj neki nivo.

Status
Not open for further replies.
Back