Generisan nastup za Vukaylu...
Nastup sam zamislio kao moderan, sa crnim autfitima, plesačima, jakim svetlima... Svi nose napukle maske, ali Vukayla skida svoju kad dođe prvi refren ,,Maska mog razuma polako topi se...", iz čega se može okarakterisati da bi pesma mogla potencijalno da govori o stanju u društvu i dešavanjima u današnjici koja negativno utiču na naš razum (ovo je pretpostavka), pa uz to imamo i tamniju scenu koja pojačava taj osećaj gubljenja u vremenu nerazuma ali sa jakim svetlima koja simbolizuju nadu i borbu protiv svega toga... kao što sam rekao Vukayla nosi crni autfit koji sam zamislio da otkriva njenu ,,opasnu" žensku stranu, na početku nastupa nosi masku... plesači su takođe u crnom i nose napukle maske sve do drugog refrena... na led ekranima su prikazane crne siluete ljudi koji se kreću i nose maske, senke i beli odrazi lica... što se tiče koreografije tu imam dve verzije i zamišljam dosta plesa:
Verzija 1. Sa velikom staklenom kutijom sa ugrađenim svetlima oko koje plešu plesači, Vukayla ja na početku u kutiji i u jednom momentu mi je zamisao da Vukayla izađe iz te kutije, odn. da se sa jedne strane razbije staklo ili samo skloni, ona je ovde zamišljena kao ,,zatvorenik u staklenom kavezu" gde je izolovana i ranjiva od ljudskih pogleda i osuda odn. da je svako može videti i komentarisati jer je staklo providno, to staklo zapravo može i da simboliše neku zaštitu današnjeg društva, sistema zakona i bezbednosti koja nisu dovoljna (providna) i nedovoljno jaka (mogu se razbiti), na kraju dolazi do preokreta odn. da Vukayla ostaje izvan a ljudi sa maskama (plesači) igrom slučaja završe u staklenoj kutiji gde su primorani da sklone maske na kraju pesme
View attachment 30198View attachment 30200
Verzija 2. Na sceni se nalaze predmeti odn. scenografija koja podseća na veće odn. velike komade stakla koja predstavljaju razbijen (uništen) razum ali i probleme i prepreke savremenog sveta sa kojima se ljudi suočavaju i izbegavaju (što bi bilo predstavljeno kroz ples oko njih), razbijeno staklo je samo po sebi oštro i može da te poseče ako ne budeš oprezan baš i kao današnje vreme koje vrlo često zna da nam udari šamar, opet imamo ljude u crnom sa maskama (plesači) koji simbolizuju one koji se skrivaju, kriju iza svojih postupaka i nemaju dobre namere u smislu da žele da nas povrede i oni su svuda oko nas odn. tako da čak i lebde (da imao sam zamisao da neko visi

), sve vreme tokom plesa na sceni guraju Vukaylu na staklo ali ona uspeva da to izbegne, na kraju pesme im spadaju maske.. BONUS IDEJA: U jednom momentu Vukayla se slučajno poseče na staklo kad ga dodirne i na njemu ostaje otisak šake u crvenoj boji (inače jedan od simbola protesta)...
View attachment 30201View attachment 30204
View attachment 30205
Dosta puta sam pokušavao i ovo je nešto najbliže mojoj zamisli od slika što je izbacilo... Kako vam se čini?