Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Nakon drugog slušanja moj prvi izbor ostaje Tam, Durum durum more ima potencijal da ti se uvuče u glavu i tu i ostane... Drugi izbor Bojana i David!

Mimi tu negde tek 5-6 kod mene, ali ako Tam ne razvali nastup mislim da ide ona... eventualno Bojana i David... Vukajla i Haremke će ići visoko ali ih ne vidim u borbi za prva dva mesta ni kod publike ni kod žirija...!

Mislim da ću ovaj PZE gledati rasterećen iz više razloga:
1. Po prvi put nemam izraziitog favorita kog želim da nas predstavlja po svaku cenu.
2. Među favoritima nema kontroverzne pesme koje bi me bilo sramota da nas predstavlja.

Ma ne bih ja gledala te hajpove ispod pjesama. Uvijek ima neki luđak iz neke žnj zemlje kojem je kao ta pjesma za pobjedu na ESC-u. Npr. ima par likova ispod Škugorove pjesme kojima je to za pobjedu na ESC lol. Treba biti realan s Mimi. Definitivno je puno pobacila i nije to to. Može možda eventualno da se izvuče uživo, ali iskreno ako ću suditi prema Kleopatri, ne čini mi se da ima šanse jer jednostavno nije dovoljno dobra reperica. Pjesma i beat jedino što je može spasiti, a to nema.

Opcija B je da ide na ludilo a la Finci prošle godine s onim karafekama i da se tako provuče u finale i nažica televote. A sad, nadam se da će poslije nastupa ipak biti boljih opcija od toga...

Vukayla baš deluje kao neko ko je perfekcionista i trudi se do koske. To se vidi i u njenom dosadašnjem malom, ali dosta solidnom radu. Ova njena slika KIDA, u poređenju sa nekima koji su samo došli da se slikaju u RTSu.

Mislim da ona može pozitivno da nas iznenadi nastupom.
Otkriće ove godine. Pesmu vrtim ceo dan. Ja sam tim Vukayla!! Može i Mimi ali Vukayla mi je wow momenat ❤️

Pozdravlja vas stari forumaš Mrm koji me je zamolio da postavim njegove ocene ovogodišnjih pesmi sa Pzea.

1. pf

1. MILA 7/10
2. Ana & The Changes 7/10
3. Kruz Roudi 6/10
4. Jelena Aleen 5/10
5. Bojana x David 4/10
6. Biber 4/10
7. Igor Simić 3/10
8. Nataša Kojić 3/10
--------------------------
9. Iskaz 2/10
10. Harem Girls 2/10
11. Anton 1/10
12. Vampiri 1/10
13. Tropiko bend 0/10
14. Fillari 0/10
15. Milan Nikolić feat. Caka 0/10

2. pf

1. AltCtrl 10/10
2. Lensy 8/10
3. Vukayla 8/10
4. tam 6/10
5. Jett Vega 6/10
6. Gifts & Roses 6/10
7. Ohajo 6/10
8. Sedlar 5/10
------------------------
9. Tanja Banjanin 3/10
10. Ivana Štrbac 3/10
11. Princ 1/10
12. Maršal 1/10
13. Dušan Kurtić 0/10
14. Maja Nikolić 0/10
15. Mimi Mercedez 0/10

Ali zamislite koliko bi viralno otišlo u Evropi da na kraju nastupa imamo krupan kadar Miminih Money Maker butina 🔥🥵

Attachments

• IMG_1453.webp
    IMG_1453.webp
    34 KB · Views: 28
  • IMG_1459.webp
    IMG_1459.webp
    74.1 KB · Views: 28
U ovom trenutku bih pesme svrstao u 4. grupe...

1. Grupa (definitivno zaslužuju pojavu na ovom PZE-u i postoji određeni ESC potencijal)- 6 pesama
Tam- Durum, durum
Mimi- Turbo žurka
Vukajla- Mask
Harem girls- Aladin
Bojana i David- Šesto čulo
Ivana Štrbac- La la la

2. Grupa (nisu za ESC, ali se mogu slušati i mislim da su ok za ovogodišnji PZE, nije promašaj što su prošli selekciju i da ostvaruju taj neki prosečni PZE level koji smo imali i ranijih godina)- 10 pesama
Lensy- Hvala ti
Mila- Gaia
Tropico Bend- Al
Igor Simić- Ne mogu
Fillari- Meet and Great
Iskaz- Trendseter
Jelena Aleen- Kameleon
Oxajo- Mama
Nataša Kojić- Up and down
Biber- Da mi se vratiš

3. Grupa (pesme koje su definitivno fileri, nisu preterano vredne komentarisanja, bzv su i lično bi ih pustio na festival jedino samo ako bi hteo veći broj učesnika ili bi ih stavio za zamene)- 4 pesme
Anton- U grad
Jett Vega- Rolerkoster
Princ- Mila
Maja Nikolić- Žali srce moje

4. Grupa (pesme koje bi definitivno izbacio, ni u ludilu ne bih pustio da prođu selekciju i nije mi jasno zašto i kako su uopšte prošle istu)- 10 pesama
Vampiri- Tebi treba neko kao ja
Kruz Roudi- Sve i odmah
Milan i Caka- Storia del AMOR
Ana i promene- Brinem
Maršali- Po policama sećanja
Dušan Kurtić- Boginja
Tanja Banjanin- Ja sam bolja
Gifts and Roses- Do kraja vremena
Sedlar- Oči boje zemlje
AltCtrl- Mamurna jutra

Ako mene pitate samo bih pustio prvu i drugu grupu, dakle nekih 16 pesama... debelo bih razmislio za treću, četvrta ni u ludilu....

Nema šta da kupuje, publika iz Indonezije je konačno osetila jedinu pesmu koja i potencijal i to nagradila. 💅

Šalu na stranu, ozbiljan GP što se mene tiče. Pravi je užitak kada iskolačim oči i skičim po kući ovaj epski hit, jer se to tako peva.

Jedva čeka svetski nastup iz RTS-ovog studija. 😂

Stigao prvi u kancelariju : ) Tako da ja danas puštam muziku :) Znači, plejlista PZE 2025.
Videćemo reakcije osoba koje proprate PzE onako usput i pošalju neki SMS

Meni je Mimi krindž ovde, ne znam
A još što se tiče rts nepotizma, frontmen Iskaza je jedan od voditelja Bunt rok festivala na rts. Nekad kad gledam pgp reklame razmišljam da li će baš ovaj anonimus sledeće godine biti na pze

Nakon prospavanje noći imam da izjavim da ove pesme ku*cu ne vrede

Stravično loš izbor. Nakon nastupa mozemo proceniti da li je gori od 2009. i tako i zvanično najgori svih vremena.

Od ovih 30 sramotnih pesama nema apsolutno ni jedne za koju mozes reci da 100 posto ide u finale.

Olivera ajde ti blago baki u penziju. Proslo je tvoje.

Status
Not open for further replies.
Back