Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Bravo, Sinane:
Filthy Rich Win GIF by Feliks Tomasz Konczakowski

Ma Mimi je logičan izbor, nek se narod veseli. Samo neka ubaci nešto u zadnji dio, taj dio treba najviše pucati, ona tišina ubija. Trube, rejv, harmoniku, šta god, samo nek tambura, ne mora se ni slagati s pjesmom 😅 Ko zna šta može biti s televotingom, sve je moguće. Za žiri je svakako sigurno da će osvojiti jednocifren broj bodova.
Meni je i dalje neverovatno da ona nema kulminaciju u pesmi i da sad treba to da joj crtamo. Lol I one trube su nekako anestezirane i tihe.

Ali i ja mislim da je ona logičan izbor da pobedi jer mi je tesko da zamislim da se za ostale nametne "narativ pobednika".

Btw zavrsetak Turbo zurke mi jako lici na zavrsetak Samo mi se spava, ali mlako. Nadam se da ce biti revampa. 🙏

Koliko bi festival pucao da ga rade fanovi, da pesme biraju fanovi, a ne ljudi koje boli uvo i gledaju da otaljaju.
Samo ovaj forum da se angažuje, pun pogodak.

Komisija za ocenjivanje pesama: @omikron, @Stefan28, @Majsta94, @Pokahontas, @Okram - zaduženi da zadovolje patriotsku Srbadiju
@Regulus, @Djole89, @Paučica, @Doctor Who, @dodo - zaduženi da zadovolje alt, eksperimentalnu Srbadiju

Grafički dizajner: @Stole
Scenografija: @Petar
Režija: @Petar i @omikron
Scenario: @dodo, @Majsta94, @TheCode_123

I eto
chefs-kiss-french-chef.gif

Naravno uz sugestije i ostalih forumaša 😌

Dragi forumasi, cekala sam da izadju pesme da dam sud.

Ne tucite me, molim Vas!

Meni najveci potencijal za kvalifikaciju imaju:

Vukayla – devojka ima vokal, moderan zvuk, elemente hip hopa sa tim nekim evrovizijskim zvukom tipa Svedjani (koji uvek dobro prolaze na Esc-u), to sto je hot samo moze da pomogne. Jeste da je enigma kakva je uzivo; ako nastup bude vanserijski, i bude dobro izreziran i izveden, moze visoko sto za nas znaci vise od 18. Mesta.

Bojana i David- malo generican popic, ali moderan instrumental, vokali su im ok, verujem da su spremni i da ce da pokidaju nastupom. Sto da ne.

Mozda Tam- vrlo atmosfericna, mora revamp, kraj je vrlo NE evrovizican. Isto tako velika dilema nastup.

Mada ima interesantnih pesama one nisu za razmatranje u kontekstu evrovizije (Iskaz, AltCtrl).

Mimi- ovo je vrlo nekonkurentno. To sam i pretpostavljala ali sam se nadala nekom balkanskom Kaarija fazonu. Nazalost nista od toga. Ne shvatam kako mozete uopste da pricate da nastup moze da izmeni nesto? Rap se ne salje na Evroviziju niti na festivale sem ako nije u duetu. Pricalo se da ce izaci sa Stojom i slicno. Ovo je 0 poena od zirija ali isto tako od publike jer ovo nije rap- vec srpsko imitiranje rapa, jednostavno to sto se kod nas podrazumeva da je rap nema metriku rapa. A nema ni flow. Ovo kazem kao veliki ljubitelj rapa. OK za splavove ali ne Evroviziju, pesma je iskljucivo lokalnog karaktera za Balkan.

Madame, Rose Villain, Ghali, su poceli kao reperi, ali im nije palo napamet da dodju na Sanremo sa rap pesmom. Poslusajte Clito i Amiconi od Madame kako rapuje. A na Sanremo otisla sa kantautorskom pesmom i dobila nagradu za tekst i umetnicku vrednost.

30 ovakvih pesama je nepotrebno, 24 bi bilo dovoljno.

Ma ko god da ode , idemo u redovno finale , jer je tu Crna Gora sa 12 poena u SF i Austrija sa nekih 8 makar , Australija tipa 6 i Švajcarska 8 vrv i ovi istali neka nam daju nešto za sirotinju i eto nas kao devetoplasirani , ili desetoplasirani standardno u finale , a tamo redovno 19 mesto :D

Koliko bi festival pucao da ga rade fanovi, da pesme biraju fanovi, a ne ljudi koje boli uvo i gledaju da otaljaju.
Samo ovaj forum da se angažuje, pun pogodak.

Komisija za ocenjivanje pesama: @omikron, @Stefan28, @Majsta94, @Pokahontas, @Okram - zaduženi da zadovolje patriotsku Srbadiju
@Regulus, @Djole89, @Paučica, @Doctor Who, @dodo - zaduženi da zadovolje alt, eksperimentalnu Srbadiju

Grafički dizajner: @Stole
Scenografija: @Petar
Režija: @Petar i @omikron
Scenario: @dodo, @Majsta94, @TheCode_123

I eto
View attachment 29336

Naravno uz sugestije i ostalih forumaša 😌
Ovo je prelepo i manje više se slažem sa predlozima. :D

Javni servisi čiju Evroviziju vode fanovi ESC sada kidaju.

Ne mislim da ćemo ove godine imati problem sa ulaskom u finale. To će biti glatko ako odaberemo pravi tvt bait - a to bi bili Mimi, Iskaz ili B&D.

Sa Tam ili Vukaylom malo teže... Tu bi nastup morao da puca, ali pošto ja RTSu ne verujem, teška priča.

Svakako, mislim da je najbolje da pošaljemo neku ludačku balkansku energiju, em osigurana dijaspora, em se ukači i koji poen stranaca.

U finalu potop sa bilo kojom pesmom nam ne gine.

Samo ne znam gde je ovde medju pesmama, LUDACKA BALKANSKA ENERGIJA?

Status
Not open for further replies.
Back