Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Nije ona jedina, Princ i Natasa Kojic je prate u stopu. Nikad mi neće biti jasno zašto taj novac od kupovine ne uloze u pesmu i nastup. Neće im pregledi doneti pobedu.
Kako Ivanu Štrbac nije sramota da onako besramno i krajnje nesuptilno kupuje preglede? Sve žive je pretekla, a kako je krenula i Mimi će.

Bojana i David koje trenutno ne posmatraju kao favorite?
RTS pod hitno da počne bar da ih ozbiljnije shvata, mislim da maltene svi možemo da se složimo da su najmanje šanse da oni razočaraju nastupom i izvođenjem, dok se doslovno za svaku od tri devojke pitamo, pribojavamo i nagađamo.

Pritom mi i dalje konstantno zvuče kao esc finale (pa koje god mesto), drugi su na onoj scoreboard aplikaciji (nije merilo ali jeste smernica), skoro svima su u nekom vrhu, i nekako su mi stabilan džoker koji je dobro imati pri ruci, malo too safe ali to je i više nego okej u ovoj situaciji.

Pa dobro, otvaraju jako slabo polufinale i vjerovatno će do Iskaza i Harema ljudima samo oni biti u glavi.

Što se glasanja žirija tiče, već znamo da će glasati inspirisani trenutnim raspoloženjem naroda i gledalaca, a pošto nema mašinerije kao za Breskvicu, ne vjerujem da će imati problem da stave Mimi u top 2, iako možda nije svačiji stil. Plus što će se sad vjrv ići na to da pobjednik publike bude i ukupni pobjednik.

Kako je Luke bio Neveni top 3-4 ako se ne varam a par godina prije nije za Andriju glasala jer joj se nije svidjelo kako pjeva tj. nije dobar pjevač. 😄

Slažem se za BxD, najveći problem je što pesma nema pamtljivu melodiju. Ja i dalje ne mogu da je upamtim, dok sam prošle godine No no no odmah upamtio, zbog keči refrena i onog folkiš instrumentala. Daleko od toga da su loši, naprotiv, izdvajaju se u ovoj očajnoj konkurenciji, ali ne mislim da imaju kapacitet da naprave bilo šta.

Ja stvarno ne primećujem u njima to što svi vi čujete. Ta pesma mi je toliko generična i zastarela, jedino što je properly upbeat, pa se izdvaja.
Eh, takva je godina. Dobra je i ta generika, makar se malo izdvaja u ostalom očaju od pjesama.

Da je ove godine Baloš, Džordži, Zejna, pa i Kat Dosa pojeli bi ovu konkurenciju koliko je ovo sve slabo. Baš drastičan pad kvalitete ove godine u odnosu na sve prethodne. Sad zašto, to je dobro pitanje... Ali nije mi normalno da je toliko drastična razlika u kvaliteti. PZE je barem uvijek imao neku konzistentnost da ima bar 10 kvalitetnih stvari za slušati ako i nisu konkurentne, a ovdje ih nema ni 3 ove godine.

Moji u kancleraiji su zapamtili "žali srce moje", a jednom čuli (i bio komentar - ta što peva podseća na onu ludu) i "nije yes, yes, yes, nego da, da, da".... Kolega je primetio stih kod Mercedes - Ljubav je svuda- i reče da to nije dobar znak, po pitanju plasamnaa :D A na prvu im se svideli Bojana i David koje nisu zapamtili, tam (Madame Piano današnjice kako rekoše), Biberče.... I koleginica koja voli Princa, pa se sa 2 drugim slušanjem, još 2 koleginice priključile da je pesma lepa balada, koja ima emociju.... Zaboravih i novog Habibija - Kurtu

Ja stvarno ne primećujem u njima to što svi vi čujete. Ta pesma mi je toliko generična i zastarela, jedino što je properly upbeat, pa se izdvaja.
To sasvim stoji, ništa inovativno ni preterano zanimljivo, ali mi je efektno, i imamo predznanje da su odlični performeri koji se trude.

Možda je malo i frustracija što mi poslednjih par godina stalno nešto zamračimo, mistifikujemo i eksperimentišemo (što lično OBOŽAVAM i živela nam sva 3 prethodna predstavnika), al onda prevrnem očima kad nas na esc prestignu kojekakve Bejbe, generic Kiprovi na koje ljudi uredno dovoljno odreaguju, a usudiću se da kažem i Ćanele, koju sigurno nije negenerična pesma dovela do 3. mesta. Ne poredim nivo izvođenja, samo konceptualno zapažam, barem za bolji plasman se ispostavlja da je bolje generika sa dobrim performerom, nego moćan eksperiment/alternativa sa slabašnim (koliko god ovo drugo meni bilo srcu i ušima draže).

Па да, ја мислим да Шпанија може у топ 15 са генеричном Унана, јер је дјевојка сјајна на сцени а пјесма има заразан рефрен и добру продукцију, као да ће неко да анализира шта пјева и каква је пјевачица, гласаће за пакет који им западне за око/ухо у првих 15 секунди

Onda po tome najviše šanse imaju B&D i Mimi. Baš kao što sam i rekla kada su tek izašle pesme.
Moram da razočaram Vukaylanatore, ali ako ne izmisli nešto do sada neviđeno u nastupu, šanse da bude primećena su male. Isto važi i za Tam. Ali ipak, pričekajmo nastupe, ja imam minimalna očekivanja od svih generalno, draže mi je da se iznenadim.
Ovo je moj tejk na suvo.

Слажем са за Вукајлу дефинитивно, пјесма одлична али ја не знам какав наступ може да се направи уз њу да би људи одлијепили и гласали масовно. Нека ме демантује, слободно.

Као што ми је Бејби од Зое Кида била сјајна, али одмах сам знао да је више за слушати на радију или у некој лијепој атмосфери него за сцену

Sve zavisi od nastupa. Mimi će u svakom slučaju biti favorit publike, a sad, videćemo ko će biti favorit fanova, da li Mimi, Tam ili Vukayla, koja bude najbolja uživo biće i masovno podržana od strane fanova.
Samo je bitno da nerazvodnjavamo glasove kao prosle godine na Teyu, Zorju i Konstraktu. Prosle godine je bilo lako jer se znalo da ce ziri spustiti Breskvicu i da joj sigurna 12-ica od publike nista ne znaci. Ove godine sa proporcionalnim sistemom i izostankom "sigurnog pobednika" vazan je svaki glas. Kada vidimo nastupe moramo se odluciti za jednu od njih 3 inace ode Princ u Bazel.

Vukajla je MTV fazon, mislim da će imati veću podršku žirija. Za publiku stvarno mora da razbije nastup. A što se Tam tiče, mislim da bi njena pesma bila mnogo prijemčivija publici kada bi taj etno-orijent vajb bio mnogo izraženiji i eksplozivniji, a pesma produžena za 30 sekundi. Ako ostane ovako kako je, ne verujem, jer slutim da će to delovati poprilično bledo.

Status
Not open for further replies.
Back