Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
YT Lista slušanosti
06.02 - Presek u 21h

Top 10
1. Mimi Mercedez - 486.000
2. Princ - 272.000
3. Ivana Štrbac - 205.000
4. Bojana i David - 196.000
5. Harem girls - 195.000
6. Filari - 188.000
7. Nataša Kojić - 181.000
8. Tam - 174.000
9. Maja Nikolić - 108.000
10. Vukayla - 96.000

* u trendingu i dalje 4 pesme - Mimi, Haremke, Tam i Vukayla.

* "najveći napredak" - Mimi + 40.000, Princ + 22.000, Bojana i David +15.000. Ostali su u protekla 24h ostvarili manje od 15.000 pregleda.

*sumnjivi pregledi do sada primećeni kod Princa, Natase Kojic, Ivane Strbac i Filarija.

Isto sad razmisljam, po pregledima reklo bi se da je to to, nema nikakvih oscilacija. Mimi lagano 12 od publike, tam i Vukayla verovatno favoriti zirija ali nedovoljno za pobedu.

Pa ja ne znam šta se očekivali sa ovakvim kvalitetom pesama? Da pesme prelaze 500k pregleda? Uopšte nema hajpa za PZE, malo se Mimi koprca i to je to. Više sreće sledeće godine.

Ali mi je genijalno što smo svi lagani po pitanju plasmana, ajmo u finale i opušteno, ne očekujemo ništa

Sad kad izađe neki lijep rezultatčić na kraju 😂

Uzmimo npr. da ima 5 članova žirija i da favorit žirija dobije 55 poena (max. je 60), a da pobednik publike ako se baš izdvoji može i do 50 % od publike što je 145 poena (max. je 290), pobednik žirija bude drugi sa 20 % npr. i to je 58 poena... U ukupnom zbiru pobednik žirija će imati u ovom slučaju 113 poena, pa tako da i sa 0 od žirija pobednik publike ostaje sveukupni pobednik PZE- a.... ovaj sistem je daleko od idealnog, kada bi se glasovi publike podelili na nekih 5 kategorija i svaka po maks. 12 za određenu pesmu, ili da se ograniči da neka pesma ne može da dobije više od 60 poena (koliko je maks. i od žirija)...

Mislim da je glavni problem što ove godine naš esc fandom nema izrazitog favorita (nije usaglašen) da ga izgura kao što je to bilo 2023. i 2024.
Za 2022. scenario morao bi neko da oduva kao Konstra. A kolike su šanse za to?
Ovako, gotovo da nema neizvesnosti...

Pa ja sam sumnjičav i po pitanju plasmana u finale najiskrenije, dijaspora nas je prilično ignorisala prethodne 2 godine. Mimi možda ima zvuk koji je najveći mamac za tu dijasporu, to je jedina karta na koju bismo mogli da igramo, sve ostalo je lutrija.

Ne znam, ja sam u fazonu ako smo sa baladom prosle godine prosli sa pozicije 02 u zrebu, onda mislim da su nam sad jako jako male sanse da ne prodjemo. Pogotovo sto smo 2nd half

Tam, Mimi, Vukayla, Haremke, svi mi zvuce kao finalisti tbh

Pa ja sam sumnjičav i po pitanju plasmana u finale najiskrenije, dijaspora nas je prilično ignorisala prethodne 2 godine. Mimi možda ima zvuk koji je najveći mamac za tu dijasporu, to je jedina karta na koju bismo mogli da igramo, sve ostalo je lutrija.
Dijaspora nas je prethodna dve godine izignorisala iz nekoliko razloga:

Za Luku se zna, najvise zbog majskih tragedija. Nikome nije bilo do Evrovizije posle svega. Delom i zbog napada pojedinih ukljucujući i ovogodišnju učesnicu Maju koja ih je predvodila: da je satanista, sektas, radjanje lucifera i slicne uvrede.

Za Teyu mahom zbog Breskvice. Mnogi su bili ogorceni zbog toga sto je ona pobedila pa iz revolta nisu hteli da glasaju. Mada moje licno misljenje, da je Breskvica otisla dobili bi daleko veci broj glasova iz dijaspore, pa time bi i ukupan broj glasova publike bio mnogo veći.

Ovakva konkurencija na festivalu i zasluzuje da ostane u polufinalu. Ako smo sa prošlogodišnjom pesmom bili 10. u polufinalu koja je klasa za ove, sa ovakvim pesmama možemo samo da se nadamo čudu da doguramo do tog 10. mesta u polufinalu.

Večeras u RTS klubu Maja najviše privukla pažnju, davala intervjue preko pola sata, čekali je i fanovi da se slikaju, neki joj poželeli da pobedi i u Bazelu. :) Povela je i kucu sa sobom.

Status
Not open for further replies.
Back