Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Pa dobro, ove godine verovatno svakako nije izostala neka konkurentnija pesma, ali verujem da nisu prošle neke dobre pesme koje su bolje i modernije od polovine. Smešno mi je da je Lensy druga zamena, a ispred nje su završile razne kritične pesme. Zato ću, zbog Lensinom primera, sumnjati u kompetentnost komisije. A i 2023. smo imali Tarinu pesmu koja je ostvarila veći komercijalni uspeh od svih pesama sa tog izdanja. A i Konstrakta bi ispušila da nije naknadno povećan broj na 36...

Ako bi bilo tipa 15 pesama odabrano i samo finale sa publikom, onda bi vrvt moglo da se uklopi u budzet? Ovako je jedina prednost sto vise para ide u humanitarne svrhe.

Pa dobro, ove godine verovatno svakako nije izostala neka konkurentnija pesma, ali verujem da nisu prošle neke dobre pesme koje su bolje i modernije od polovine. Smešno mi je da je Lensy druga zamena, a ispred nje su završile razne kritične pesme. Zato ću, zbbog Lensinom primera, sumnjati u kompetentnost komisije.
Ne branim ja one koji vrše selekciju, samo kažem da mi jako retko dobijemo nešto konkurentno + moderno.

Sa druge strane, RTS bi morao da oladi sa protekcijama PGP izvođača. Ne može jedan urednik iz te kuće da dobije prođu i da očekujemo da je bio pravedno ocenjen isto kao anonimusi.

Tam je naizgled pokušala da se probije na muzičku scenu, ali njeno učešće na Pesmi za Evroviziju je više zbunjujuće nego impresivno. Pesma koju je odabrala za takmičenje zvuči kao loša kopija nekoliko popularnih hitova koji su prošli kroz istu formulu previše puta. Nema ništa novo ili originalno u njenoj muzici. Njena izvedba je nervozna i bez strasti, a njen glas je jednostavno previše tanak i neuverljiv, bez ikakve emotivne dubine. Iako pokušava da stvori utisak sa scenskim nastupom, sve to deluje kao jeftina kopija već viđenih pokušaja drugih izvođača. PZE je možda mesto za eksperimentisanje, ali Tam je, nažalost, zakazala na svakom koraku. Čini se kao da je njeno učešće samo još jedan pokušaj da se postigne nešto što jednostavno nije njen talenat

Ovo su ocene pesama sa PZE (na Eurovision world-u)

View attachment 29803
View attachment 29804

Ja bih u krajnjem slučaju stavio crtu ispod Igora Simića i to bi bilo tačno 20 pesama... ovo ispod ne bih pustio, pa ni razmišljao o tome...
Takođe bih se nadovezao na ovo....

Ovo je DESET najlošije ocenjenih pesama na Eurovision World- u, računajući sve nacionalne izbore....

1. 🇦🇱 Santino De Bartolo - "Kur nata vjen si bora" ocena: 1.3
2. 🇦🇱 Stine - "E kishim nis" ocena: 1.5
3. 🇭🇷 Swingers - "Ful kul" ocena: 1.5
4. 🇦🇱 Laorjan Ejlli & Adelina Corraj - "A thu" ocena: 1.6
5. 🇦🇱 Mihallaq Andrea - "Porositë e babait" ocena: 1.6
6. 🇭🇷 Supersonic Trio - "Animal" ocena: 1.6
7. 🇷🇸 Gifts & Roses - "Do kraja vremena" ocena: 1.6
8. 🇦🇱 Devis Xherahu - "Ka momente" ocena: 1.8
9. 🇷🇸 Vampiri - "Tebi treba neko kao ja" ocena: 1.8
10. 🇷🇸 Tanja Banjanin - "Ja sam bolja" ocena: 1.8

Dakle to je 5 iz 🇦🇱, 3 iz 🇷🇸 i 2 iz 🇭🇷....

Postavljam pitanje: ,,Hm... Da li je do pesama ili su ocenjivači na Eurovision World- u balkanofobični"...?

Mislim, ove pjesme jesu užas, ali ima nešto i do toga tko ih šalje... Bilo je horora i u drugim selekcijama pa opet nisu ovako loše rangirani. Sad jel nas to stranci cipelare ili mi sami sebe je pitanje...

Bilo bi dobro da se na EurovisionWorld zabrani ocenjivati pesme iz svoje države. Španci su recimo svojim antipesmama nabijali top ocene, dok su Elvanini fanovi u Albaniji namerno spuštali druge.

Tu bi najviše pomoglo ako bi koristili neki servis za detekciju da li je VPN konekcija, pa ako jeste, da se onemogući glasanje. Sa VPN-om, ne samo što se može promeniti zemlja, nego i svako novo konektovanje iz npr. jedne države, često je druga IP adresa, pa može se glasati i više puta. Ipak, možda se vode time, da to glasanje nije previše bitno, i da je u redu da se ljudima dopadne neka pesma iz njihove zemlje, pa što im ne omogućiti da to i iskažu svojim glasom.​

Status
Not open for further replies.
Back