Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Mila je bukvalno najbajatija balkanska balada. Otrcano, isfurano, već viđeno.
Što bi Alesia Michele rekla: "Serbia Has Done this before and has done it better."
Ramonda je ipak pesma koja zvuči da je napravljena u 2024. a ne kao soundtrack neke RTS-ove serije iz 90ih.

Stvarno uopšte poredimo Ramondu i Milu. Bukvalno nebo i zemlja u svakom smislu. Ramonda ispred svog vremena, Mila ostala u prošlom veku.

Ramonda jeste odlicna, samo kazem da je meni licno Mila bolja jer ima to nesto tradicionalno u sebi. Mislim da bi zato napravila bolji rezultat na Evroviziji zbog nase publike koja bi glasala za jasno razumljivu pesmu i poruku. Teya se prosle godine slabo razumela, pogotovo stariji ljudi nisu mogli da skapiraju o cemu peva.

Uf, ode ova diskusija predaleko i preširoko. Bukvalno nema osobe koja spori kvalitet i produkciju Ramonde, ali nije to sve što čini jednu pesmu. Sve pesme Adel su vrhunski isproducirane i kvalitetne, ali neke nemam želju da čujem drugi put, neke mogu da slušam uvek i svuda.
Uopšte nema potrebe praviti dublju analizu, prosto je - nešto ti se dopadne ili ne dopadne. I to za većinu, običnih ljudi, uopšte nema veze sa produkcijom.
Što se mene tiče - Ramonda je najslabija balada od svih koje smo poslali na ESC. Mnogima je Božovićka smor, a meni recimo Kruna jedna od njenih najboljih pesama u karijeri.

PS: Ne držim stranu Kuz, to je običan trol i već sutra može da krene da priča drugu priču. Meni je na ignore već par dana (što i ostalima savetujem) i vidim da piše nešto tek kada krenete da se nadovezujete i odgovarate.

Mila je sa tom pesmom ok, rani demo na tragu neceg finog. A u poredjenju s njenim ostalim pesmama to je blamantno

On ni nema puno svojih pesama da bi mogli da diskutujemo koja je najbolja. Decko je tek na pocetku karijere. On ako ne ode ove godine prijavice se opet, mozda ne odmah sledece godine ali nekad hoce.

Smejte se, praštajte, delite mi F dijagnoze, ali kod mene ovako.

Onog trenutka kad sam odlučila da zaista čujem Mask, prošlo mi je kroz glavu biće ko Konstrakta. O drugima pričaju, a ona će sve da oduva.

Ipak, danas shvatih: Nije Konstrakta nego Nemo. Kad su objavljene pesme, ni Code ni Mask nisu mi privukle pažnju. Delovalo mi je nabacano sve i svašta. I kao što su me komentari da je Švajcarska favorit, tako su me i pozitivne reakcije na Mask naterali da pesmu poslušam još jednom i dan kasnije shvatim u glavi refren, baš kao što sam počela da pamtim ono Nemovo opersko O,o,o. Ipak, i dalje ne smatram pesmu favoritom. To se u oba slučaja dešava kad vidim da nastupaju uz klasičare, Nema peva sa simfoničarima, a Vukaylu operu i tek onda sam odlučila da zaista čujem pesmu i reakcija je bila ista: kako žiri ovakvu pesmu može da ostavi bez 12 bodova. Raskošna pesma koja raste i objedinjuje više žanrova sa catchy refrenom , moćan vokal koji bez problema ide iz bunara u vasionu i drži ton do ispunjenja zahteva, dobra produkcija.

I dalje ne otpisujem Princa, ali vizualizovala sam veliki tanjir na sceni po kojoj skače devojka sa maskom. A publika u transu.

Status
Not open for further replies.
Back