Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Jedno je cinjenica. Da smo svi znali da su nam pesme "polu sranje" u poslednjih par godina, da ne kazem sve, ali smo ih patriorski podrzavali, sto je i ok. Kad kazem ono pod navodnicima mislim da smo znali da nikakav poseban uspeh na esc nece uraditi, ne da li se nama licno svidjaju.
Ali opet i pored toga mrzim negativu.
Treba hypovati, gurati, raditi ovo ono, jer i to znaci. Jer.. nikad se ne zna 😅😅😅

ja sam za Konstraktu verovao da ce biti visoko a za Ramondu sam se nadao. Luka je prosao malo losije nego sto sam mislio da ce al sam znao da od toga nema nista kao i da je Loco Loco pesma za domacu publiku ne za ESC iako su pokidale na sceni

Ja sam za Konstraktu mislila da ce biti top 10, ali je top 5 bilo prelepo iznenadjenje za sve nas.

Ja sam bila sigurna da ce Luke Black dobro da prodje. I bas mi je zao sto nije jer mislim da je ta pesma zasluzila mnogo vise, mada svi znamo gde je doslo do greske….
Sto se tice ove godine, ako Vukayla nekom srecom pobedi, sigurno cu se nadati dobrom plasmanu i hajpovacu kao za Luku. 😂
Sto se tice ostalih, bice kao i za Ramondu, nista nece da me iznenadi.

Nijedna ovogodišnja pesma ne može da prismrdi Ramondi po kvalitetu i produkciji. Ta pesma nije ništa lošije isproducirana od pesama Bili Ajliš recimo.
Po kvalitetu produkcije se slazem, po opstem kvalitetu, to je vec diskutabilno proceniti.

Ramonda je jedna dosadna pesma, bleda kopija Dzanuma, koja kao da je na silu pravljena. Da je ispeglana do maksimuma i iz nje izvuceno najbolje sto moze, to stoji.

Ja sam protiv toga da se klipovi objavljuju jer ih objave par sati pred prenos i samo pokvare prenos.
Ja sam protiv toga da objavljuju bilo sta vise, sve samar do samara

Adventure Time Slap GIF by Cartoon Network

Ali zato su ''Bridges'' i ''Growing up is getting old'' ultra zanimljive pjesme i na osnovu svoje ne-dosadnosti su bile u vrhu kod žirija... 😌

Apsolutno se ne bih složio da ''Ramonda'' zvuči kao da je pravljena na silu i da bude blijeda kopija pjesme ''Džanum'', pjesma jeste imala istorijsku konotaciju ali nije bila pretenciozna već je lijepo i mudro upakovan artsy paketić sa sve PZE nastupom. Da je na evrovizijskoj sceni to moglo i moralo izgledati efektnije i spektakularnije naročito u slučaju kadriranja - itekako jeste i za to je kriva nemarnost RTS-a koji je propustio priliku za odličan plasman ali i sa onim prezentovanim Teja je zaslužila makar donji dio lijeve strane tabele kod žirija umjesto samog dna...

Ne znam da li ste svjesni da je ''Grito'' koja ništa nije kvalitetnija ni konkurentnija pjesma od naše imao fazon 150 žiri bodova više, Jolanda jeste bila vokalno sigurnija nego Teja i nastup bio uvjerljiviji ali tolika razlika za dvije pjesme koje su skoro pa istog žanra je ska-nda-lo-zna! Ukoliko smo išta naučili prošle godine to je da više ne pokušavamo dopasti se žiriju niti ciljano birati pjesme koje bi oni kao nagradili jer oni nikada, ali nikada neće ocjeniti Srbiju onako kako zaslužujemo, uz Poljsku smo najpotcijenjenija zemlja zbog brojne dijaspore i to je tako.

Ja licno ne racunam na to da li ziri sabotira Srbiju ili ne… Inace Srbija nikada ne bi pobedila na ESC-u.
Male greske skupo se placaju u Evropi, pa cak i mala razlika izmedju Jolande i Teya Dore.

Razlog zašto Srbija nije visoko plasirana kod žirija je zato što ugl. nema inovativne nastupe u produkcijskom smislu. Teyin nastup i nije bio toliko loš, početak je baš lijep, ali nije se pored Portugala toliko istaklo. Malo je bila nebitna u finalu lol.

Srbija je odlicna u slanju pesama za sredinu tabele. 😂
Takva je Ramonda i takve su bile Uraganke.
Ali In corpore sano i SMSS nisu, to su rizicne pesme, i jbg, jedna dobro prodje, druga ne.
Da je Zorja pobedila, rizikovali bi, mozda bi ziri izgoreo na njen vokal ili bi se publika odusevila. Ali mi smo poslali Ramondu i dobili smo sredinu, niko vise nije ni ocekivao.
Ja bih poslala rizicnu pesmu pa kud puklo da puklo.

Mislim, evidentno je da je vrlo moguće da i ove godine bude isti plasman. Ja mislim da Ivana uopšte ne bi toliko loše prošla na Evroviziji, ako bi prošla u finale žiri bi joj sigurno više dao nego Mimi jer pjesma zvuči modernije.

Mislim, evidentno je da je vrlo moguće da i ove godine bude isti plasman. Ja mislim da Ivana uopšte ne bi toliko loše prošla na Evroviziji, ako bi prošla u finale žiri bi joj sigurno više dao nego Mimi jer pjesma zvuči modernije.
Ivana Strbac?
Samo da rasturi vokalno, pesma je odlicna, prosla bi kao Belgija 2023.
Ako Mimi ili Iskaz ili Tam ili cak Bojana i David pobede, to je to, isti plasman.

Status
Not open for further replies.
Back