Posle par nedelja slušanja pesmama, neki moji utisci...
Tri pesme koje najviše vrtim i koje su mi glavni favoriti (ne nužno ovim redom):
Šesto čulo - Bojana i David. Dosta bolja pesma od one od prošle godine, a ako budu dobri uživo kao sa No, no, no, ne bih imao ništa protiv da idu. Svakako, mislim da imaju male šanse.
DURUM, DURUM - tam. Jaaako lepa pesma sa mnogo potencijala za live nastup koji će pratiti pesmu, ne sumnjam da će dobro zvučati uživo. Nadam se da ima dobre šanse za pobedu ako pokida.
Aladin - Harem girls. Zanimljiva pesma, ne znam kako će zvučati uživo i kako će sve to izgledati, ali što da ne, pesma vozi!
Ostale pesme koje treba pomenuti iz različitih razloga:
MASK - Vukayla. Wow, devojka ima ono nešto. Plašio sam se da je pesma isuviše isproducirana i njenih vokalnih sposobnosti i mogućnosti da ovo zvuči ovako dobro i live, ali sam se uverio da fenomenalno peva (doduše, ne ovu pesmu). Ne bih imao ništa protiv da ide!
Turbo Žurka - Mimi Mercedez. Jasno mi je zbog čega je favorit i da se pesma svidela ljudima, ali meni nije. Ali OK sam i sa njom da ide.
La La La - Ivana Štrbac. Mnogooo mi se sviđa pesma i baš joj leži. Toliko je očito da je Angellina radila pesmu da nije bilo potrebe gledati ko je autor, podseća me na Lanac od pre dve godine. Mislim da Ivana neće vokalno flopnuti kao Angellina (oba puta).
Mila - Princ. Verovatno će biti visoko rangirani iz kog god bilo razloga. Otpevaće on to lepo i vokalno sigurno ali je generalno pesma, iako bolja od one krindžare od pre dve godine, dosadna i neupečatljiva.
Da mi se vratiš - Biber. Koliko volim njen glas, još jedna odlična pesma kao i Dve godine i šes' dana. I primer kako treba da zvuči moderna etno pesma (khm, khm).
Žali srce moje - Maja Nikolić. Sve prethodno pročitano zanemarite jer je ovo pobednica PZE i ESC!!! Šalim se, naravno...šta reći, ali se bar nadam da će ući u finale da gledamo reakcije u green room-u kad shvati da neće pobediti.
Sve u svemu, po mom mišljenju nikad slabija godina od PZE rebrenda, ali doduše sa više podjednako dobrih učesnika. I naravno, konačan sud će više nego ikad, čini mi se, zavisiti od live nastupa.