Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Zbog bojkota ove godine verovatno neće biti veliki broj glasova kao inače, bojim se da će zbog toga Vukayla i Tam od favorita izvući najdeblji kraj
Ili će im ići u prilog ako samo najvatreniji fanovi budu glasali pa izglasaju stvarno najbolje.

Sa druge strane, kao što rekoh ranije, može i Maja da prođe top zbog cijelog ovog hajpa i mimova oko nje, plus Princ ako je istina da se obezbijedio... neka fanovi Bojane i Davida onda glasaju masovno isto 😂

Neće biti glasova kao 2022. i 2024. ali opet kontam biće solidno, pogotovo što je u humanitarne svrhe sve

Mi koji duže pratimo muzička takmičenja, znamo šta znači kad malo mesto ima svog predstavnika, pa još srednjoškolci, pa još 5 muških u grupi.
Samo uža familija i drugovi iz odeljenja da glasaju po 5 puta, eto polufinala. Plus devojke, komšije, pa mamine koleginice, pa drugovi iz osnovne.

Dakle, od publike najviše profitiraju Maršali, srednjoškolski bend iz Bečeja.
Ne sumnjam da je istaknuti član Granda Keba, angažovao glasačku mašineriju za svoju Tašu,čim je izašao spisak takmičara za PZE.
Kurtići, su valjda naučili kako se dobijaju glasove.
Princu ostale kartice od 2023.

Slažem se da će ukolko bude malo glasova to najviše ugroziti Vukajlu i Tam.

Te kartice Princu važe samo ako je u roku od jedne godine izvršio barem jednu dopunu na taj broj. Odnosno ljudi kod kojih su te kartice. A inače i bio je rok za registrovanje pripejd kartica, pa ne znam da li su to ti ljudi radili, pošto je proces u kome trebaš da fotografišeš lice i ličnu kartu i unoseš ostale lične podatke.

Taj rok za ranije kupljene kartice su produžili do 10. aprila, a samo za nove je sada od 10. februara krenula registracija uz ličnu kartu. Princ ima dosta fanova, te godine i veliku podršku uz Vranja, sad možda sve Mile iz Srbije mogu da se pronađu u pesmi.

Ja bih smanjio maksimalan broj poruka s jednog broja sa 20 na 5 ili bar na 10. Imali bismo bar malko realniju sliku podrške publike, a ko kupuje kartice i organizuje mašineriju morao bi bar da se još više namuči.

Ali s obzirom da najveći deo prihoda od glasanja ide u humanitarne svrhe, to bi verovatno smanjilo ukupni broj poruka i prihoda od istih, te sumnjam da će RTS to uraditi.

Forumaši, ne znam koliko pratite mreže, ali u prethodna dva dana od kada je izašao spot za Majinu pesmu mreže su bukvalno eksplodirale. Svi se snimaju uz njenu pesmu i prave dobre mimove i šaljive komentate. Sve više počinjem da mislim da je treba poslati ove godine pa neka bude kako bude. Bukvalno nema šta da se izgubi. Imaćemo odličnu zabavu pored nje. I Evropa bi otkidala na nju, kad je već godina takva kakva je. Ne znam...
Šta vi mislite?

Ja sam čuo da postoje “servisi/agencije” u Srbiji koje se bave tim glasanjem, radi rijaliti programa a kontam da možeš da ih unajmiš i za PZE ili šta god poželiš gde se glasa. Sad da li su urbana legenda ili ne, to nemam pojma ali me ništa ne bi iznenadilo. 😀

Pa moguće da baš Mimi i nije bajbliskija RTS-u s obzirom da ima beef sa Marijom Šerifović.

Meni Bojana deluje da bi isfavorizovala Tam i/ili Vukajlu, ali mislim da ne bi potopila Mimi (Bojana je koliko znam u Bassivity-ju, a Mimi je rekla da je i ona od skoro tu prešla).
Možda bi joj to bio top 3.

Ali da, to da je Bojana bila viđena za žiri je samo nagađanje, možda je bila stavljena u revijalni deo, lupam, da izvede Brazil od Bebi Dol 🤷‍♂️

Podseća me, podseća i shvatih na koga u gradskom busu na koga

9kvwxo.gif

giphy.gif

Bojana bi isfavorizovala Mimi i Vukaylu. Mislim da Tam nije njen fazon. Dala bi joj poene, čisto radi reda. Verovatno bi visoko kod nje bili i Bojana i David.

Posle par nedelja slušanja pesmama, neki moji utisci...

Tri pesme koje najviše vrtim i koje su mi glavni favoriti (ne nužno ovim redom):

Šesto čulo - Bojana i David. Dosta bolja pesma od one od prošle godine, a ako budu dobri uživo kao sa No, no, no, ne bih imao ništa protiv da idu. Svakako, mislim da imaju male šanse.

DURUM, DURUM - tam. Jaaako lepa pesma sa mnogo potencijala za live nastup koji će pratiti pesmu, ne sumnjam da će dobro zvučati uživo. Nadam se da ima dobre šanse za pobedu ako pokida.

Aladin - Harem girls. Zanimljiva pesma, ne znam kako će zvučati uživo i kako će sve to izgledati, ali što da ne, pesma vozi!

Ostale pesme koje treba pomenuti iz različitih razloga:

MASK - Vukayla. Wow, devojka ima ono nešto. Plašio sam se da je pesma isuviše isproducirana i njenih vokalnih sposobnosti i mogućnosti da ovo zvuči ovako dobro i live, ali sam se uverio da fenomenalno peva (doduše, ne ovu pesmu). Ne bih imao ništa protiv da ide!

Turbo Žurka - Mimi Mercedez. Jasno mi je zbog čega je favorit i da se pesma svidela ljudima, ali meni nije. Ali OK sam i sa njom da ide.

La La La - Ivana Štrbac. Mnogooo mi se sviđa pesma i baš joj leži. Toliko je očito da je Angellina radila pesmu da nije bilo potrebe gledati ko je autor, podseća me na Lanac od pre dve godine. Mislim da Ivana neće vokalno flopnuti kao Angellina (oba puta).

Mila - Princ. Verovatno će biti visoko rangirani iz kog god bilo razloga. Otpevaće on to lepo i vokalno sigurno ali je generalno pesma, iako bolja od one krindžare od pre dve godine, dosadna i neupečatljiva.

Da mi se vratiš - Biber. Koliko volim njen glas, još jedna odlična pesma kao i Dve godine i šes' dana. I primer kako treba da zvuči moderna etno pesma (khm, khm).

Žali srce moje - Maja Nikolić. Sve prethodno pročitano zanemarite jer je ovo pobednica PZE i ESC!!! Šalim se, naravno...šta reći, ali se bar nadam da će ući u finale da gledamo reakcije u green room-u kad shvati da neće pobediti.

Sve u svemu, po mom mišljenju nikad slabija godina od PZE rebrenda, ali doduše sa više podjednako dobrih učesnika. I naravno, konačan sud će više nego ikad, čini mi se, zavisiti od live nastupa.

Status
Not open for further replies.
Back