Pesma za Evroviziju 2025: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Da li želite da generišem nastupe za još nekog ili je dovolj o što sam za glavne favorite?

Imam neki trip da ce Zeljko Joksimovic biti u ziriju ove godine.
To ce biti strasno.
U trenutnoj situaciji čisto sumnjam. Moraju pažljivo da biraju članove žirija zbog publike koja će ostati da gleda (i pored bojkota javnog servisa) - a vlasnik Tanjuga sigurno ne bi bio pametan izbor...

Tehnički mi se oblik bine sviđa. Ali ne sviđaju mi se reference na umetnička dela jer su mi odrađene prosto i jeftino. Tako nešto bih mogla da zamislim i u baroknoj vili Željka Mitrovića.

S obzirom da se Sara druži sa Mimi, a Teya sa Tam teško, Zorja eventualno

Pa mora da piše u Pravilniku koji objavljen kada je i raspisan konkurs. Treba tamo da potražimo.
To bude u pravilniku o glasanju koji tek treba da objave, a ne u onom kad je otvoren konkurs.

To bude u pravilniku o glasanju koji tek treba da objave, a ne u onom kad je otvoren konkurs.
Ali zar nije bila priča da su i prošle godine hteli da uvedu proporcionalni sistem, ali eto ipak nisu i odlažu za dogodine jer nisu na vreme objavili i najavili to u konkursu i pravilniku? Olivera i Uroš su tada javno to tako predstavili kad su gostovali, da nije na vreme naznačeno.

To bi značilo da je ove godine ili već negde jasno naznačen proporcionalni sistem, te će ga biti, ili nije do sada naznačen, te ga i neće biti.

Ili je pak sve to trla baba lan i oni odluče koji će sistem glasanja biti kad vide koji im treba lol

Ovog puta su obe mogućnosti pokrili tako što su u pravilniku objavljenom uz konkurs, napisali da se odnos određuje po evrovizijskom primcipu - 50% žiri i 50% publika (odnosno oko 50% zbog zaokruživanja u procentima).

Ovim delom u zagradi su u suštini ostavili mogućnost da bude i stari i novi sistem, a tačno kako će biti, uvek usvoje u februaru pred sam izbor.

Od velikog hajpa i ponosa sto ucestvuju na Beoviziji, pa nakon toga i na Evropesmi, dosli smo do ovakvih komentara u vezi Evrovizije. Ovo je posledica dugogodisnjih skandala u vezi naseg festivala, doticna se vise puta sudila sa njima, a i svega sto se danas prica o Evroviziji i desava na njoj. Vise nece nikada biti zainteresovanost ni kompozitora, ni pevaca za ovaj festival, kao ranije, kada smo se vratili na ESC posle 12 godina.

Status
Not open for further replies.
Back