Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Ali random Amerikanka fanica ESC s kojom sam pre mesec dana ušao u diskusiju o nacionalnim izborima na Smosh subredditu mi upravo pisala da mi čestita pobedu Lavine 🥹 kaže da su fenomenalni

Wow, gledam reakcije stranaca - Quinto ESC, Euro Celso i ESC Giorgio je stavljaju na prvo mesto :love: . ESC Norway devojka odusevljena :love: . Nemam reci :love:

Jao ljudi manite se sada lova na vestice. Lepo je jako sto je toliki broj ljudi stao iza jedne pesme, ali nerealno je ocekivati da se svima dopadne. A ta realnost ce nas tek udariti u glavu sa takvim mindsetom.

Last edited:
Momci su napravili svetsku pesmu.
Ako je u orginalu bila na Engleskom mogli bi tako i da je izvedu na Evrovizijskoj sceni. Nemam ništa protiv, može biti pozitivna stvar.
Meni je i na našem prelepa.
Međutim ovo you je zeznuo naš prevod na ženski član. I tako nastade ideja da je o devojci.

It took so little For me
to sink into the arms
Of vile, old habits
You opened up your heart
Gave it away in vain
For me to carelessly trample it

Pre-Chorus
How can I show you that I care?
Of course, sooner or later,
I’ll ruin everything

Chorus
I’m still saving you
a place beside me
And this one-sided
love is killing me
Don’t you see how
I’m breaking apart?
The more I give,
the less of you I have

Verse 2
Why do you look
down on me
While I’m calling
into the void
And you answer
with the silence
That it’s already too late
I can’t go on like
this much longer
Crawling and begging,
bowing down
You were here when
it was easy
While you thought
I was perfect

Chorus
I’m still saving you
a place beside me
And this one-sided
love is killing me
Don’t you see how
I’m breaking apart?
The more I give,
the less you want me

Jao ljudi manite se sada lova ma vestice. Lepo je jako sto je toliki broj ljudi stao iza jedne pesme, ali nerealno je ocekivati da se svima dopadne. A ta realnost ce nas tek udariti u glavu sa takvim mindsetom.
Bukvalno, ne pada mi na pamet da se bavim time šta fanice pričaju na twt, statistike, topovi, aplikacije, sve je to nebitno jer svakako znamo da je ovo takav žanr, ili voliš ili ne voliš. Bitno je da serviramo malo energije i harizme u Beču, ostalo će doći na svoje.

Čitam rezultate polufinala i iskreno mislim da sve manje uviđam svrhu postojanja istog.... nek prolazak u finale odlučuje aamo publika
Al opet će tako ljudi uz pomoć organizovanog glasanja lakše ući u finale, jer u polufinalima relativno glasa manji broj ljudi

Apsolutno, nešto baš nije u redu
Искрено мислим да је овај жири из финала гледао или читао реакције људи који прате ово такмичење да би знали за кога да гласају, тј. знали су ко су фаворити. А жири из полуфинала није имао тај проблем јер су по први пут чули песме уживо.
Свакако, свака част Лавини, песма ми је ужас, али добро. Свака част и РТС-у и Мањи.

Verujem da ćemo čuti pesmu i na eng jer postoji snimnjena i u njoj je “Kraj mene” zapravo “The end of me”

Tijana Milošević je violinistkinja, koncert majstor Beogradske filharmonije, sestra Ksenije Milošević koja je takodje violinistkinja ijedan od najpoznatijih pratećih vokala. Tijanin muž je dugo bio šef Breninog pratećeg benda. Otac, klarinetista Boki Milošević, dugogodišnji šef Narodnog orkestra RTS. Žena je od malih nogu okružena svim vrstama muzike, ali očigledno da prema metal žanru ima animozitet.

Meni je veća nepoznanica, zašto Tijana Milošević nije dala ni bod Djurdjici koja je operska pevačica i karijeru gradi u Beču. Ni druge dve koleginice iz žirija, Ivana i Tijana nisu se proslavile kad je Djurdjica u pitanju. Od Ivane 2 , od Tijane 1 bod.

U prvom polufinalu žiri izbacio Bellu, Eegora i Đurđicu, a ubacio Sašku Yanx, Mirnu Radulović i Ana Mašulović. Publika izbacila Manivi, a ubacila Ivu Grujin.

U drugom polufinalu publika izbacila Aleksandru Sekulić, a ubacila Geminni.

Искрено мислим да је овај жири из финала гледао или читао реакције људи који прате ово такмичење да би знали за кога да гласају, тј. знали су ко су фаворити. А жири из полуфинала није имао тај проблем јер су по први пут чули песме уживо.
Свакако, свака част Лавини, песма ми је ужас, али добро. Свака част и РТС-у и Мањи.
Мислим да се то ради сваке године, немам друго објашњење

Volimo i mi tebe. Mozes da putujes

Back