Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Sad da se vratimo diskusiji, nadam se u razumnom tonu. U redu je da se nekom ne dopadaju neka pesma ili nastup, ali ovo nije mesto gde treba prosipati bljuvotine i pisati gluposti. Ostavite politiku po strani. Takođe, nekolicina je večeras pisala velikim slovima, što takođe nije dozvoljeno, pa imajte i to u vidu.

Elem, baš mi je žao što Eegor nije prošao. Volim njegovu pesmu, sjajan je sagovornik i baš sam želeo da ga gledamo i u subotu. Moguće da su neke nijanse odlučile, neko je odlično pevao, neko imao zanimljiv nastup, a opet, dobar deo izvođača nema brojniju publiku, pa je bilo prostora da se prođe u finale po nekom od važnih kriterijuma.

Inače, ove godine nema izvlačenja redosleda nastupa u finalu, tj. redosled će odrediti producenti.​

Zejna je jedina uz Biber koja je učestvovala 4 puta i nijednom nije ispala u polufinalu.Takođe ona i Saška su najviše puta uspjele proći iz polufinala u finale Beovizije/PZE.

Iskreno i poslije večerašnjeg nastupa i sa svim manama opet mi ne bi bilo krivo kada bi Zejna pobijedila jer ono, u fazonu sam neka više ode na Eurosong i da završi sa PZE-om i krene dalje, a ima pjesmu. 🙌🏻

Pa s obzirom da je već sada prošlo dosta balada ne bi me začudilo da na kraju ode nešto brže.

Kazem vam ja da Haremke ne treba otpisivati nikako posle ovog veceras
Ja verujem od pocetka da one mogu da preokrenu situaciju, ali dzabe kad ziri glasa po samo njima poznatim parametrima, pobednik moze biti bilo ko

Ma kakva Srbija, ko je glasao rodbina, interesne grupe i saka fanova
Eegora je žiri zeznuo. Pobogu zaboravljate da za Ivu botuje Hajp i Youth fest koji joj je dao reklamu i podršku kao i Lari Baltić, iz istog su jata. Mirna i Ana Mašulović su prošle uz podršku žirija. Za Đurđicu nemam objašnjenja, razumem da se masi ne dopada jer nije komercijalna ali po meni je imala najkompaktniji nastup od svih.

Zejna me NIJE naježila i sve je delovalo amaterski tako da sam se ja maltene pozdravio od njene pobede. Poslednje nade ulažem u Zonu i to je to od mene.

Iva je dobro pevala, Mirnu nisam očekivao u finalu. Kosmos trip, whatever.

Baš sam omanuo sa prognozom.
Zejna ✅
Lores ✅
Eegor ❎
Yanx ✅
Đurđica ❎
Bella ❎
Mirna ✅

4 od 7
Kosmos trip
Iva

Zaključci:
* Zejna i Lores očekivan prolazak, iako sam na trenutak pomislio da je moguće ispadanje Lores.
* Drago mi je za Yanx, nastup mi se svideo i vokalno je bila super.
* Za Anu mi nije iznenađenje, dvoumio sam se između nje i Mirne, ali sam ipak stavio Mirnu jer je ponovila nastup. Prošle obe na kraju.
*Veliko razočarenje za Eegora, ali smo ga upozoravali da su mnoge stvari na njemu. Nastup nije to to, što je trebalo biti. Razumem ako je ovo maksimum zbog nekih drugih okolnosti i mogućnosti. Ako je bilo organizacije glasanja i da je on oštećen zbog toga, mislim da treba javno da se pokrene rasprava za to. Ali mislim da ide ovo pod tepih.
*Za Đurđicu takođe ogromno razočarenje. Ovakav vokal da ne prođe i da ne bude top 3 po žiriju (što je veoma moguće). Mada je možda i bila. Angelina je ispala sa Lancem sa 8 poena (treće mesto kod žirija). Ako je publika dala 0, definitivno smo operisani od kvaliteta.
*Za Bellu sam se nadao prolazu, ali ipak nisam iznenađen neprolaskom. Vokalno baš loše.
*Makao zasluženo ispao.
*Manivi mi se svidela zbog minimalizma, a i vokal je dobar. Međutim, znalo se da to neće u finale.
*Prolazak Cosmos tripa je užas, ali nažalost nije neočekivan. Nadao sam se da otpadaju.
*Ivu i njen neviđeni nastup neću komentarisati. Prolazak ipak nije iznenađenje, ali radije je ne bi gledao u finalu (kao i Cosmosa). Međutim, moram da prihvatim činjenicu da ću gledati i nju opet.

Što se tiče samog SHOW-a, možda najslabije prvo polufinale PZE-a ikad. Mislim da mi je čak i prošle godine bilo bolje prvo polufinale. Nadam se da je drugo na nivou i da popravlja utisak. Toliko od mene za ovo veče.

Сад сам погледао ово полуфинале, премотао на песме и на гласање. РТС-у свака част, визуелно до сада најбољи, а песме заиста крш. Још Шугославија најбоља у овом полуфиналу. Била ми је океј и Мирна и Машуловићка. Сви су океј певали, али џабе кад су песме крш. Вероватно ћу и друго полуфинале гледати одложено, не могу рекламе.

Sad da se vratimo diskusiji, nadam se u razumnom tonu. U redu je da se nekom ne dopadaju neka pesma ili nastup, ali ovo nije mesto gde treba prosipati bljuvotine i pisati gluposti. Ostavite politiku po strani. Takođe, nekolicina je večeras pisala velikim slovima, što takođe nije dozvoljeno, pa imajte i to u vidu.

Elem, baš mi je žao što Eegor nije prošao. Volim njegovu pesmu, sjajan je sagovornik i baš sam želeo da ga gledamo i u subotu. Moguće da su neke nijanse odlučile, neko je odlično pevao, neko imao zanimljiv nastup, a opet, dobar deo izvođača nema brojniju publiku, pa je bilo prostora da se prođe u finale po nekom od važnih kriterijuma.

Inače, ove godine nema izvlačenja redosleda nastupa u finalu, tj. redosled će odrediti producenti.​
Pa mi smo i zeleli da pstavimo politiku po strani,RTS nije cim je svoje favorite protezirao,a neke anti rezimske osobe namerno sputao.Elem,slazem se ds treba uzivati u muzici,ali ovde stvarno pd kad nema Olivere se vidi ka cemu se naginje.Ona se borila dok je mogla.Mislim da je Eegor ,,kaznjen" ne samo zbog ociglednog nego i jer je rekao da ima ,,problem"sa RTS i led ekranima i navodno ih prozvao.Mislim da je i to imalo presudnu ulogu jer oni sve prate.Zao mi je i vidim da sunsvi razocarani sto on i Djurdjica nisu prosli a prosle su neke potpuno nezanimljive persone koje nisu imale ni fanove ni preglede.Sada se uzdam u Zonu,q ako ne ona onda nek makar Lavina kao alternativci prođu ,samo ne Prestige l'equipe.

Meni se svidjela i pjesma i nastup Ive Grujin
Onom tko prati natjecanje je njen nastup vec viđen 9299 puta, ali prosjecni glasac se ne sjeca ni sta je prosle godine bilo
Буквално ја се не сећам ни победника ни победничке песме, ево сад кад сам гледао полуфинале подсетио се те песме, и даље тврдим да је никаква и да је победио само да Израел не би победио.

Pa mi smo i zeleli da pstavimo politiku po strani,RTS nije cim je svoje favorite protezirao,a neke anti rezimske osobe namerno sputao.
Sve su to paušalne procene, bez ikakve potvrde. Ranije su i neki članovi OGAE-a bili u polufinalnom žiriju, i niko im nije sugerisao kako da glasaju. Izbor članova žirija generalno može da utiče na ishod, ali prozivanje bez ikakvih dokaza, da je neko prošao ili ispao zbog nekih faktora mimo PZE scene, a naročito političkih, ne pije baš vodu. Videh na društvenim mrežama da su neki popunjavali listiće koje sam spremio i dali su dosta dobre ocene nekim pesmama koja su prošle u finale, a koje su za neke od vas, iznenađenje. Nastup uživo je važan i upravo zbog toga i dolazi do nešto drugačijeg ishoda u odnosu na ono što zaključimo nakon slušanja studijskih audio verzija. Na neke se ne obrati pažnja, jer nisu mnogo poznati itd.​

Izgleda da mi fanovi imamo moć da izguramo pobednika, zajedno sa forumom... ali nemamo moć da izguramo i sve finaliste koje želimo 🤣

Mora to društvo brže, jače i bolje.

Back