Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Meni je toliko glupo to vrednovanje razlicitih aspekata. Jedini kriterijum treba da bude sta bi najbolje proslo na evroviziji na osnovu opsteg utiska. Zbir vrednosti pojedinacnih aspekata nije nuzno i cesto jednak vrednosti proizvoda.
Opšti utisak se i gleda, tj. za nekoliko bitnih kriterijuma, na PZE-u se daje jedinstvena ocena. Na našim listićima imate četiri kolone radi zabave, a da li ćete popunjavati sve, ili samo neke, ili napraviti neku svoju skalu, pa npr. pesma i vokal da idu od 1 do 10, kostim od 1 do 5 itd, to se ostavlja da sami odlučite.

Bitno jako koga su zvali da gostuje kad se festival raspada na proste cinioce haha. I oni su kao zvanicna evrovizija uzeli stalni slogan od prosle godine samo sto je nas nuklearna fisija.

Meni je samo dosta price o tome ko je za studente, ko je protiv, Zejna je otpocetka u svakom pokretu protiv vlasti, ali dosla je sa dobrom pesmom i to je to, meni smeta njeno nepostojanje na sceni, ali pesma je i dalje dobra, Eegor je promasio nastup, previse svega, bez smisla, bez energije, a i pesma je klaberska u 20 posto instrumentala, onaj tempo cetinjska knez, kako vec, taj tempo treba da bude vecinu pesme, pet igraca i on i neki rejv pokret uz sareny grafiku i brzi kamera rad i dosta, ali stvarno dosta.

Takodje, kao sto je neko rekao, ima i do kreativnosti izvodjaca i njihovih reditelja, a verovatno vecina je bez reditelja, jer kosta. Ivanin nastup u revijalnom delu je, za uslove rtsa, odlicno iskadriran

Možemo da kritikujemo RTS opravdano ali smatram da su ove god još uvek u skroz otvorenoj mogućnosti da naprave top finale!
Meni ono jučerašnje polufinale bilo bolje od finala Grčke, Austrije i Hrvatske.

E, ovo je prijatno iznenađenje :D

Stvarno nisam očekivao da će nekog osim Tamare zvati. Ali izgleda baš nju neće :(

Možemo da kritikujemo RTS opravdano ali smatram da su ove god još uvek u skroz otvorenoj mogućnosti da naprave top finale!
Meni ono jučerašnje polufinale bilo bolje od finala Grčke, Austrije i Hrvatske.
Pogotovo plesaci koji su dosta bolji od onih na Dori
Na Dori mi svake godine izgledaju amaterski i ukoceno

Gledam reakcije stranaca na jucerasnji Zejnin performans. I jako su lose reakcije! Ono sto svi kazu je da su uglovi kamera uzasni. Fino nas obruka RTS :ROFLMAO: . Takodje smatraju da ne kapiraju Zejnin nastup i da je sve messy. Ali ona meduza im je apsolutni krindz svega. Zejnice draga, morace to mnogo bolje

Eh, da Zejna nije imala vremena da smišlja nastup i da nije imala para da plati Ljubbu.
I da se šminker zaglavio u liftu.

Pop Tv Dreaming GIF by One Day At A Time

Ma pobeđuje Lavina spletom nekih okolnosti ili Haremke ako im se kockice slože 🤗

Nadam se da i Zona moze nesto fino da napravi. Neko imerzivno iskustvo sa fokusom na nju. Za Lavinu ne znam sta da ocekujem. Pevac je harizmatican, ali nisam se nesto udubljivao u njihove stejdzing ideje. Sto se tice Haremki Ivana moze lepo da izgleda na sceni. Ostatku tima definitvno treba upgrade u odnosu na proslu godinu, ali i ono je valjalo publici.

Nije RTS najgori nego onaj Grcki ERT. Problem je sto nista ne menjaju da unaprede takmicenje. Iskreno nova spica, logo i taj vizuelni identitet nije bitan toliko a samo to unapredjuju. Neka se odluce za jedan stalan i ne menjaju. Dzabe trose pare. Ovako izgleda samo da zele da nam zamazu oci i onda dodje samo takmicenje i sve krs izgleda. Greenroom lepo izgleda ove godine ali to je stvarno nebitno kad ono glavno nije dobro. Ispade da su i moldavci se potrudili vise ove godine. I samo nemojte molim vas da pominjete stanje u drzavi i na javnom servisu. To nema nikakve veze sa ovim nego sa nedostatkom kreativnosti.

Da ne bude da kritikujem samo produkciju nastupa, sistem glasanja treba da se promeni da bude online. Ako vec finansiramo RTS mogu da priuste besplatno glasanje preko aplikacije. Tu moze da se obezbedi manja mogucnost manipulacije, vise ljudi bi glasalo a samo smanjenje limita za br glasova bi bio dodatan plus. Ovako u polufinalu kad malo ljudi glasa organizovano glasanje pogura ljude na prvo mesto publike i to sa manje od 2000 kupljenih glasova.

Last edited:
Back