Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

@creature Da budemo iskreni, tu je još i najmanji problem tekst. Ne znam kakvu verziju su poslali na konkurs, jer je drugačija verzija, ali ako je isto od 2 minuta, nije dovršena, ni prilagođena za PZE.

Ne mogu, to samo RTS zna, i ovako sporadično kada oni koji nisu prošli objave info, i ponekad i samu pesmu. Za sada od svih koje smo čuli koji nisu prošli, realno ne osećam da su oštećeni.

Može li neko da mi kaže, ko će iz RTS-a komtarisati ESC ove godine? Ostaje Duška?

Last edited:
Misliš Duška? Pa verovatno, ali to će se znati u maju.

Ne mogu, to samo RTS zna, i ovako sporadično kada oni koji nisu prošli objave info, i ponekad i samu pesmu. Za sada od svih koje smo čuli koji nisu prošli, realno ne osećam da su oštećeni.
A poneko ni ne objavi pesmu, već je sačuva za neku manje konkurentniju godinu poput Brata Pelina.

@creature Da budemo iskreni, tu je još i najmanji problem tekst. Ne znam kakvu verziju su poslali na konkurs, jer je drugačija verzija, ali ako je isto od 2 minuta, nije dovršena, ni prilagođena za PZE.
Nećemo biti potpuno iskreni da ne bih dobila ban, ali i verzija koju su poslali je bolja i dovršenija od dobrog dela filera koje ćemo gledati u subotu kao da je to zaista najbolje što imamo.

Ne znam da li delite moje misljenje ali jedina stvar koja mi smeta kod Lavine je ta da pesma na kraju samo naprasno stane
U poslednjih sekundi pesme izgovara''sto vise dajem manje zelis...me'' i tu naprasno staje pesma
Mislim da bi bilo kul kada bi iskoristili jos 10 sekundi za instrumentalni deo i tako zavrsili. Je kada Luka krene sa growlom, tu kulminacija pesme krece i posle refrena samo stane. Mislim da treba zavrsiti sa brutalnim instrumentalom koja oznacava kraj pesme a ne samo tako naprasno odjednom

To je i meni manji problem kod Lavine, ta neujednačena dinamika. Prvi deo je prespor, a kulminacijom se faktički pesma završava. Trebalo bi to malo ispeglati da bi se nekako zaokružio utisak.

@creature Pa ok, svako ima neko svoje viđenje, ali ovo što je okačeno na YouTube, meni ne zvuči dovršenije ni od jedne od 24 pesme koje su prošle konkurs. Cenim trud i želju, ali treba poraditi na zvuku više. Ovo mi je više za neku drugu svrhu nego festival poput PZE-a. Deluje mi da je izvođač i fan takmičenja, što je super, samo eto, ja lično očekujem više kada su u pitanju takmičarske kompozicije.

Dobro kakav god da je rts, necemo da se pravimo da je onaj horor of nf-a, scene i produkcije koje nam servira ert bolji od rts-ovog nereda 😁 pze je pojam za grcki nf
Pročitala sam na nemačkoj (zvaničnoj) ESC stranici da su poručili svom TV emiteru da hvata beleške sa našeg polufinala i ugleda kako se to radi!!
Do te mere smo mi ovde svi delulu kmečarke.

Jesam li onda u zabludi, ili je ono stvarno dobro? Čak sam osjetio neprijatnost nekoliko puta jutros ponovo gledajući one kablove i ofinger.
Pa kadrovi su očito najveći problem i Zejnina nesigurnost, ali pretpostavljam da nije toliko loše da sada svi pišu da je flop, nzm

Pročitala sam na nemačkoj (zvaničnoj) ESC stranici da su poručili svom TV emiteru da hvata beleške sa našeg polufinala i ugleda kako se to radi!!
Do te mere smo mi ovde svi delulu kmečarke.
Jesmo li mi onda ova dvojica?

Attachments

• statler_waldorf_1.webp
    statler_waldorf_1.webp
    53 KB · Views: 2
Back