Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Ja samo ne znam kako su Haremke pristale da u svoju koreografiju ubace i pokrete “rambambam a ja slatka sam i fina”.
Em im pesma lici na Hurricane, em im koreograf dao iste pokrete. Da traze nazad pare.
Baš to, neshvatljivo. Treba jednostavno biti realan i reći, bez ikakvog uvijanja i ublažavanja zato što je članica grupe ujedno i članica foruma, da ovo što su prikazale ove godine odnosno jučer nema ni trunku bilo kakve originalnosti. Okej, koliko sam shvatio, one ni ne kriju da furaju taj Hurricane fazon, ali kad jedan paket toliko kopira nešto što je već isfurano i još k tome ni nije na toj razini, onda je jasno da prikazano na sceni nije ni u top 5 opcija za Beč. Jbg.

Bom Bom bukvalno više dreg nego Aladin lol, servirale su scenski performans i koncept, malo me nervira više ta retorika za Hurricane koja se forsira od početka za njih iznova i iznova. 🥱 Isto ono kao što svi ko papagaji ponavljaju da je svaka girlbop pjesma kopija Fuego, bukvalno plitko razmišljanje ako ćemo sve tako u džakove razdvajati.

Last edited:
I posle pesama i posle nastupa Harem Girls - teški non event.
Prošle godine su bili najbolji jer su svi od kojih se nešto očekivalo flopnuli, plus teško da može da se proda ista priča 2 puta. I hajmo da ostavimo Antonića u 2020. pls. Vreme je.

Sad pričaju na radiju sutra uveče astronomski fenomen. 6 planeta će biti u ravni, od Merkura do Saturna. To je neki znak.

Pelin 12 publika + sitniš kod žirija
Lavina 10 publika + 12 žiri
Zona 8 publika + sredina kod žirija
Zejna 7 publika + 10 žiri

to je neko moje mišljenje
Meni je ovo preoptimistično.
Ne zaboravimo RTSove metuzaleme i ćacije koji mrze stvari koje su drugačije, alternativne i imaju mladalačkog duha. Iva Grujin je tipična "lepa, kvalitetna pesma koja prija ušima" za taj profil, a opet se šatro podržavaju mladi.

Kada žiri gleda i ocenjuje nastup, da li oni gledaju preko ekrana pa vide nastup o kadriranje kao i mi preko tv prijemnika, ili gledaju lajv sa stejdza? To me uvek zanimalo. Posto sigurno da je drugačije i iskustvo kada gledaš uživo i preko ekrana

Verovati u bilo šta pošteno u ovoj zemlji u svakom segmentu društva je zaista nemoguće. Ja ozbiljno strahujem od najcrnjeg ishoda, ali se opet tešim da će prevagnuti ona prava strana.

Kada žiri gleda i ocenjuje nastup, da li oni gledaju preko ekrana pa vide nastup o kadriranje kao i mi preko tv prijemnika, ili gledaju lajv sa stejdza? To me uvek zanimalo. Posto sigurno da je drugačije i iskustvo kada gledaš uživo i preko ekrana
Preko ekrana

Volio bih da Zona bude u top3 ukupno, evo i nje u trendingu

Call me delulu ali Zona bi mogla bez problema izvući neki Asteromata plasman. To je što je
E sad ja mogu da kažem isto Call me delulu, ali skroz u suprotnom smeru. 😃

Ja nikako ne vidim da ovde toliko hvaljena Zona ima ikakav potencijal za ESC.
Stoji da pesma jeste zanimljiva i da je ona bila dobra sinoć, ali po meni za lokalnu upotrebu. Refren je u osnovi običan narodnjak, samo sklepan u iDJ pakovanje.
Ne znam kako bi to moglo da privuče i žiri i publiku iz Evrope i imam utisak da bi ona bila siguran NQ.

Meni je Zona bila favorit jer sam mislio da ce isporuciti neku harizmu, paket. Medjutim onaj nastup mi je bas anoniman i bezlican. Mozda je na pze-u jedan od boljih ali u kontekstu evrovizije 3.5/10.

Da nema Lavine, ne bi mi cak ni smetalo da ode Pelin, jer je onaj staging maestralan i imao bi velikog potencijala na escu, mooozda cak i vise od lavine, ali SRCE HOCE METAL NISLIJE 🫶 plus i dalje mi je bzvz pelinova pesma, cak i pored staginga

Meni je Zona bila favorit jer sam mislio da ce isporuciti neku harizmu, paket. Medjutim onaj nastup mi je bas anoniman i bezlican. Mozda je na pze-u jedan od boljih ali u kontekstu evrovizije 3.5/10.
Njen nastup je bio OK, ali je moglo toliko bolje. Pesma je toliko senzualna kada se prati tekst i razumem poentu sa šumskim vešticama, ali trebalo je više da zavode, a manje da manično ekstatično prizivaju demone.

Back