Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Najcrnji scenario bi mi bio da Lavina dobije 12 od zirija a Zejna tipa 10, i ona sms Lavina 10, Zejna 12 i imaju oboje po 22 poena i Zejna ode zbog veceg televota jer bi imala prednost. Jezim se od toga. Ovo je najcrnji moguci scenario za mene xD
Ovo je nemoguć scenario po meni.
Pre će Zejna dobiti 12 od žirija nego od publike.

Sa Eagorom je meni jasno šta se desilo.
Desio se Efekat posmatrača odn.procena neko drugi će pomoći. Svi smo smatrali da je toliko siguran finalista i da će i bez nas imati dovoljno glasova, a mi ćemo pare da čuvamo za glasanje u finalu.
Prva sam tako razmišljala, a na svim izborima sam Eagora rangirala na 2.mesto. Nisam pročitala ovde da je oko od forumaša pa glasao u polufinalu za Eagora. Ako jeste, izvinjavam se, a najviše se izvinjavam Eagoru. Zaista sam mislila da će ubedljivo osvojiti TVT.
Mislim da nije jer je u pitanju izvođač koji nije poznat u širim krugovima, percepiran je kao favorit nama fanovima. Mislim da je bio efekat šoka, ljudi su bili verovatno zblanuti tokom te večeri, a onda su pesma i nastup počeli da im "sedaju" tek narednih dana, o čemu svedoči rast na platformama.

Vjerovao bih da Zejna može uzeti 12 tvt poena da je bila ubjedljiva na nastupu, ali mislim da joj je 3. mjesto tvt maksimum večeras. Vidim je čak i niže (5.-6. mjesto)

Zejnin lajk-dislajk retio pada jako. Sada je negde na 1,8%, Brat Pelin 3,66%, Lavina 4,07%. Po ovoj racunici Zejna ima sve manje i manje pofrske tvt glasova

Ja bih da poentiram nešto o čemu sam se razmišljala prethodnih dana.

Na Evroviziji svi znamo da nije bitno samo da znaš da pevaš - nego je bitno biti performer koji će preneti ideju.

Luke Black i Teya jesu imali zanimljive pesme, meni je Teya Dorin nastup najbolji nastup na PZE ikad, ali, kad sam ponovo rewatchovala njihove nastupe sa Evrovizije, shvatila sam da je njima falila doza bezobrazluka i smelosti - jer su oboje na sceni izgledali pomalo odsutno, pa ima smisla zašto nisu mogli da se povežu s publikom (s tim da i nastup tu igra veliku ulogu). Bili su dobri, ali to je to. To objašnjava zašto sam se osećala underwhelmed posle njihovih nastupa.

Ja sam svesna da su to sve različiti žanrovi ali pričam konkretno o energiji.

Tu dozu smelosti i sigurnosti u sebe je imala Konstrakta, Bojana Stamenov, pa čak su i Hurricane imale, upravo ih je zato publika i volela. Ja bih tu dala primer, pored svih pobednika naravno, i Corneliu Jacobs s Hold me closer od pre par godina, sećam se da mi se ta pesma kad sam je čula pre Evrovizije nije svidela, ali kad smo gledali uživo, meni i svima oko mene su vilice bile na podu.

Tu energiju osećam i kod Luke iz Lavine.

Jednostavno neki ljudi su rođeni za scenu i to ne može da se nauči.

Pitanje je koliko ce i Pelin osuriti sa glasovima publike. On je influenser, ima svoju publiku to stoji, ali njegovu pesmu i mnogo kezualca voli. A oni ne glasaju. Vise gledaju show iz zabave.Bo;je imati pesmu koju vole 50 hardcore esc fanova, nego pesmu koja ima 150 fanova kezualca. Ovim ce svih 50 fati glas, a ovim drugim pola njih nece samo ce navijati

Ako zanemarimo forumski hajp, ja cenim da ce 12 od publike otici Bratu Pelinu koji je jako pametno usao u kampanju i maksimalno aktivirao druge influensere/komicare, a 10ka ipak Zejni jer je bas hajpovana kao pobednik, ima pamtljivu pesmu i visi sa sajle.

Mislim da bi Lavini dosta pomoglo za glasove ako bi se u poslednjoj deonici manje tako grubo drali, a vise izveli kao na studijskom snimku.

Koliko god mi se dopao Pelinov nastup i koliko god razumem da se on tu bori za sebe ipak se tu svako ni ne bori za sebe nego za svoju zemlju, a ako vidi da je neko drugi bolji izbor mogao bi malo spustiti loptu jer sebično je

Pitanje je koliko ce i Pelin osuriti sa glasovima publike. On je influenser, ima svoju publiku to stoji, ali njegovu pesmu i mnogo kezualca voli. A oni ne glasaju. Vise gledaju show iz zabave.Bo;je imati pesmu koju vole 50 hardcore esc fanova, nego pesmu koja ima 150 fanova kezualca. Ovim ce svih 50 fati glas, a ovim drugim pola njih nece samo ce navijati
Dobar ti je nacin razmisljanja, ali matematika ne matematikuje jer ima 150 hardcore ESC fanova, a 1500000 kezualaca gleda PZE.

Koliko god mi se dopao Pelinov nastup i koliko god razumem da se on tu bori za sebe ipak se tu svako ni ne bori za sebe nego za svoju zemlju, a ako vidi da je neko drugi bolji izbor mogao bi malo spustiti loptu jer sebično je
Па шта сад значи треба осталих 13 учесника да каже е немојте гласати за нас вечерас јер су ови најбољи?

Pa ne, naravno, ali vi komentarišete da je njemu stalo do pobede jako i da nije došao samo da se ispromoviše. Ne znam ko je tačno to napisao, ali je napisao. I onda svaki dan čitam o njegovom jakom lobiju i pozivanju na svim mrežama, šeru, Bosong napisao sinoć da je drugi u trendingu i pitao jel to najviše od Konstrakte, msm ovi momci ne oglašavaju, nisu ni u trendingu a zaslužuju, još ih klevetaju a vamo Pelin u gasu svuda

Lefkada je sama napisala da je glasala za Lavinu respect

Back