Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Nadam se da je pevao i nakon finala. Ima poučnih reči na početku pesme, kako prihvatiti poraz

Видјех да је честитао Лавини, убједљивим побједницима публике и да навија за њих у Бечу

Баш је дјеловала сјајно атмосфера ове године, да хоће тако стално

Moramo biti realni sa očekivanjima. Ovo je jako specifičan žanr koji nismo ni imali priliku da vidimo na ESC u ovoj formi. Pesma je jako autentična, uopšte se nisu trudili da se prilagode ESC (i to im čestitam). Sad, znamo da su pesme tvrđeg zvuka koje su dobro prolazile imale taj komercijalni momenat (Italija i Finska 2021.) a imamo negativan primer kad ostaješ svoj do kraja - Gate iz Norveške 2024. Nadam se da će scenario biti bliži Hatariju. Svakako, ne treba se zaletati sa očekivanjima i prognozama. Treba da budemo ponosni na momke kako god prošli u Beču.
Potpis. Svako istrčavanje pred rudu sada je potpuno nepotrebno, rekoh to i ranije. Iskakanje iz standardnog evrovizijskog šablona je uvek rizik i nipošto se ne može očekivati da ovo legne svima i samim tim ne treba biti iluzionista u smislu da ćemo razvaliti u Beču ili ne znam sad ni ja šta. Meni lično, apsolutno nije bitan krajnji ishod, voleo bih da ovaj, za naše uslove, predivni eksperiment bude na kraju adekvatno nagrađen, ali i da se to ne desi-nebitno. Od Konstrakte, ovo mi je možda i naš u svakom smislu najdraži predstavnik ikada i presrećan sam što smo ovogodišnju sezonu zaključili na pravi način. ❤️

Samo bih se još želio osvrnuti na Zejnu sinoć. Baš se užasno dalo primijetiti i bilo mi ju je jako žao kako je emotivno potonula. Kao i Mimi Mercedez prošle godine kada gledam nastup iz polufinala gdje je došla sva samouvjerena i puna energije, i onda nakon što su joj izrešetali svi komentari nastup, u finalu je vidno bila tamo samo da odradi nastup i bude gotova. Tako i Zejna sada. U redu je imati neke konstruktivne kritike ili ako se nekome nešto ne sviđa, ali neki ljudi su ju baš napali oko nastupa ko da im je prometnu nesreću izazvala i pobjegla. Malo promisliti prije nego se naslađivati nečijim neuspjehom.
Odmah po nastupu sam primijetio da je potonula, a poslije je u greenroomu plakala ali je pokušala sakriti suze i reći da je razlog nešto treće, a baš se vidjelo i osjetilo da je ostavila veliki trud, energiju, novac, imala je veliku viziju svidjelo se nekome kako je ona na kraju izrealizirana ili ne, ali barem se potrudila i pucala na visoko i onda opet ništa. Vjerojatno je htjela biti konačno na toj Euroviziji i dosad su joj se najbolje karte poslagale i onda opet ništa na kraju. Želim da ju ljudi prestaju sad pljuvati i hejtati kada je ovo sve završilo. Baš su ju ljudi ko nikad dosad izrešetali. Jedino možda Princ je dobio više pljuvačine nego ona sada. Lakše malo s ljudima, i oni su obična ljudska bića. Ne morate se naslađivati s nekim tko je dao srce za nešto što voli i ima strast, samo da ih se izrešeta na sve strane i oko svake sitnice.

Inace sorry EEgore ali ovaj argument da si bio 200 glasova udaljen od drugog mesta mi je bezveze, pa evo bukvalno tako i Masulovicka moze da tvrdi da joj je falilo 600 glasova da dobije 10 od publike. Bukvalno da baba ima tockove bila bi bicikl. Razlike u broju glasova u polufinalima su skoro uvek male ali to je zbog toga sto toliko malo ljudi glasa.

Pre bih rekao da si malo pozurio sa vrlom ostrim kritikama na racun zirija hintujuci skoro pa na zaveru protiv sebe, a na kraju se ispostavilo da te publika jednostvano nije podrzala u meri u kojoj si (a i mi svi) ocekivali
Ljudi ja znam ko su ljudi iz žirija koje je rts pozvao da glasaju za prijatelje (Lavina od Tijane Milosevic 0 bodova npr) i znam MNOGO više o stvarima iza kulisa na PZE od Vas samo ne pišem ovde. Imaću intervju sutra kod Milomirs Marica. Morate da razumete da je ovo unutaresnafska stvar.

Ali Eegore ako si vec spomenuo da te 200 glasova delilo od 2. mesta publike, trebalo bi onda spomenuti i da si imao tek nekih 300 glasova vise od 8 mesta publike. Nije kao da si i tu osurio.
Evo i Zejna je protiv trenutne politike, pa je dobila 10 od zirija.
Ali dobro, svako se bori na svoj nacin.

Neki izvođači hitno trebaju što pre da nauče da dostojanstveno prihvate (zaslužen) poraz i budu zadovoljni, evo čist primer toga je Lefkada, a znamo koliku želju su i one imale, međutim na kraju dana prihvatile su to normalno i podržale pobednika 👏🏻👏🏻

Blago njima, njima ce 2 meseca da prolete.
I nama će😊

Njih šestoro su svi za jednog / jedan za sve u bukvalnom smislu tih reči. Koliko ustvari znači da nisi solo izvođač na ESC-u sam sa plesačima... već uigrana ekipa koja je uistinu tu jedna za druge.

Mislim da je veći problem što je Klabera pobedila Trampolina (i Iva Grujin 🙃) po glasovima publike nego što je izvisio kod žirija. Takva pesma svakako nije pucala na glasove žirija. A za to što je ovako loše prošla kod publike, verovatno ima više razloga. A jedan od njih smo i mi koji smo bili sigurni da će proći pa nismo glasali, bar je to slučaj kod mene.

Back