Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Prestala sam da gledam reakcije tjubera na pesme za ESC jer mnogi koji su bili dobri su se povukli.
Ali šta neizmerno jedva čekam je da ipak vidim reakciju moje dve ljubičice:
View attachment 42183
Kao i onog pretalnetovanog grka, k a k o će da skine Lavinu na klavir? 😅😀😅
Mislim da već znamo da im se neće svideti 😆. Verovatno će biti u šoku! Pogotovo Goy koji jedino zna za Girl Bop i ništa više. Kapiram da će ih početak zaintrigirati ali će na kraju izgubiti sve testosterone koji su im ostali

I vratismo se na pravi put slanja onoga što mi je najlepše u ponudi. Da nisu zabrljali prošle godine i poslali onu nulu, bio bi to jedan divan niz. Sad mogu za arhivu da dodam i svoj ovogodišnji top 3 u forumskom glasanju. Lepota. 🥰

2022
1. Konstrakta - In corpore sano 12p

2. Sara Jo - Muškarčina 10p
3. Zoe Kida - Bejbi 8p
2023
1. Luke Black - Samo mi se spava 12p

2. Egret - Ako shvatim kasno 10p
3. Filip Baloš - Novi plan, drugi san 8p
2024
1. Teya Dora - Ramonda 12p

2. Konstrakta - Novo bolje 10p
3. Iva Lorens - Dom 8p
2025
1. Oxajo - MaMa 12p
2. MILA - GAIA 10p
3. tam - DURUM DURUM 8p

2026
1. Lavina - Kraj mene 12p

2. Avgust - Jabuka
3. Brat Pelin - Fräulein 8p

Pobednici najbolji, a od ostalih ovogodišnjih učesnika voleo bih da na PZE uskoro ponovo vidim: Avgusta, Zonu, Haremke, Zejnu, Manivi, Lores i Lu-Ku. Svako od njih je bar u nekom segmentu bio odličan.
Trivići bi mogli i zajedno.:love:

Pohvala RTS-u za pažljivo odabran žiri u finalu, ali i RTS-ovu komisiju koja je odradila dobar posao (sudeći bar po objavljenim pesmama za koje njihovi izvođači tvrde da su odbijene). Standardne boljke u vidi odsustva publike u studiju, odsustva duha u scenariju, kao i u vidu nedostatka mere i kreativnosti u revijalnom programu, su nažalost i dalje tu.

Sada bi bilo lepo da ulože vanredni napor i konačno poprave ono što im najlošije ide, a to je prenošenje pesme (i atmosfere pesme) na veliku scenu i ekran. Nadam se da već pišu „knjigu” s detaljnom razradom nastupa, poput one čuvene Lazanjine i vežbaju (pred ogledalom) kako da svoje zamisli uspešno prenesu organizatorima u Beču.
Fokus na emociju i sugestivnost frontmena.

Evo Leontina kod Voje Nedeljkovica u emisiji kaze kako clanovi zirija pre glasanja osluskuju i komentare evrovizijskih fanova i kladionice jer ne mogu da idu protiv vremena. Kako se protiv clana zirija ospe drvlje i kamenje ako ne da neke visoke poene favoritima evrovizijske zajednice. I kako je normalno da daju neke poene ljudima sa kojima su saradjivali.

Manivi kao Egret, 8 žiri 0 publika 🥴 al ono, ako dobiješ 0 od publike nije u redu nadati se finalu, pesma je prespecifična da bi bila konkurentna.

Realno na samo 6 poena od publike za Eegora nema mesta da se toliko bunimo, za takvu pesmu mora biti top 3 tvt u pf u bilo kojoj konkurenciji.

Top 7 tvt iz oba pf da su prošli u finale prihvatio bih oberučki (u drugom pf svih sedam istih, a u prvom Bella, Eegor i Đurđica umesto Ane Mašulović, Mirne (nzm čemu je zaslužila čak 10 od žirija al ajde) i Yanx.

Mogla bi stvarno da se razmotri opcija gašenja žirija u pf

Da li smatrate sa obzirom kakav žanr muzike smo poslali na ESC da je bolje po nas što se vratio žiri u polufinalu, ili da je ostalo samo na publici?

Tri pesme koje sam se setio da su bile konkurentne a da su furale svoj fazon u potpunosti bez prilagođavanja Evroviziji kao takvoj su Hatrid mun sigra, Tavo akys i Ulveham. Jedna je prošla dobro, druga osrednje, treća loše.

Prestala sam da gledam reakcije tjubera na pesme za ESC jer mnogi koji su bili dobri su se povukli.
Ali šta neizmerno jedva čekam je da ipak vidim reakciju moje dve ljubičice:
View attachment 42183
Kao i onog pretalnetovanog grka, k a k o će da skine Lavinu na klavir? 😅😀😅
Ja čekam Georginu (Honest Vocal Coach) da se šlogne kad ovo čuje 🤣🤣🤣

Back