Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Ta alek
Pa i to je vrlo upitno, meni je antipatičan i kao pojava. Neko sa takvom bojom glasa apsolutno nema šta da traži u muzičkim vodama.

Pesma bi možda i mogla da prođe da je izvodi neko ko zaista zna da peva. Ovako žali Bože što nekome zauzima mesto.
a ti ga poznajes i cuo si uzivo kako peva?

Dobro vece. Dugo ne bejah ovde.
Poslusao sve pesme. Malo se ubacio u mod analiza zirija i publike. I nekako, neko ko voli pop muziku, uz svu moju zelju da Zejna bude ta, imam neki cudni vajb.. da nece otici.
Zasto? Zato sto mislim da ce raspored glasova biti sledeci:
Ziri - Zejna 8, mislim da ce pesma za koju sam mislio da nema sansi, a onda shvatio da i te kako ima: pesma grupe Lavina imati 10 ili 12 poena, a umesace se i Iva Grujin i ona polunikakva pesma Djurdjica, tako nesto.. u dobro ocenjene. Sto se tice publike, mislim da ce Harem girls da pobede, ali ziri ce ih spustiti, pesma lici na sve prethodne... a da ce Lavina biti druga od publike pa Zejna.
Odavde proizilazi da ce otici Lavina.
Zejna je odlicna, ali pesma je nekako slicna svim ostalim pesmama, vec vidjeno, Loreen vibe, a to ziri, kakav je god, cuje.
Nikada ne daju puno poena ukalupljenim pesmama.
Dakle, meni bi bilo svejedno Zejna ili Lavina, ali nekako sam intuitivno ubedjen da ce otici Lavina. Ima nesto u toj pesmi sto je razdvaja. Jedina atipicna, metal, pop, rock, drugacija. Izdvaja se.
To je neko moje misljenje.
Ne znam, mozda gresim, ali imam takav utisak da ce oni. Nekako bih voleo da gresim, a opet, pesma mi se dopada.
Ono sto mogu da se kladim 100% je da Harem nece otici. Ja, inace, ne volim metal, pesma vuce unazad, ali nekako mi ostavlja utisak. Mislim da mnogo zavisi od Zirija. Tako da moze da se desi, a ne bih imao protiv nista, da ode Zejna. Ostale pesme lepe, uglavnom, ali tesko

Zejna je žena koja prati ESC godinama, i koja zna šta radi kad smišlja tekstove. Postoji razlog zbog koga je nazvala pesmu "Jugoslavija", postoji razlog zbog koga je i onomad pevala "Zejna je najbolja". Ona negde i želi biti "trn u oku" i da ljudi, novinari iz evrope zastanu i zapitaju se- "da li je to politička pesma?" Na šta će ona spremno odgovoriti- "Nije, to je pesma ljubavi i da smo svi mi jedna rasa, sve lepo piše u tekstu."

Iz ugla marketinga to nije loša strategija.

7. Brat Pelin - Ovo ne podržavam ali razumem i dobra je fora.

8. GEMINNI - Sinsay & NewYorker low-budget šoping iskustvo. Idem da prošetak do klonje da napravim korake za tracker.

9. Avgust - Meni ovo na neki čudan način prija. Vozi i ne stidim se priznat. Sad sam se setio da je ona mala bez terapije sa maničnim epizodama sinoć rekla - debeo i ćelav, čuvajte se devojke takvi su najgori. ahahhahaha

10. Harem Girls x Ivana - Ordure Bizarre. Ne razumem tekst (literally) , ne razumem svrhu reciklirane Hasta la vista na steroidima. Ovo je za Zadrugu zajedno sa JK da im uskoči još i Miljana Kulić na scenu. Taman i izbor pevačice - bivša iz Lune i "rijaliti igrač" iz Zadruge, ukazuje na šta ciljaju ove godine. Izvinjavam se fanovima ali ovo je zaista pomija.

11. Aleksandra Sekulić - Pristojno, radio friendly za 2009.

12. LAVINA - Sinoć sam mislio da je ovo neki novi bend Joce Ajkule. Not impressed. Kontam mogu imati dobar nastup. Ali meni je ovo i dalje Joca Ajkula bez vokalnih akrobacija ahahhahahahahha

Rekapitulacija druge poloovine - Brat Pelin i Avgust dobre forice, interesantna reinkarnacija Joce Ajkule a ostalo...
dara-bubamara.gif

Suma sumarum - Zejna zaista ima najveći potencijal.

Zejna i Lavina vrlo verovatno top 2 žiriju, Zona i Eagor publici... e sad, biće zanimljivo videti odnos u suprotnim taborima. Nažalost, Haremke nekako ne vidim u vrhu ni sa jedne strane, konceptualno je to identično Loco Loco i Hasta la vista, što je potpuno pogrešan pristup.

Poslusao sve pesme. Malo se ubacio u mod analiza zirija i publike. I nekako, neko ko voli pop muziku, uz svu moju zelju da Zejna bude ta, imam neki cudni vajb.. da nece otici.
Ziri - Zejna 8, mislim da ce pesma za koju sam mislio da nema sansi, a onda shvatio da i te kako ima: pesma grupe Lavina imati 10 ili 12 poena, a umesace se i Iva Grujin i ona polunikakva pesma Djurdjica, tako

Ziri - Zejna 8, mislim da ce pesma za koju sam mislio da nema sansi, a onda shvatio da i te kako ima: pesma grupe Lavina imati 10 ili 12 poena, a umesace se i Iva Grujin i ona polunikakva pesma Djurdjica, tako nesto.. u dobro ocenjene. Sto se tice publike, mislim da ce Harem girls da pobede, ali ziri ce ih spustiti, pesma lici na sve prethodne... a da ce Lavina biti druga od publike pa Zejna.
Odavde proizilazi da ce otici Lavina.
Nije loša opcija da pobedi Lavina, meni jedino kod te pesme fali "početak", da pesma bude metal od početka do kraja.

Žiri je i ranijih godina pratio forumsko glasanje, tako da ja ne sumnjam da će žiri dati dobre poene njima jer će na forumu sigurno biti top 5. Što se tiče publike- ne znam kako će odreagovati. Očekivali smo više poena publike za Vukaylu prošle godine, ali eto nije se desilo, neki kažu da nije bila dovoljno poznata široj publici.

7. Brat Pelin - Ovo ne podržavam ali razumem i dobra je fora.

8. GEMINNI - Sinsay & NewYorker low-budget šoping iskustvo. Idem da prošetak do klonje da napravim korake za tracker.

9. Avgust - Meni ovo na neki čudan način prija. Vozi i ne stidim se priznat. Sad sam se setio da je ona mala bez terapije sa maničnim epizodama sinoć rekla - debeo i ćelav, čuvajte se devojke takvi su najgori. ahahhahaha

10. Harem Girls x Ivana - Ordure Bizarre. Ne razumem tekst (literally) , ne razumem svrhu reciklirane Hasta la vista na steroidima. Ovo je za Zadrugu zajedno sa JK da im uskoči još i Miljana Kulić na scenu. Taman i izbor pevačice - bivša iz Lune i "rijaliti igrač" iz Zadruge, ukazuje na šta ciljaju ove godine. Izvinjavam se fanovima ali ovo je zaista pomija.

11. Aleksandra Sekulić - Pristojno, radio friendly za 2009.

12. LAVINA - Sinoć sam mislio da je ovo neki novi bend Joce Ajkule. Not impressed. Kontam mogu imati dobar nastup. Ali meni je ovo i dalje Joca Ajkula bez vokalnih akrobacija ahahhahahahahha

Rekapitulacija druge poloovine - Brat Pelin i Avgust dobre forice, interesantna reinkarnacija Joce Ajkule a ostalo...
dara-bubamara.gif

Suma sumarum - Zejna zaista ima najveći potencijal
Slazem se. Ali imajuci u vidu kako ziri ’slusa’ pesme, imam utisak da ce otici neko drugi. Oni vrlo cudno sagledavaju pesme. Moguce je sve...

Nije loša opcija da pobedi Lavina, meni jedino kod te pesme fali "početak", da pesma bude metal od početka do kraja.

Žiri je i ranijih godina pratio forumsko glasanje, tako da ja ne sumnjam da će žiri dati dobre poene njima jer će na forumu sigurno biti top 5. Što se tiče publike- ne znam kako će odreagovati. Očekivali smo više poena publike za Vukaylu prošle godine, ali eto nije se desilo, neki kažu da nije bila dovoljno poznata široj publici.
Da. Bio sam ubedjen da ce joj ziri dati max, Vukajli, sto se i desilo, ali je publika, iz nekog razloga, urnisala. Mada ni Konstrakta nije bila toliko poznata (mada harizma 1000%), pa je pobedila od publike ili bila u vrhu. Ono, nikad se ne zna. Ni meni ne prija toliko prosaptavanje u ’Lavini’, ali kad se odslusa dva, tri puta, nekako legne sve.

Ja sam sada malo izanalizirao Lavinu. Meni lično je ovo najbolja pesma jer sam odrastao na sličnoj muzici no ovde se ipak bira pesma za ESC. Naravno ako njega izaberemo odma idu poređenja za Litvancima od prošle godine. Litvanska pesma ima nekoliko dizanja tempa i duge note koje skreću pažnju slušaoca i ostavljaju utisak, Lavina je ravna 2 minuta i tek onda imamo krik i malo brži refren za kraj. Dakle ogromna razlika u energiji. Litvanci voze celu pesmu dižu i spuštaju Lavina udara samo na kraju.

Tekst Litvanaca je vrlo mističan, ljudi se i danas svađaju o čemu je pesma što im je ostavilo mogućnost da urade nastup koji ima upečatljive slike i odlično nadopunjuje pesmu. Lavina je ljubavna pesma koja jednom rok bendu prilično veže ruke što se tiče nastupa tako da očekujem klasičan nastup gde će da nose instrumente i sve će da bude na pevaču koliko će on da bude interesantan ali pošto pesma nije laka za pevanje on neće moći da luduje kao Damiano na nastupu. Jedino mi pada na pamet neka animacija devojke koja bi bila u tom dark fazonu na ekranu iza.

Lavina je trebala da ubrza pesmu ranije, ili da su recimo sve refrene uradili kao zadnji pa da na taj način vežu slušaoca za sebe. Nije ovde poenta vezati nekog ko voli rok muziku nego onog ko je ne voli. To je suština ESC nastupa. Zadnje rok pesme koje su napravile dobre rezultate su pune energije i to mora da ima svaka rok pesma koja hoće bolji nastup. I sad svo ovo poređenje sa Litvancima i na kraju ja ta Litvanija završila pri dnu u finalu tako da ja ne bi iz tog razloga slao Lavinu. Ta pesma nema kapacitet da konkuriše za bolji plasman osim da nam obećaju rewamp što je kod nas jedino Princ uradio do sada a i on prilično neuspešno.

Žiri je i ranijih godina pratio forumsko glasanje, tako da ja ne sumnjam da će žiri dati dobre poene njima jer će na forumu sigurno biti top 5.
Čekaj, misliš da ko god bio žiri u Pze uđe i pročita kako smo mi glasali ovde, pa se vodi time?
Ma daaj, one dekice u žiriju ne znaju da udju na gugl ili tipa da Goca Tržan čita naš forum😅

Lavina su profesionalci, nastupaju na festivalima već 3 godine. Vukajla iz vedra neba, prvi nastup ikada i još je ispalio producent, šta je moglo poći po zlu pošlo je.
To je tacno. Na kraju ode Princ, ni kriv, ni duzan, sa tragedijom, koju ni Zeljko nije mogao da pretvori makar u dramu, a sve je bilo komicno, makar meni, i bez iznenadjenja, 14i u polufinalu.

2. polufinale:

1. Aleksandar - Ovo je neka zvezda granda vrv, koketiranje sa trilerima i narodnjačkim manirima. Neki Bojan Bjelić wannabe. Pathetic.

2. Milica Burazer - ahahhahahha meni je smešno dok i pišem ovo ime. ahahahhahahaha YANX strikes again ahahahhahahhahaha umirem

3. Sanja Aleksić - Pristojna pesmica. Filer lutkica. Ista Mirna R. Ali pesmica je zaista pristojna ali za neki tržni centar.

4. LU - KA - ahahhahahahahhahah Kastrirani Savo Perović. Ne znam, malo mi puno bzvz sve.

5. Jack Lupino - Ženski vokal tripuje da je u Nevernim bebama, a onda dolazi ovaj neki sa vokalnim sposobnostima alterega AmiG - Oskara. Ordure Bizarre once again

6. Zona - Mala iz IDJ podruma stiže u velikom stilu u Košutnjak. Moglo je imati potencijala ali nažalost nema. Ne znam hoče li fanovi glasati sad kad nema tapkanja već treba da se plati SMS, moraju roditelji uplatit kredit.

Presek prve polovine - Blago Betovenu, nije samo gluv već je i mrtav.
Kastrirani Savo Perović

IMG_6817.gif

Čekaj, misliš da ko god bio žiri u Pze uđe i pročita kako smo mi glasali ovde, pa se vodi time?
Ma daaj, one dekice u žiriju ne znaju da udju na gugl ili tipa da Goca Tržan čita naš forum😅
Ne svi iz žirija sigurno, ali mislim da imaju zadatak da istraže "tržište" i da onda i oni na osnovu svog iskustva i čega već donesu svoj sud. A gde ćeš najbolju statistiku dobiti ako ne ovde na forumu, jesmo mali uzorak ali smo ipak neki uzorak.

Prevelika je slučajnost da je svaki pobednik žirija prethodnih par godina bio i pobednik formua. Neka me neko ispravi ili neka napravi poređenje koliko je odstupanje. 😅

Porediti Vukaylu i Lavinu niđe veze.
Nema veze to ko je poznat, ove godine su svi anonimusi za 90% Srbije, osim ovih povratnika, ali nisu ni oni neke zvezdetine da bi im to bila odskočna daska.

Ugl Vukayla je jako talentovana devojka ali je još uvek amaterka, ne nastupa nigde, ne peva nigde, što se i čulo i osetilo tokom nastupa, velika trema i nervoza. Ovi momci koliko vidim imaju bar neko scensko iskustvo tako da potpuno druga priča.

Ako frontmen iz Lavine, nemam pojma kako se zove lik bude odradio taj Ihsahn growl u toku cijele pjesme kao što je to izveo u poslednjih 25-30 sekundi ima moje glasove. To stenjanje u fazonu Luke Crnog koje muljavi 2.5 minuta ne mogu dugo da slušam. Moraću ga mjutovati.

Back