Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Otvaramo sezonu PZE intervjua!

Danas u 18.00 premijera intervjua sa ANOM MAŠULOVIĆ

Nisu mi najjasnija poređenja Zone i tam, osim što lepo izgledaju i što imaju bopove sa malo orijentalnog prizvuka skroz drugačiji sentiment i pesme i njih kao izvođača.

Durum durum je imao dosta više internacionalnog potencijala po meni, dok je Čairi više lokalnog. S druge strane Zona je mnogo bolji izvođač pa je manja bojazan da će to izgledati trapavo na sceni.

Колико толико се слагали...па не баш, више приморани од стране диктатора да се лижу и 'воле'.
Ево ме занима где се Русија помиње у позитивном смислу у песмама на Евровизији. Ја се сећам како пре рата у Грузији дакле пре 2008. Русији звижде 2007. када наступа група Серебро, Русији звижде у Риги 2003. када наступа ТАТУ.
Nisam rekao da se ta hipokrizija odnosi na ESC. Nasa publika generalno a pogotovo pick me gej tetke pevaju stihove poput ‘gde ces biciklom na rusiju’ ili ‘telu samo broj sto i rutina a rusija u meni traži putina’ (maya b) dok im smeta pominjanje jugoslavije. Pogotovo sto je ova druga pesma objavljena pre 6 meseci, da dam neki kontekst.

Rusiji su zvizdali zato sto ih ti narodi ne podnose, sto svakako ne opravdavam i debilno je, ali ne znam kakve veze to ima sa mojim komentarom oko jugoslavije i hipokrizije.

Mozda da trazimo Zoni da proba da doda jos 20ak sekundi climax-a, ako moze, aktivna je na tviteru 🥰

Prespavao sam juce pesmu od Manivi, ali danas me veoma vozi, veoma kvalitetna pesma za moja cula!

Zona mi je isto grower, mada mi kod nje i dalje malo smeta previse tog domaceg/komercijalnog prizvuka. Dosta predvidiva matrica i nema to nesto wow, ali fino zvuci svakako.
Žena ima pesmu u svom fazonu koju je pokušala prilagoditi Evroviziji i puno poštovanje za to.
Da su nam svake godine takvi fileri gde bi nam kraj bio...

Spotify top 5:

1. Jugoslavija - 7,213
2. Bom Bom - 3,673
3. Klaber - 1,428
4. Fraulein - 1,151
5. Unseen - 1,130

6. Kule - 1,061

Ostali nisu prebacili 1,000 strimova.

*Zona, Avgust, Lavina i LU-KA su tek danas dodati na Spotify.

Iz nekog, samo meni poznatog razloga sam ponovo pustio LU KU. Ne znam šta mi je gore, da li to što je dotični ovo snimio i bio u fazonu ovo zvuči top ili nesrećni RTS koji je ovako nešto pustio na festival. Kriminalno.

Iz nekog, samo meni poznatog razloga sam ponovo pustio LU KU. Ne znam šta mi je gore, da li to što je dotični ovo snimio i bio u fazonu ovo zvuči top ili nesrećni RTS koji je ovako nešto pustio na festival. Kriminalno.

Ja sam bio u šoku kad sam čuo. Još sam se radovao jer je tam autorka. Ali čovek je upropastio i pesmu i muziku.

Nakon sto se sve malo sleglo, Zona mi je najbolje prenocila. Celo jutro mi se motala po glavi. Cak stavise ne smeta mi ni manjak tih 30 sekundi, ali mozda moze malo jace nesto da se uradi pred kraj. Devojka ume da se ponasa na sceni i mislim da moze to sve fino da izgleda u paketu.

Drugi mi je Aleksandar, volim ovakve pesme.

Zapravo ne bi bilo toliko kriminalno da mu boja glasa nije tako loša. Ima dobar look, izvesnu dozu harizme i deluje scenično, ali džaba, kad otvori usta, sve pada u vodu.

• Like
Reactions: FFM
Dakle Zejna u emisiju na Blicu kaze da je ovo Gavran u video klupu koji predstavlja Jugoslaviju crnu kakva je "danas" , a da ce na nastupu predstaviti Jugoslaviju kakva je po narodu danas..ipsadne svi se volimo. U prevodu cela poenta je bas Jugoslavija kao drzava.. a to u startu nece biti prihvatljivo..nazalost..makar ne kod organizatora ako pobedi

Back