Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Ja samo mislim da problem može biti tvt, nisam siguran da će se pesma primiti toliko da bi osvojila visoke poene kod publike. A kod žirija je manje više izvesno da će ići visoko.
Mislim da ako razvale nastup, sto uopste nije nerealno, da mogu da fino pokupe od publike.

Mislim, sta ostane posle Izraela, pardon B&D, pardon Ive Grujin.

Ne bih se bunio, prevagnuće nastupi definitivno. Mislim da trio Zejna, Zona i Lavina imaju ogroman potencijal da to i izgleda sjajno na sceni.

Mislim da ako razvale nastup, sto uopste nije nerealno, da mogu da fino pokupe od publike.

Mislim, sta ostane posle Izraela, pardon B&D, pardon Ive Grujin.
Setimo se Haremki prošle godine (tu su i ove godine 😁)- Forum nije verovao da mogu da pobede kod publike a ipak su uspele da ubede ljude da glasaju. Tako da ljudi umeju da prepoznaju dobar nastup i trud!

Uz Zejnu, Lavinu smatram najozbiljnijim kandidatom za pobedu.
Glasovi ljubitelja ovog žanra, nemaju na koga drugog da se rasipaju, a još od Lordija, a naročito Maneskina, rokeri žele svog predstavnika na ESC i ako se ujedine, Lavina može da osvaji TVT. Metal se sluša u generacijama koje gledaju TV, pa i PZE i, čini mi se, po reakcijama koje slušam, da im neće biti mrsko da pošalju glas za Lavinu.
Od sastava žirija mnogo zavisi koliko će ih nagraditi, ali, mislim da će žiri ove godine, nagraditi onog o kom se bude najviše pričalo posle polufinala.

Da li smatrate da moze postojati scenario gde ce Zejna flopovati kod zirija zbog naslova pesme?
Kod PZE žirija ne verujem da će flopnuti, jer pesma „udara na prvu“, a uz to je i kvalitetna i produkcijski možda naša najbolja još od uvođenja PZE-a, a možda i mnogo dalje u prošlost. Jedino Zejna samu sebe može ovde pokopati lošim nastupom.

Od konkurencije iz mog ugla, Eegor, tj. „Klaber“, joj može pomrsiti račune debelo. Ako on zablista nastupom, ozbiljno ce pokupiti glasove publike, što i očekujem, a verujem da ga ni žiri u tom slučaju ne bi ignorisao.

E sad, sam naziv pesme bi Zejnu kod ESC žirija bez diskusije pokopao i bez slušanja pesme oni će biti u fazonu Yugoslavia, no, big NO! 🫷

Ako EBU, pod pritiskom HRT-a (što očekujem odmah nakon PZE-a i gotovo je izvesno), ne bude insistirao na promeni naziva, a što bi bio samo ogroman plus i za Srbiju i za samu pesmu. Fazon, ako je bio marketinški potez, odradjen je top a tek sad Srbija postaje jako dobar kandidat.

Kod ESC publike, čak i sa solidnim nastupom, mogla bi da pokupi i pokupiće brdo poena ako ode, jer ne glasaju oni koji će je prozivati, već oni koji vole pesmu, a takvih imam već i medju prijateljima ovde koji sem naziva i dela na engleskom, ništa ne razumeju ali vole pesmu baš, baš a što ne pamtim kad sam doživeo godinama unazad...da, Stefan Shy nekima bio top ovamo, secam se... i biće ih još mnogo više i u to nemam već sada trunku sumnje.

Kontroverze ne volim lično, čak ni kao marketing, a kamoli za jedan ovakav projekat. Ali to je, što je.

Last edited:
Pa kod PZE žirija jedino ako bi u žiriju bio Baja Mali Knindža ili tako neko (da joj namjerno da 0).

Back