Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

pa strani fanovi nikad ne reaguju na nase pesme na pocetku pa posle govore kako je jedno od najboljih nf, da ne pricam o Konstri koja je bila omrazena i ismejavana prvih par dana, pa posle toga fan favorit
Nije baš tako. PZE 2023. i 2024. su naišli na veoma dobre reakcije od početka. PZE 24 je naročito voljen i ljudi su nas stavljali u rang najboljih NF te godine. Konsenzus stranih fanova je da PZE postaje sve slabiji, velikim delom zbog političke situacije. Prošle godine smo skoro svima bili jedno od slabijih NF, a vrv i ove godine, nakon što se utisci slegnu.

Imaš brdo fanova koji će pljuvati sve po kriterijumu iz koje države dolazi. A pošto su zadnje dve godine fanovi informisani u kakvom ku*cu od zemlje živimo, logično je da će pljuvati. Eto tako će uvek svršavati na Švedsku, bez obzira što su pesme bezlične.

ma ja sam prezadovoljan, ovo je prvi put da na prvo slusanje volim nekoliko pesama, meni se recimo cak i 2022 i 2024 na prva slusanja nisu mnogo dopali favoriti, a sad imamo nekoliko pesama na koje mozemo da racunamo, samo da svi pokidaju uzivo, pritom toliko sirok spektar zanrova

Zejna - neki pop, edm
Lavine - metal balada, daje mi vibe monsoon-a od TH, zbog gradacije u pesmi
Harem - srpski pop/turbo folk
Eegor - nas kaarija/joost momenat ukoliko to iskoristi uzivo
Zona - ethnic bopcina

Mirna bolja nego sto sam ocekivao isto, a ima i jako lepih pesama za festival (koje nisu za esc ali je lepo imati ih na festivalu) poput Ive Grujin, Aleksandra Radojevica, Avgusta, Djurdjice, Milice Burazer, pa cak mi je i Bella trampolina presmesna i zanimljiva, sprdacemo se ako nista

mozda samo 2-3 pesme su bas teski fileri, dok recimo prosle godine 60% pesama je bilo neslusljivo, tako da pojedine lose komentare ne razumem, ukoliko izvodjaci ispostuju live nastupe i uloze makar nesto, mozemo imati vrhunski festival, dotle da ce nam biti tuzno sto ne mozemo vise pesama da posaljemo..e sad ako svi zakazu uzivo, to je drugo

Imaš brdo fanova koji će pljuvati sve po kriterijumu iz koje države dolazi. A pošto su zadnje dve godine fanovi informisani u kakvom ku*cu od zemlje živimo, logično je da će pljuvati. Eto tako će uvek svršavati na Švedsku, bez obzira što su pesme bezlične.
Pa ne znam. Nisam primetio neki poseban hejt prema nama, a krećem se u evrovizijskim onlajn krugovima povremeno.

Takođe, mislim da je Švedska najomraženija država među fanovima posle Izraela.

LAJK TREKER n2
1. Zejna - Jugoslavija 1,504 (+46.54%)
2. Harem Girls x Ivana - Bom Bom 1,205 (+38.17%)
3. Zona - Čairi 1,090 (+46.42%)
4. Brat Pelin - Fräulein 782 (+41.43%)
5. Lores - Unseen 542 (+44.65%)
6. LAVINA - Kraj mene 461 (+56.62%)
7. Eegor - Klaber 455 (+52.53%)
8. Kosmos Trip - Sve je u redu 283
9. Sanja Aleksić - Ko me proba 281
10. Aleksandar - Sudbina 280

Đurđica - Moma mala 271
Iva Grujin - Otkrivam sebe 263
Milica Burazer - Svima vama treba mama 257
Jack Lupino - Adrenalin 246
MIRNA - OMAJA 245
Bella - Trampolina 218
YANX - Srušio si sve 202
LU – KA - Veruj 193
Aleksandra Sekulić - Kule 188
Ana Mašulović - Zavoli me 187
GEMINNI - Metar sreće 163
MANIVI - Svaki dan 125
Avgust - Jabuka 118
Makao - Daj nam svet 26 (*)

Lavina i Eegor polako hvataju ritam za popularnijim imenima.

Pa ne znam. Nisam primetio neki poseban hejt prema nama, a krećem se u evrovizijskim onlajn krugovima povremeno.

Takođe, mislim da je Švedska najomraženija država među fanovima posle Izraela.
Toliko omražena, a pljušte pozitivni komentari na one bejzik i dated pesme.

Ima više različitih vrsta fanova, a zavisi od platforme. Npr ovde, na diskordu, redditu, tviteru i jutjubu su 5 različitih vrsta fanova.

PZE je tip NFa koji nije za one što se lože samo na girl bopove i komercijalni pop zato što toga na PZE nema preterano. Takvi su mahom na tviteru i jutjubu, a ima ih i na diskordu. Na redditu ponajmanje.

Što se tiče Zejne, ona bi skoro pa sigurno bila televoting flop na ESC-u. Jednostavno publika ne puši ovakve pjesme u izvođenju ženskog izvođača. Kod žirija bi mogla ok proći.

Lavina su zanimljivi. Meni su smor, ali ja nisam mjerilo što se tiče ovakvog tipa muzike. Djeluju mi kao nešto što fanice hajpuju i govore kako ima šanse pobijediti, a ustvari ne bude ni top15. Nešto kao Litva prošle godine i ona što vrišti iz Norveške. Svakako djeluju da će biti dobri na sceni, i bili bi dobri predstavnici.

Eegor vozi, ali to može biti topčina ili najveća hororčina. Zavisi od nastupa i vajba koji će izvođač ostaviti.

Harem girls, šta ja znam, ovo je baš miks svake ikad Antonićeve pjesme. Meni je puno slušljivija pjesma od Aladina koji mi je bio užasna jeftinoća, ali što neko reče bilo je više šarma. Mislim da bi ih žiri izmasakrirao u polufinalu. Ne mislim da pobjeđuju.

Nemam nekog baš izraženog favorita, Zejna i Eegor su mi favoriti ovako bez nastupa.

Наступи ће да одлуче на крају, изгледа, и то ми се свиђа

Ja se izvinjavam, ali u kom univerzumu je Bom Bom bolja od Aladina? Aladin je, iako daleko od savršene pesme, imao mnogo više smisla u celom sklopu sa Haremkama. O upečatljivosti Nastasjinog glasa da govorimo. Baš sam imao velika očekivanja posle prošlogodišnje nepravde. Nadam se da će nastup bar malo izvući pesmu.

Мени је Бомбом много боља, Аладин ми је био као демо снимак

Back