Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Vo imja oca, ni za šta da se uhvati ovde čovek konkretno.

Prvo ovaj soc PZE logo inspirisan Srećnim ljudima i dvadesetim vekom gde je RTS i mentalno ostao. Ajde bar su smanjili broj takmičara iako bi po kvalitetu verovatno još polovina od toga mogla da otpadne, ali mora se popuniti program i da Kristina ima šta u grin rumu da laprda.

IDJ ponovo puca na promociju takmičara preko PZE, čak tri njihova pulena. Više mi sluti da će biti tu zbog besplatnog marketinga koji ovaj festival nudi nego da su zaista dobro isplanirani projekti u pitanju, ali ostavljam prostor da me iznenade.

Haremke, ne znam dok ne čujem pesmu, ali mislim da Antonić nije baš definicija kvaliteta i da im trebaju jači saradnici za ESC projekat, u šta smo se uverili kod Hurikanki.

Zejna lutka u startu znam da neće razočarati i mislim da se ozbiljno spremila nakon male pauze, ali nikako da skupi dovoljno simpatija publike i izadje u prvi plan, želim joj sada da uspe. Ovako na slepo LU-KA deluje isto zanimljivo.

1000088976.webp
Izvinite, ali ova kombinacija imena...
Nije mi dobro koliko sam se ismejao.

Problem sa Zejnom je što joj nikako ne ide u televotingu, ona ne može preko 3k glasova u televotingu da dobije

Ja se nadam da će Lavina da iskida, mora biti dobra moderna metalcore pesma, srpska publika na ESC uglavnom nagrađuje fino rok, zašto ne bi i na PZE ako je zapravo konkurentna i dobra pesma
I meni se svidjaju ovako na prvu loptu

Ja ad vidim imena i opuse u ovom videu okačenom gore od ESC Giorgia, iskreno daeko bolje no prošlih godina, bar nema metuzalema i dosadnih PGP-ovaca, dosta mladih ovaj put. O tome da li je konkurs najslabiji do sad posle kad izađu pesme.

Iskreno, obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, spisak bolji od ocekivanog. Ne razumem toliki hajp oko Haremki, nije proslo izdanje postavilo neki nivo da imamo neka ocekivanja od njih, nego u slaboj godini imale catchy kic materijal, pa kao sve vuhu. Najvise nade polazem u Zonu, mislim da to moze da bude jako dobra stvar, otkad se pojavila, mislim da je jako kompletan izvodjac, tako da se radujem sto je vidim tu.
Do pesama pozdrav, nema poente vise komentarisati spiskove, jer vec svi znamo da ne znace nista.

Pametnom dosta. Ni prošle godine realno nije trebalo da prođe sa onim kršom, ali verujem da su joj progledali kroz prste. Jedva čekam da čujem ta dva remek dela. :D
Ma i bolje ovako, sad se može potpuno posvetiti Interviziji sljedeće godine. Previše bi joj to bilo u 2026. još s PZE-om, a onda i ESC-om. Još je slaba na nogama 🥹

Pa meni je spisak dosta bolji nego što sam očekivao. Ja sam se očigledno spremio na najgore - brdo izlizanih patetičnih baladičara kao što je Princ, brdo metuzalema koji su bili aktuelni za vreme Tita i brdo PGP privilegovan8h izdavača.
Najviše očekujem od Zejne, Haremki, Zone, Lores i Luke.

Utisak mi je da je spisak dobar, makar na prvo oko. Biće za svakoga ponešto, ali videćemo da li će to biti konkurentno.

P. S. Gde mi je Maja? Neću ti ovo oprostiti, Radio-televizijo Srbije.

Back