Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Taj hajp koji sam doživeo kada sam video da su se Hurricane prijavile na Beoviziju više se nikada neće ponoviti.

Pelinu se ne daje nikakav kredit, osim da govorim da ono sto sam licno ispratio, decko prilicno aktuelan, zanimljiv, u pogledu komedije, iz mog okruzenja mnogo ljudi je culo za njega. PZE mu nije potreban za bilo kakvu promociju, jer svoju publiku ima, i to mnogo siru od bilo kog ovogodisnieg ucesnika. Tako da su mi ocekivania da je poslao neki dobar joke entry opravdana (kad je vec prosao rtsovu selekcionu komisiju koja je izbacila Losmipandu jadne 2019e- shvatam da nisu sedeli mozda isti ljudi ali ista ie televizija i konkurs u pitanju). Kome se ne dopada njegov humor apsolutno je ok. Sto ne znaci da nije jedan od najpoznatijih srpskih yt komicara - ako uzmemo online brojke.
Ja sam samo rekao da u tom slučaju onda ne treba otpisivati ni Teu Tairović, čiji protparol nisam, ali se o devojci ovde jako ružno pisalo svaki put kada se pomeni njeno ime u vezi sa takmičenjem. Pa sam u tom kontekstu rekao da nemamo reference na koje da se pozovemo kako bi se od Pelina očekivalo nešto na muz. festivalu (osim humora, koji je delu forumaša blamantan).

Mišljenja sam da mi ni joke act kršteni ne umemo da osmislimo, isproduciramo i postavimo na scenu, ali dobro. Svi grade (ili ne) očekivanja na osnovu subjektivnih doživljaja, a na kraju jedino merodavno su nastupi krajem februara i tu mnogi padnu, a retko ko iznenadi, ili održi poziciju favorita.

Opet ja sa mracenjem, ali meni je Zona bila toliko pogubljena kao voditeljka IDJ Showa ove godine, da mi bas ne uliva poverenje. I njeni nastupi su mi malo cudni, ima neke cudne izraze lica.

Ne znam kome da se radujem sem Haremkama 🥹

Ja sam samo rekao da u tom slučaju onda ne treba otpisivati ni Teu Tairović, čiji protparol nisam, ali se o devojci ovde jako ružno pisalo svaki put kada se pomeni njeno ime u vezi sa takmičenjem. Pa sam u tom kontekstu rekao da nemamo reference na koje da se pozovemo kako bi se od Pelina očekivalo nešto na muz. festivalu (osim humora, koji je delu forumaša blamantan).
Nije problem u njenoj muzici (koja za mene jeste šund, ali nije ni ništa lošija od ostalog što se ovde snima), već u nedostatku pevačkog talenta. Koji onda pokušava da nadomesti igranjem. Nikada nisam čuo ovog dečka kako peva uživo, ali bih vrlo verovatno ruku mogao da dam da zvuči bolje od nje. A pri tom devojka ni neće da se prijavi, verovatno zato jer zna da ne bi pobedila ili je jedna od onih koji hoće da ih neko moli da nas predstavljaju..

"Stefan je i kompozitor, režiser, glumac i producent svojih radova, ali i mnogih drugih za koje nije hteo dati informacije. Profesionalno se bavi i sviranjem gitare i bubnjeva kao jedan od članova IlMondo benda."
1000023010.webp

Problemi su upravo očekivanja koja se grade pojavom spiska.

Mi nemamo (mislim na Srbiju) otvoren mindset i uvek se vodimo nekim kalkulacijama - ime (najčešće), pregledi, trendinzi, kladionice, i na osnovu toga se ljudi uhvate pa glasaju. Nikad se svih 24-36 učesnika ne stave na equal ground pa procene. Kao što se dešava npr u Švedskoj (uzmimo za primer Loreen 2017e, sa po mom mišljenju daleko boljom pesmom i tematikom i od Tatto, i Euphorie ispala u AC, u duelu od klinca, pa Stjenberga koji je 2013e iz AC pobedio u finalu..). Dakle sve počinje spiskovima, intervijuima, promocijom, ne zapravo slušanjem svih učesnika i nekom realnom ocenom. A prvenstveno kreće odavde i fanova. Prvo retko će ovde svi poslušati apsolutno svaku pesmu sa istom pažnjom, a drugo dati svakom učesniku jednaku šansu da im se dopadne pesme više ili manje od nekog koga favorizuju na slepo. I tako dođemo do toga da stranci vajbuju na Blekca, a onda jedva uđe u finale sa 30 i kusur poena, pa ga zalepe na dno tabele, dok se ovde diskutuje kako je sve fenomenalno i spremno uz male ispravke za top 5, pa 10, pa kad vidimo da nas niko ne šiša daj da uđemo u finale....

Nijednom nisam imao previsoka očekivanja, i zadovoljan sam bio svim izdanjima PZE-a (pa i Beobruke osim 2018e) kao muzičkog festivala, nekog manje, nekog više, i smatram da je iz svakog sem 2022e moglo da se odabere mnogo bolje nego što jeste, ali od strane izvođača na koje fanovi pa ni publikau Srbiji nije preterano obratila pažnju (ili neznatno jeste).

Da se i ja nadovežem na ovu nepresušnu temu o tome šta to prolazi?

Šta imaju zajedničko Tommy Cash, Konstrakta, Baby Lasagna, Kaarija? To što su se pojavili i oduvali konkurenciju kod publike. Bukvalno ih je publika skoro jednoglasno izabrala.

Svi koji misle da domaća publika nije indikator se mnogo vara. Ako prođeš tako dobro kod domaće publike, uspeh na ESC je mnogo verovatniji (da ne kažem zagarantovan) nego kada se pobednik dobije na neke slabašne mišiće i kalkulacije u nedogled. Naravno, ovakvi predstavnici se teško nalaze, možda ih bude maksimalno 2 po sezoni, ali želim reći da ako se tvoja priča ne primi kod kuće nemaš se realno čemu nadati i to je tako.

Last edited:
Mi nemamo (mislim na Srbiju) otvoren mindset i uvek se vodimo nekim kalkulacijama - ime (najčešće), pregledi, trendinzi, kladionice
Pa upravo se ti vodiš time da pesma koja ide mora da bude najveći hit, šta je naznaka hita ako ne stvari koje si ti naveo?

Dao si primer i Luke Black-a 2023. a to je kontradiktorno, jer ne poklapa sa tom teorijom koju si izneo.

2023. ja nisam imao nikakva očekivanja jer nismo imali imena, meni lično je Luke Black zvučao najbolje kad sam poslušao pesme, i to je problem iz kog razloga? Ne razumem. Luke Black bukvalno nije bio ništa specijalno favorizovan dok pesme nisu objavljene, ljudima se jednostavno svidela pesma. Druga stvar je što je to jako loše realizovano na Evroviziji, isto važi i za Ramondu. Teya ne samo da je imala dobru pesmu, nego je i objektivno imala najbolji nastup na PZE koji je loše realizovan na evroviziji, na sve to promocija i propratni materijal nisu postojali, sve to je dovelo do debakla. Predstavljaš to kao da je sve crno na belo, nije crno na belo, mi dobijemo 24+ pesama i nastupa i na osnovu toga što vidimo biramo, mi ne možemo da znamo kako će to izgledati u maju, i to je najmanja krivica te osobe i pesme.

Prošle godine je Princ bukvalno sticajem okolnosti pobedio, to je skroz nešto drugo, to je bio fejl od starta i prvi put nakon ne znam koliko godina unazad se RTS potrudio da napravi neku promociju, da uloži u nastup, da unajmi ljude sa strane, sve u cilju da se od govana napravi pita, al ne može. Oni se potrude kad se osete ugroženima, a kad očekuju to finale kao 2023. i 2024. oni zajebu stvar i ne ulože ni trunku napora da od toga naprave nešto. Nije Teya kriva zato što se najbolje predstavila na PZE i zato što je zbog toga i pobedila, i ne možeš da kažeš da je pobedila samo zbog stare slave i nzm ni ja ćega, forum je dovoljan dokaz jer je ona ovde postala glavni favorit tek nakon tog nastupa, a svi su sumnjali u nju.

forum je dovoljan dokaz jer je ona ovde postala glavni favorit tek nakon tog nastupa, a svi su sumnjali u nju.
Upravooo, samo kad se setim, pričalo se da Teya ne zna da peva, da neće moći uživo to da iznese, pa smo se svi oduševili na kraju.

Kad se sumnjalo u Teya Doru koja se muzikom bavi primarno, muzički je obrazovana, zašto ne bi u nekog tamo Pelina koji i nije pevač i nema bogat muzički rad iza sebe?

A kad se setim HLV i razočaranja, bolje da se ni ne hajpujem ni za koga više uopšte 🤣
Kad se setim onih insajd informacija sa proba i izjave da im je vrhunac nastupa "vojničko marširanje" :ROFLMAO:

Ali smo bar dobili hajp za 2021. koji se prelio na Konstrakta efekat, stvarno zlatno doba ove garniture RTS, sve posle toga je greška za greškom.

I dalje ne vadite (pojedini) Teya Doru iz usta. Te godine je jednostavno bila najbolja i tačka. Zorja je omanula nastup, Konstrakta poranila godinu dana, Breskvicu neću komentarisati. Koga bi vi poslali? Uzgred za mene je to jedna od najboljih naših pesama. I ovo forsiranje nekakvog Pelina i poređenje sa Tomijem Kešom. Smešno.

Back