Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Mogu slobodno napisati. Da ne treba da kalkulisemo.
Lavina moze biti u trci za pobedu na Evroviziji. Iako je konkurencija odlicna, Zejna nije podbacila, ima tu svasta i vise nego pristojno (i bolje nego celo takmicenje prosle godine da se probrlja), ali jedna pesma prosto iskace. E sad da l moze pobediti u Smrdljiji pitanje je, ail za Evroviziju je odlicna. Najbolja u svom zanru.
Zejna i Zona zaokruzuju top 3
Mirna je solidna.

PELIN i LUKA uzas.

Harem pristojno ali ni priblizno dobro kao prosle godine.

Drugo pf dosta jace po konkurentnosti. Eegor iznenadio pozitivno. Dosta je tu dobrih stvari (Gemmini, Jack Lupino, Avgust, Djurdjica, Sekulicka). Overall zadovoljan.

Ako bi već slali nešto drugačije, onda definitivno Eegor , jer makar na neki način sliči Kariji . Ako bude dobar nastup , sa nekim paranormalnim aktivnostima i ludim kostimima , možda i bude nešto.. Ovako nam je Zejna sigurica za jedva ulazak u finale uz pomoć dijaspore , ili ispadanje .

Zejna pokidala!!! Slušam polako sve pa ću polako rangirati kad mi se slegnu utisci ali Zejna stvarno pokidala. Haremke imaju pesmu kakvu sam i očekivao i sve mi je to dobro uklopljeno ali Zejnina stvar bar u audio verziji baš kida. Videćemo kakvi će nastupi biti. 2026a godina miljama bolja od 2025e,

Zejna me u refrenu podsjeća na: "Slavija pa vukov spomenik", mada mi je u ovoj konkurenciji i najbolja. Harem Girls puno bolje nego prošle godine.Lavina mi je dobra isto.Generalno obo mi je najlošiji PZE.

Posle svega sto se desava iz dana u dan u zemlji, ovo je odlicno Nacionalno Finale. Obzirom da nemamo prenaduvane ucesnike kao Teya Doru i Breskvicu u konkurenciju mozemo se skoncentrisati na pesme i odabrati najbolju! Po mom ukusu odlicno takmicenje, svega ima, nije masovno zastupljen jedan zanr kao npr 22e balade, 23e bangeri, ili 25e alternativa (24a je realno bila odlicna po selekciji takodje).

RTS nije pomogao Haremkama sa ovim vizualima. Sori.

Jugoslavija bi imala smisla samo ako u live nastupu izvuče bocu iz mora sa porukom iz 1991. ,,Don’t destroy. Unite." u kontekstu trenutnog raspada po Evropi

Na žalost, ni ovog puta nemamo pobedničku pesmu. Čak ni za top 10.
Sumnjam da će nastupi to da promene.
Jedini koji, po kom mišljenju,mogu da privuku pażnju ESC auditorijumu su Zejna, Brat Pelin i Lavina.
Doduše, Pelinova Fraulein je “previśe svega” ali ima zaraznu melodiju i mogla bi da bude dobra osnova , uz originalan i pamtljiv nastup.
Lavini isto nedostaje neka “fora” u pesmi ali mi i izgledaju i zvuče svetski.
Čekamo nastupe..

Zejna da ne dira ovaj deo na engleskom. Najbolji deo. Ceo kraj pesme je bombonica spakovan.
Konačno ima pesma za koju može da se napravi top nastup bez klasičnog scenskog đuskanja koje joj ne leži. Ženo, uloži i trud i sve ostalo u nastup. Pažljivo o svakom detalju. Sad je trenutak.

Sto se tice #pze26 ove godine niko mi se ne istice a ovo je moj top 5
1 Harem Girls & Ivana "Bom Bom
2 Zejna "Jugoslavija
3 Zona "Čairi"
4 Eegor "Klaber
5 Aleksandar "Sudbina

Back