Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Pa ne bi ESC ziri mogao da urnise Klabera kolko bi izvukao na poene publike. Ovde je poenta da li postoji modalitet da pobedi kod nas, u sta sumnjam ako pogledamo ko nama zirira iz godine u godnu (zamislite Nevenu Bozovic - Iva Grujin 12 poena!! Klaber i Mirna 0).
I onda dodje Neda Ukraden i da 12 Djurdjici , a 0 Eegoru i Lavini ..

Lavina - Kraj mene

Wow. Ovo je apsolutno fantastično i jedna je od najboljih pesama koje su se pojavile na PZE-u (po mom mišljenju). Zvuče veoma internacionalno. Emocija, glas, muzika su strava. Kapa dole. Bez uvrede ostalim učesnicima, ali meni je ovo no brainer da se šalje na Evroviziju jer sam siguran da niko drugi ne bi imao sličnu pesmu i da bismo imali monopol nad ovim žanrom/ nišom.

Osim njih, dopali su mi se Eegor (ponovo) i Đurđica. Očekivao sam dobru pesmu od Eegora, lik fakat ima jedinstven POV i njegova pesma iz 2023. mi je takođe bila odlična, iako sam tad bio u manjini. Đurđica me podseća na Enyu, koja mi je jedna od omiljenih izvođača.

Ne razumem hajp za Zejnu. Pesma ima super produkciju, ali ko je ciljna demografija za mid-tempo pesmu na srpskom? Čini mi se da imamo ovakve pesme u skoro svakom NF.

Svakako, čekam nastupe.

Last edited:
Da se niko ne naljuti, ali meni su Haremke ove godine totalna nebitnoća. Prošle godine kada su se pojavile bile su prezanimljive + top pesma sa baš lepo osmišljenim tekstom. Ovo sada je već viđeno milion puta, pesma obična nabrajalica. Baš loše.

U polufinalu sa Moldavijom, Izraelom, Svedskom + Ferto, moguce da Finci posalju Anttija, Estonija Jolly Roger... koliko tvt bodova se ocekuje za Eegora 😂
24 od CG i HR, al da, dobar argument. Iako nisu svi isti fazon relativno ista je ciljna demografija, a nema beskonačno takvih ljudi.

Meni je bom bom messy. Bukvalno jedino zasto se ljudi lepe sada je drag i proslogodisnje pokradena pobeda. A to ne znaci da su u ovoj konkurenciji najbolje.
Moze da mi bude zao sto citaju, ali ovo je bacanje, para i autogol. Nema nicega autenticnog u ovogodisnjoj pesmi (za razliku od proslogodisnje koja je imala demo prizvuk ali to nesto - Nastasjnin glas). Jos ako se promasi nastup, bice Zumi Zimi Zami scenario (ne zaboravimo da su one pre polufinala bile najvise u trendingu, sa najvise pregleda i lajkova)

Meni je bom bom messy. Bukvalno jedino zasto se ljudi lepe sada je drag i proslogodisnje pokradena pobeda. A to ne znaci da su u ovoj konkurenciji najbolje.
Moze da mi bude zao sto citaju, ali ovo je bacanje, para i autogol. Nema nicega autenticnog u ovogodisnjoj pesmi (za razliku od proslogodisnje koja je imala demo prizvuk ali to nesto - Nastasjnin glas). Jos ako se promasi nastup, bice Zumi Zimi Zami scenario (ne zaboravimo da su one pre polufinala bile najvise u trendingu, sa najvise pregleda i lajkova)
Ali posle letenja u ptičarniku su ubole 1 poen u finalu od publike .

Konačno sam preslušao sve pjesme i ovaj put sam poslije svakog prvog slušanja napisao komentar, čisto da imam zapisano koja mi je bila najbolja na prvu

Geminni - Meni je ovo skroz ok pjesma i baš je produkcijski osvježenje, ali više mi je za neko lokalno tržište nego za Eurosong
Sanja Aleksić - Meni je ova pjesma super, ali isto kao i za Geminni, više je za lokalno tržište. Pjesma jednostavno ne vrišti Eurosong kad je čuješ, ali za sada odličan početak!
Kosmos Trip - Sviđa mi se pozitivni vajb ove pjesme, nije loše!
Aleksandar - Ovo mi već malo više zvuči kao da je za Eurosong, ali mi se pjesma nije nešto naročito dopala, onako ok je, malo je tema pjesme basic
Harem Girls x Ivana - S obzirom da su mi bile favorit prije slušanja utisak je osrednji. Pjesma nije loša ili fail, ali nažalost bojim se da je potencijal sa Ivanom blago protračen. Ovu pjesmu su mogle da snime sa bilo kojom pjevačicom, sa Ivanom sam očekivao nešto dosta vatrenije u fazonu njenog dueta sa Teom Tairović.
Eegor - Meni je ovo neironično vrh! Pjesma je vajb i po meni mnogo bolje odrađeno nego Mimi prošle godine npr. Ipak mislim da ovo ostaje samo na PZE-u čisto jer ne mislim da će ovo zvučati dobro uživo, ali podržavam!
Bella - Nije sada toliko loše, ali nije moralo ni proći na takmičenje iskreno
Đurđica - Pjesma je lijepa i baš primjer kako etno pjesmu uklopiti u nešto moderno, žao mi je samo što je pjesma u istom fazonu cijelo vrijeme bez nekih promjena, ali ovo je stvoreno za live izvođenje, očekujem neki unikatan nastup.
Mirna - Ne sviđa mi se pjesma, ali nije toliko loše objektivno. Ne mislim da je konkurent za pobjedu.
Iva Grujin - Iskreno pjesma mi je dosadna, vidi se pokušaj, ali tekst ne funkcioniše kako treba čini mi se, fali više inspiracije i autentičnosti
Ana Mašulović - Pa nije loše, nije za Eurosong, ali je ok filler ovako
Aleksandra Sekulić - Ovo mi je odlično, ima mi neki Mia Borisavljević/Kaja pop-folk vajb
Zona - Standardno IDJ fazon, onako nije loše, ali i nisam neki fan ovog IDJ zvuka, Od jastuka do jastuka ostaje njihov najbolji pokušaj
Avgust - Ovo realno nije trebalo proći konkurs
Milica Burazer - Mislim ne znam kakvu muziku ona radi, ali po naslovu očekivao sam neki rep u Mimi Mercedez fazonu lol, ali ovo je solidno
Makao - Bukvalno pjesma samo filler da upotpuni festivalsku atmosferu, ali mora i to neko
Lu-ka - Iskreno ovo mi se možda i najmanje dopalo od svega, ali dobro je urađena pjesma objektivno, moderno i uz ritam, osjeti se tam
Jack Lupino - Sviđa mi se ovo, nije loše! Nije za Eurosong, ali ok je da učestvuje ovako na PZE-u, dobar filler.
MANIVI - Volim što ovako nešto ima na PZE-u, mislim da postoji prilika za neki odličan nastup!
Zejna - Ovo mi je top, Zejna je još jednom pokazala kako se radi pjesma za Evroviziju, refren na prvu pamtljiv, što se mene tiče može na Eurosong! Mislim da ovakva pjesma super odgovara Zejni i da bi ovaj put stvarno mogla da ima dobar nastup i pobijedi, nadam se da je publika neće potcijeniti opet.
Brat Pelin - Fräulein - Ovako nešto sam očekivao od njega, nešto mild uz poneku foru, ništa posebno
LAVINA - Ovo nije baš moj stil, ali respektabilan pokušaj. Previše mi je monotono za Eurosong tho.
Lores - Meni je ovo odlično, nisam je pratio ranije tako da nisam ništa ni očekivao, ali ovo mi je jako lijepo.
Yanx - Pa generalno solidna je pjesma, ali nije mi ovo Pesma za tebe stil iskreno, Yanx lijepo pjeva i to diže pjesmu

Moj generalni prvi utisak je da je ovo izdanje po prezentaciji i produkciji pjesama najbolje do sada, pjesme dosta modernije zvuče ove godine i pohvale za vizuelni prikaz. Što se samih pjesama tiče mislim da mi je ovo definitivno bolje od PZE-a 25, ali nije bolje od PZE 22 i 24. Eegor najbolji utisak poslije prvog slušanja ostavio, a onda Zejna i mislim da mi je Aleksandra Sekulić treća najbolja bila na prvo slušanje. Nisu ni Harem Girls u ovoj konkurenciji loše, svakako su contender. Vidjećemo poslije više slušanja kakva će situacija biti. Ja mislim da Zejna ili Harem Girls i Ivana ipak idu.

Haremke da se vrate za neke dve ili tri godine, a može i sledeće sa boljom pesmom (modernijom). Larina pesma sa Montesonga je za ovo gromilica. Antonić ovde podbacio. Malo je i do Ivane koja mi ne prija.

Back