Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

I ja isto. Najvise ocekujem od nastupa Lavine i Eegora. Bojim se ko sedi u ziriju.
Žika Zana , Ana Stanić , Dragan Brajović Braja , Neda Ukraden I eventualno Nevena Božović, pošto od ove godine nema vise Olivere i mogu samo ćacike biti u žiriju :)

Prvi utisak, mnogo kvalitetniji pze, produkcijski, samo tri pesme nisam mogao da odslusam do kraja, cinjenica je da ce brza pesma predstavljati Srbiju na ESC. Osvrnucu se na svoje najupecatljivije utiske, da li lose da li dobre, Zejna mislim da je dosla po svoju pobedu, brine me nastup, do sad se nije snalazila najbolje u tome, zato Zona svojom harizmom moze da izdigne pesmu na drugi nivo, i njoj dajem velike sanse, Lavina, jako dobro, ali vecu energiju dozivljavam na 1.25, trebao je tempo da se podigne malo. Loco loco, koliko ga volim, al bio je jeftin, HG jos jeftinije, stvarno je veliki pad u odnosu na proslu godinu, jednostavno Nemanja ne zna na drugi nacin da napise brzu pesmu, Brat Pelin, necu komentarisati, mi ne znamo da napravimo JokeAct, tipa Karija, i Akilos, Grk koji ce sigurno otici na ESC, ali Pelin nije pesma koju nisam mogao da odslusam do kraja 😊. Necu komentarisati vise do nastupa.
Hvala rtsu na spotovima, i sad nema krindz izvodjenja u emisiji Jedan dan.
Pozdrav

Slušam ponovo Lores, ovo mi je zapravo jako lepo. Nešto što bih ja privatno slušao, ali nažalost nema nikakvih dodirnih tačaka sa esc-om. Očekivao sam da će doći sa brzom pesmom pa sam sada razočaran.

Sve pesme koje su danas istaknute kao favoriti imaju imperativ da im nastupi budu zanimljivi i profesionalno odrađeni. Nekreativno i aljkavo režiranje i neusklađena energija izvođača sa pesmom su nam toliko puta ovde pokvarili zabavu. Mislim da stvarno više nema izgovora.

Ja se ni za svog favorita ne bih usudio da predviđam rezultat, ni na PzE a kamoli na Evroviziji (gde je glasanje žirija inače prilično specifično kada smo mi i susedi u pitanju).

Opa Zejna, ala se pripremila.
Zona - simpatična skroz
Lavina - najprijatnije iznenađenje. Ako ima vremena da se ova pesma "poskupi" do maja, bila bi moj ultimativni favorit.
Zejna, Zona i Lavina za sada najbolje.

Haremke su mi bile simpatičnije prošle godine jer mi je ovo sada previše Hurricane 3.0. Realno je pesma profesionalnija, ali prošle godine je bila šarmantnija. I opet Antonić nagura pesmu bez da može da se diše, jedva se izgovori svaki slog.

Eegor je, nažalost, dobar ESC izbor ovako na prvu, ali ne sumnjam da će da usere nastup.

Iva Grujin je najtipičnija balada.

Lu-kin glas zvuči užasno. Verujem da ume da peva, više je boja glasa.

Mirna bezveze, krene super, ali jer refren krš.

Yanx pesma stvarno zvuči kao da je stajala u fioci par godina. I sama je sebi flaster.

Brat Pelin - Meni je ovo Gen Z Šojić. Osećam se kao na moldavskom izboru.

Lores - Bože koji smor

Svake godine pricamo o nastupima ok. Ali mislik da ce OVE posebno nastupi odlucivati. Jer skoro svaka pesma ima potencijal da rasturi na stejdzu.

Pa da ali opet i dobar nastup je ništa ako ne prodaš pesmu. Da je neko metiljav ili nedovoljno ekspresivan izvodio ICS, ne bi pesma videla dalje od Košutnjaka. A bilo je primera da i nastup i pesmu uništi nečiji nedostatak energije. Svakako je dobro da ima par obećavajućih opcija ove godine.

Back