Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Danas je rijetkost naći i plasirati nešto baš originalno. Eto taj Grk koji je na vrhu po kladionicama meni barem zvuči tako kao mix Psy - Gangnam Style + Pikotaro - Pen Pineapple Apple Pen uz nešto grčkog melosa. Više se neću ni opterećivati s tim ko je ultraoriginalan, a ko je pokupio nečiju foru.

Obožavam što smo ovde (pre svega naši odabrani statističari, ali moralno svi mi) poslednjih par godina razapinjali na stub strama svaku primećenu kupovinu pregleda i te ljude proklinjali doslovno na dnevnom nivou, bullying works

Mislim da bi Zejna potencijalno mogla da prođe dobro kod žirija na Eurosongu, možda konačno Srbija ostvari neki dobar rezultat kod žirija aka 100 bodova ili više.
Baš teško bilo ko, kad jedna Konstrakta nije uspela da prebaci 100 poena kod žirija.

Zašto bi Konstrakta dobila mnogo od žirija kada u pesmi ima jedva pevanja? Ne kažem da je žiri besprekoran i nekorumpiran, ali nema razloga da dobije više poena od onoga što jeste realistično. Niti se očekivalo da oće

Danas sam malo u fazonu ljubim ti mater kaži gde je after pa onda u meni su čairi pa onda don't destroy unite pa onda ja još ti čuvam mesto kraj sebe znate kakav muzički koktel sam napravio u svojoj glavi
Vi ste već sve tekstove upamtili?! 😂 Svaka čast.
Meni samo u glavi ide po ceo dan: Jugoslaaaavijaaaaa smo tiii i jaaaa. 😁
Još mi se juče na radiju učinilo da sam čuo ovu Zejnu, ali ipak je to bila Tattoo. 😂

Ali ovo što neki govore da bi EBU tražio od Zejne da izbaci riječ Jugoslavija prosto ne vjerujem da bi se to desilo.
Ma kakvi! Pa otkad je naziv zemlje zabranjen na Evroviziji i zašto bi uopšte bio? Diskvalifikovali bi i "I love Belarus", "Hora din Moldova", pa i ovogodišnju moldavsku pesmu, kao i mnoge druge.

Zašto bi Konstrakta dobila mnogo od žirija kada u pesmi ima jedva pevanja? Ne kažem da je žiri besprekoran i nekorumpiran, ali nema razloga da dobije više poena od onoga što jeste realistično. Niti se očekivalo da oće
Pa dobijali su. I espreso makijato jedva da ima pevanja pa je čini mi se dobio više nego ona sa sve onim kriminalnim vokalom.

A svakako slali smo i mi vrhunske vokale pa nas nikada nisu nagradili, ne znam da li smo ikada prebacili i 50 uz svu komšijsku pomoć.

Ja sam danas, iz nekog razloga, ubedjen da ce otici Lavina. Ponovo sam slusao sve pesme. Jedina koja odskace, osim Zejne, mi je pesma ove grupe. Mislim da osim Zejne niko sem njih i nje nemaju sansi. Ovo je moj konacni utisak. Ja uvek navijam za pop muziku, i kvalitet, ali ovog puta mi nesto govori da ce otici metal pop rock. Ne znam, to je neki osecaj, ali sam primetio da ove godine jedino ova pesma ima tvrd zvuk. Mislim da ce od zirija dobro proci i Iva Grujin.

Pa dobijali su. I espreso makijato jedva da ima pevanja pa je čini mi se dobio više nego ona sa sve onim kriminalnim vokalom.

A svakako slali smo i mi vrhunske vokale pa nas nikada nisu nagradili, ne znam da li smo ikada prebacili i 50 uz svu komšijsku pomoć.
Da. Tu smo prilicno osteceni. Inace, makar u nekoliko prethodnih godina, ziri nas urnise.

Na drugi dan slušanja su se meni najviše izdvojili
1. Eegor
2. Lavina
3. Zejna
Nešto bih da dodam što se tiče teme hook-a i neko moje glasno razmišljanje.
Neki najprirodniji za uši stranaca je Klaber i ima još i tu zaraznu energiju. Sećam se da ste prošle godine tražili turbo folk ala Desingerica, zar ne? 😊
Lavina je fenomenalna i bez hooka i definitivno bi našla svoju publiku.
Ali Jugoslavija? Da li možete da zamislite da ljudi pevaju u Stadthalle u Beču, Juugooslavijaaaa? 🤔 Baš se lomim oko toga.

Sanji Vučić bih imao da poručim: "Nisi baš morala da napišeš baš prvo što ti padne na pamet, i baš sve što ti padne na pamet. Ženk saberi se, nismo u vrtiću"

Jan Bors misli da bi Zejna mogla do pobede na ESC, doduše ima i kritike. Bilo bi interesantno čuti sve što je imao da kaže pošto to ima samo na videu za članove.

Jugoslavija plijeni pažnju na više frontova i to mislim da je jako dobro. Pričalo bi se o toj pjesmi i definitivno ne biste bili "nebitni" u konkurenciji. Mislim da je onaj dio na engleskom isto dobar potez jer jasno šalje poruku pjesme, što rezonuje svakako i sa političkom klimom u Evropi.

Back