Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Nekako ni ja ne vidim Zejnu kao pobednicu. Ne znam kako, ne znam zašto. Da se takmiči u Švedskoj ne bi bilo govora, ali mislim da je ovde malo drugačija priča. Mislim da će pobediti neko ko se nađe 'na pola puta' i žiriju i publici. Jedino da bude 3. ili 4. publici a ostali značajno da budu niže žiriju, ali teško.

Ma naziv Jugoslavija bi više na ovim prostorima izazvala kontroverze, za Evropu sumnjam.
Ja zapravo mislim suprotno. Da bi veću kontroverzu izazvala u Evropi, jer je dobar deo evrovizijske publike prilično woke.

Da se ogradim samo da ja lično ne mislim da je ovo uopšte kontroverzno. Ne sviđa mi se što očigledno flertuje sa jugonostalgijom (to nije moja interpretacija, već nešto što je potvrdila u emisiji), ali da li mislim da je big deal? Ne. Ovo je samo pop pesma, it’s not that deep.

Ma dobar dio pogotovo mlađe publike u Evropi ni ne zna da je Jugoslavija nekad postojala. Izazvalo bi ovdje, jedino eto možda hrvatski žiri ne bi joj dao ni boda, ali s obzirom na odnose Srbije i Hrvatske u posljednje vrijeme mislim da je izvjesna 0 od žirija sa obe strane bilo ko da ode.

Sanja Aleksic - lepa balada ali njeno pevanje u refrenu, no, zvuči stegnuto
I ja sam je danas slusao, lepa festivalska pesmica, ali zaglavljena u nekoj 2014.oj otprilike. :( Nazalost bez ikakvog takmicarskog potencijala

Ja zapravo mislim suprotno. Da bi veću kontroverzu izazvala u Evropi, jer je dobar deo evrovizijske publike prilično woke.

Da se ogradim samo da ja lično ne mislim da je ovo uopšte kontroverzno. Ne sviđa mi se što očigledno flertuje sa jugonostalgijom (to nije moja interpretacija, već nešto što je potvrdila u emisiji), ali da li mislim da je big deal? Ne. Ovo je samo pop pesma, it’s not that deep.
Ne razumem ovaj komentar, pa woke ljudi su obicno blagonakloni prema Jugoslaviji valjda?

Кад сам видио списак учесника, мислио сам да је друго пф много јаче, а заправо је обрнуто

Ja ne vidim šta bi bilo kontroverzno u tom nazivu, uostalom to je zemlja koja je i sudjelovala i ugostila eurosong. Ali mi je van svake pameti da se pjesma za eurosong nazove nazivom bilo koje zemlje, ne znam odakle im ta ideja. Jedino da su namjerno to uradili

Ja mislim da bi RTS izašao Zejni u susret i dozvolio joj da promeni tu reč u pesmi i pre samog festivala ukoliko im kaže da hoće da otkloni svaku mogućnost i eventualno stavljanje pesme u politički kontekst.

Ukoliko bi se to i desilo, ona bi bila u ogromnoj prednosti. Jedino bi ostala otvorena mogućnost da se ostali učesnici bune. Ovako je sama sebe stavila u neugodnu situaciju i rizikuje pobedu bez obzira što je reč Jugoslavija bila dobar marketing da se o pesmi priča.

Ako ne ode Zejna mislim da bi Zona mogla da pobijedi. Mislim da Lavina neće dovoljno dobro proći kod žirija. Možda sam pristrasan, ali ne bih otpisao ni Harem Girls. Ne vidim nekog prostora za dark horse pobjednika kao prošle godine. Zejna, Zona, Harem Girls i Lavina.

Ја очекујем да Зона има најбољи наступ од свих тих пјесама, али да ће опет резултатски бити ту негдје

Može i Zona da pobedi bez problema. Mislim čak da bi ona mogla biti najkompromisnije rešenje, u slučaju flopa Zejne i Egora na jednoj od dve strane. Samo nastupi će prevagnuti.

Back