Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

MIslim da Makao ubija sve sa produkcijom i kvalitetom. Od žirija će dobiti max bodova, a i od susjeda.

Poslušajte Makao i daj nam svet, ali tri - četiri puta na dobrom ozvučenju, i sutra će te je pevati ujutro uz kafu. Pesma ima sve i ne opterćuje.
Šta ste vi tačno u Makao bendu? Neko od familije ili članova benda?
Pevate, svirate instrument, pište tekstove i muziku ili ste pak nekakav sponzor ili lični menadžer benda?

Na stranu razočarenje Lukinim nastupom i plasmanom u Liverpulu, ne bih trepnuo i opet bih ga poslao čak i da znam epilog unapred.

Nama je alt streak koji nas je zadesio od povratka festivala 2022. pa sve do prošle godine dragocen i više je doneo (muzički, vizuelno, performerski), nego oduzeo, čak uz sve falinke koju su se usput desile, a koje više idu na dušu RTS-a.
Ali odabir njega nije doneo nista dobro rezultatski, valjda je cilj proci sto bolje na takmicenju jer je ipak na kraju krajeva to TAKMICENJE? A ne da dobijes najgori rezultat srbije ikad u finalu.

Nije krivac u celoj prici Luke Black, tj njegova neharizmaticnost, lose pevanje i losa realizacija nastupa, problem je sto se lobiralo za njega bez ikakvog pokrica. Meni je glasanje za njega da bi dokazali kako je jedna konzervativna zemlja na balkanu avangardna besmisleno, kao kada azerbejdzan kupuje pesme od svedjana i prave se englezi. A pogotovo glasanje na osnovu nekog potencijala pesme a ne na osnovu realnih parametars i skillova. Bilo je itekako boljeg izbora od njega. I Balos i Dzipsi su bili bolji. Ali zapravo najveci problem je sto se nastavilo sa takvom praksom i sto se nista nije naucilo iz tog primera. Ja se nadam da cemo ove godine da izaberemo predstavnika na osnovu pesme i nastupa a ne na osnovu nekog izmisljenog potencijala i nade da ce RTS da odresi kesu i ulozi u nastup

Prazne priče o nekom lobiranju čuvaj za komentare ispod Kurira, Informera itd.
Ovde svako ima pravo da piše o tome kada mu se neka pesma svidi. Tako je bilo i za SMSS. Nikoga time realno ne ugrožavamo. To što par nas npr sad komentariše da nam se dopada Lavina, ne ugrožava potencijalnu pobedu nekog drugog. Mi smo ovde pre svega, bar većinom, veliki ljubitelji MUZIKE i kao takvima će nam uvek biti drago kada se pojavi neko specifičan i kvalitetan, pre vijanja rezultata koji Srbija nikad nije ni imala nešto bolji nego što je to bio slučaj sa dosadašnjim PzE pobedincima, tako da nekog drastičnog pada u plasmanima realno ni nema da bi se sad kukumakalo.

Zapravo je pobeda Luke Black-a bila vrlo organska i spontana. Lobiralo se te godine i kupovinom pregleda i medijskim kampanjama pojedinih učesnika, to svakako nije radio on. The End.

Last edited:
Prazne priče o nekom lobiranju čuvaj za komentare ispod Kurira, Informera itd.
Ovde svako ima pravo da piše o tome kada mu se neka pesma svidi. Tako je bilo i za SMSS. Nikoga time realno ne ugrožavamo. To što par nas npr sad komentariše da nam se dopada Lavina, ne ugrožava potencijalnu pobedu nekog drugog. Mi smo ovde pre svega, bar većinom, veliki ljubitelji MUZIKE i kao takvima će nam uvek biti drago kada se pojavi neko specifičan i kvalitetan, pre vijanja rezultata koji Srbija nikad nije ni imala nešto bolji nego što je to bio slučaj sa dosadašnjim PzE pobedincima, tako da nekog drastičnog pada u plasmanima realno ni nema da bi se sad kukumakalo.

Zapravo je pobeda Luke Black-a bila vrlo organska i spontana. Lobiralo se te godine i kupovinom pregleda i medijskim kampanjama pojedinih učesnika, to svakako nije radio on. The End.
Pa bila su lobiranja i na forumu i po drustvenim mrezama, ne znam zasto porices to. Vrlo je lako dokazivo. Nisam ni rekao da ljudi nemaju prava da komentarisu i izraze svoju preferenciju, samo sam rekao da se nadam da ce ljudi biti realni ove godine i da ce pobediti takmicar na osnovu onoga sto je pokazao na sceni sto se nije desilo od 2022. Ne znam ko ti drma kavez, a izgleda da si upravo ti upoznat/a sa stilom komentara na doticnih medijima pa bih komentarisanje na tim mestima prepustio tebi. Prijatno vece zelim

Nego, kako vam se dopadaju kreacije koje su večeras u RTS klubu nosili takmičari?

Volela bih svake godine da saljemo nesto atipicno za nas,i da se vrati zalet od 2022.koji je prekinut lrosle godine Princem(za koga sam navijala jer mislim da je dao sve od aebe iako pesma prezvakana,ali on vrhunski pevac i smatram da ga je koreograf MS ukanalila sa dzoger scenama i igracima.Ove godine navijam za Eegora jer je fora pesmica opet atipicna,ulazi strasno u usi ,moze biti pomama poput Europape,da neko napravi neki lud spot i lud nastup.E sad skeptic a sam kako ce to izgledati.Meni je taj tekst pregotivan i sarkastican donekle koketira izmedju imbecilnosti i genija.Takvu pesmu da ima neka druga zemlja kotirala bi se u top pet.Jeste da pricaju da je kopija Karije,al ono pricali su i za Baby Lasagne.Zejna je gotivna dobar vokal,trudi se svake godine zasluzila he da ode ali meni se ta genericka pop pesma ne dopada ne u smislu da je losa,nego prezvakana,nisam volela ni Loreen fazon pa ne mogu ni ovaj slican a opet niza klasa.Nije pesma losa bila bih ja zadovoljna da ona nas predstavlha u tom.nekom smislu kad bi nastup bio dobar solidan predstavnik,ali nisam fan pesme.Cairi ima.zanimljive delove al mora revamp ako ona ode.Lavina mi se UOPSTE ne svidja osim potencijala frontmena i generalno grupe da skrenu paznju na sebe pojavom,pesma je mrtva nemam problem sa Metalom,ali imam problem kad anemija izbija i kad ne ulazi u usi posle prva dva slusanja nece uci ni evropskoj publici,melodije bez.Ali,ukoliko pobede mozda me demantuju svakako ne bih bila.optimista kao neki ovde da oni imaju neko glasacko telo.To je mali procenat.Haremke prosle godine bolje.Ostale nisam preslusala.U svakom slucaju ko god da pobedi ja cu navijati🙂

Ali odabir njega nije doneo nista dobro rezultatski, valjda je cilj proci sto bolje na takmicenju jer je ipak na kraju krajeva to TAKMICENJE? A ne da dobijes najgori rezultat srbije ikad u finalu.

Nije krivac u celoj prici Luke Black, tj njegova neharizmaticnost, lose pevanje i losa realizacija nastupa, problem je sto se lobiralo za njega bez ikakvog pokrica. Meni je glasanje za njega da bi dokazali kako je jedna konzervativna zemlja na balkanu avangardna besmisleno, kao kada azerbejdzan kupuje pesme od svedjana i prave se englezi. A pogotovo glasanje na osnovu nekog potencijala pesme a ne na osnovu realnih parametars i skillova. Bilo je itekako boljeg izbora od njega. I Balos i Dzipsi su bili bolji. Ali zapravo najveci problem je sto se nastavilo sa takvom praksom i sto se nista nije naucilo iz tog primera. Ja se nadam da cemo ove godine da izaberemo predstavnika na osnovu pesme i nastupa a ne na osnovu nekog izmisljenog potencijala i nade da ce RTS da odresi kesu i ulozi u nastup
O tim stvarima smo već diskutovali prošlih godina. Nekad rezultat i nije toliko bitan, ako je pesma ta kojom smo zadovoljni. Meni (a i mnogima) je draže Lukino 24. mesto od potencijalnog Prinčevog 20. mesta te godine. Isto tako nam je draže 17. mesto Teya Dore u odnosu na potencijalno 15. mesto Breskvice sledeće godine.

Ja personalno da može da se vrati vreme upravo bi poslao iste pesme, samo bi bolje odradio nastupe, izvedbe i promocije.

Svake godine previše polemišete pre samih nastupa. Ja ne otpisujem nikoga, takva je godina da su sve karte otvorene. Možda je zato i najzanimljivije šta će se desiti na kraju. Pustimo svima njima da nas iznenade možda se ponovio desi neki Konstrakta momenat na kraju 😄

Back