Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Šta ako je teskt Trampoline aluzija na Trampovu potencijalnu invaziju na Iran?

"Hej, ti misliš da si bajka moj kralj
Al' si samo feder — boing! (boing)
Kažeš "uhvatiću te kad padneš"
Al' ja ne padam — ja letim, znaš
Ti dao dramu, ja pravim disko
Od tvojih suza — glitter, kvisko
Sad ja sijam, ti stojiš kao konjić na fizičkom
Ti si moj launch pad — bye-bye now"

launch pad - dugme koje klikne da aktivira lansiranje raketa. Kasnije opet pominje "ti si moja raketa" i "bio si love, sada si game", gde misli na to kako je Pahlavijej Iran bio saveznik Amerike, a sada je najljući neprijatelj, iako u dubini duše žele da se druže.
Znala sam da mi se ne sviđa slučajno, osetila sam da je priča dublja od one koja je vidljiva površnom hejterskom oku.

Inace je l' su jos nekom dosadile bine koje se svode samo na prostornu organizaciju ekrana?

Bine na festivalima mogu da budu tako kreativne, steta sto su cisti ekrani vec 10-15 godina.

Meni teško da šta nadmaši pozornicu u Štokholmu 2016.

Meni je skroz besmisleno praviti tako neke bine za nastup pred zidom u studiju. Ja i dalje ne mogu da verujem da RTS nema studio krštene veličine u koji može stati barem stotinjak gledalaca

Pretpostavljam da se u istom studiju snima i PZE pa da vidimo da li zaista nema mesta za publiku.

Dva orkestra, 65 izvodjača, verovatno 5 igračica, 2 prateća vokala i stade publika u taj isti studio.

Snimak-ekrana-2026-02-20-190912.png

Ponovo, dva orkestra, klavir na scenipevač, igrači, 4 prateća vokala i opet ima mesta za publiku

Snimak-ekrana-2026-02-20-191154.png

Pa neka mi neko objasni, ako na PZE ne treba prostor za orkestar i ako su fanovi takmičenja spremni da stoje, a ne da sede, kako nema mesta za publiku.

Pa neka mi neko objasni, ako na PZE ne treba prostor za orkestar i ako su fanovi takmičenja spremni da stoje, a ne da sede, kako nema mesta za publiku.
Meni ovo lepse od PZEa. Ljudskije je

Nakon tri nedelje mene počela da radi Zona 👩‍🍼 💃

Zejnina pesma mi nema neki kick momenat.

Lavina isto postaje interesantna.

Inače, nije mi jasan momenat ubacivanja reči koje se u svakodnevnom govoru ne koriste (Čairi, Omaja, Čaršija itd) u tekst pesme. Zaista ne morate na taj način pokazivati "kreativnost"

Last edited:
Eto Zona je u intervjuu objasnila zašto je ubacila reč Čairi, pa poslušajte.

Evo naučila nas je Zonka da je moment ne znači isto što i momenat, već je moment kraći od momenta. 🐣 Svakim danom učimo.

Last edited:
Back