Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Ne znam, ako mi ovaj najbitniji momenat u pesmi Zejne loš, ne mogu da očekujem od ostatka da kida.
Upravo to, ovo treba biti klimaks pesme koji te najviše izvoza a ti samo gledaš u nju kako se vrti na sajli. Ne doprinosi ničemu.
Favoriti nisu ispoštovali, pokušaćemo da se izvadimo na underdogove, a scenario od prošle godine je takođe realan. Xexexexexexe
A mislili smo da je to bilo samo prošle godine i da se neće ponoviti😭😭

Gledajući klipove samo, Djurdjica je oduvala konkurenciju vokalom i nastupom.
Bravo devojko ! ❤️
Šteta je samo što me pesmom nije isto tako kupila po objavi jer pesma jeste jako bitna.

Posle nje, Eegor nudi najviše po meni, čak i zvuči odlično, ali mi fali malo više spontanosti u njegovim pokretima. U principu, odličan je.

Zejna, odlična ideja za nastup ali ležeći otpevati ,,Jugoslavija" ...to je prevelik zalogaj čak i za takav vokal a što se i čuje...mora da se podigne dok taj deo peva i biće to mnogo bolje.

Ostali, solidni ali ne tako zanimljivi u klipu.
Celi nastupi će reći sve večeras.
Samo slike ili delovi nastupa, nije dovoljno za celokupan utisak.
Ali Djurdjici posebno kapa dole.
Devojko, pokidala si. 🫶

Promo video spotovi ovogodisnjeg PZE-a su mi dali nadu da bismo konacno mogli da vidimo produkcijski iskorak i savremeniji pristup live nastupima. Nazalost, sve po starom, u live-u rezijski zastareli televizijski jezik.

Jasno mi je da live ne funkcionise kao snimljeni spot i da RTS nije svedska tv . Ipak, godinama svedska, ukrajinska tv ili BBC na Escu upravo rade na prevodu estetike video spota u live tv nastup npr. Loreen u zatvorenom prostoru i bliski kadrovi, Maneskin kad Damiano ulazi kamera ga prati tik uz a ne sa distance. Na kraju krajeva i intimni kadrovi na Konstraktinom licu na PZE. Opet mi gledamo scenu, sa distance 3-12 m, a ne izvodjaca.

Posebno je to vidljivo kod Egora, koji mi je favorit u ovom polufinalu, estetika iz spota je gotovo nestala u live verziji, koja je, uprkos potencijalu pesme, vizuelno skliznula ka formatu novogodisnjeg zabavnog programa. Ko radi reziju? Milica?

Kostim pogresan, sta je ovo Eegore, ne komunicira klupsku energiju. Da li ja to vidim na kraju isecka costume change? Jos ima vremena da u finalu promeni kostim. Zgodan, visok decko sa pesmom Klaber ne moze da nosi ove jeans zasivke. Nema veze sa vezom.

Nismo se razumeli. Pokušala je da bude “wow” jer je imala negativne komenatre prethodnih godina, zato to letenje i vidljive sajle.
Ne verujem da je imala taj motiv, jer je ovo pesma nešto što joj leži što je mogla u potpunosti prilagoditi svom senzibilitetu scenski, jer ne zahteva baš nikakvu umetnost. Ključ je dobra režija nastupa. Za sada to ne deluje sjajno.

Na osnovi ovih isečaka rekao bih da u finale prolaze:

Zejna
Eegor
Đurđica
Lores
Iva Grujin
Kosmos trip
Saška/Mirna

Obecavaju da celokupan nastup bude super
Zejna
Djurdjica
Eegor
Yanx
(Sve je u redu obozavam ali stavljam sa strane)
Zejna je bre pokidala kako peva, u toj poziciji retko ko moze a da ne sklizne, a ona nije, bravo!

Zejna da je izabrala da stoji i da samo nešto vajbuje kao na promo spotu opet bi bilo bolje nego ovaj egzibicionizam. Ofinger me je isfuro. Tose nisam nado.

Tradicionalni dan kada se forum podseti da u RTS-u nema reditelja za ovaj tip programa.
Uživajte, na ESC-u će biti gore.
gip.gif
Za sada je sve očekivano. Večeras će zvučati bolje, a napabirčićemo i neke pozitivne strane nastupa svojih favorita i opet ih hajpovati i navijati za njih. Stanje redovno. 💃

I ja mislim da je ovo letenje nepotrebno, dok joj kace te sajle pre drugog refrena izgleda smotano, kao taj deo kod Eegora kad bezi sa scene. Noge joj nekako cudno vise😅neubedljiva nazalost.
Neko je napisao da je najbolje da stoji i peva i da laseri lude oko nje i lep rad kamere🤷🏼‍♂️
A Lavina - mac u kamenu
Harem Girls najbolji nastup, ima i funny momenata, dobre su im perike 😁

I ja mislim da je ovo letenje nepotrebno, dok joj kace te sajle pre drugog refrena izgleda smotano, kao taj deo kod Eegora kad bezi sa scene. Noge joj nekako cudno vise😅neubedljiva nazalost.
Neko je napisao da je najbolje da stoji i peva i da laseri lude oko nje i lep rad kamere🤷🏼‍♂️
A Lavina - mac u kamenu
A gde vidis te ostale nastupe?

A Lavina - mac u kamenu
Šta znači "mač u kamenu"- je l to dobro ili loše? 😆 U smislu- "impresivno, poseduju talenat za izvesti taj nastup" ili "izabrali su težak i skoro nemoguć zadatak"

Za Haremke- naravno očekivano od njih da budu na visini zadatka posebno kada nisi favoriti foruma pa im to dođe kao vetar u leđa.

Back