Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Da vidimo koji nastupi su u trendingu na YouTube-u

KATEGORIJA MUZIKE
1. Konstrakta
9. Angellina
15. Aca Lukas
19. Marija Mikić

OPŠTA LISTA
1. Konstrakta
13. Zorja

Evo slično kao euronik, moja suma sumarum.

Najjače nacionalno finale još od 2007e (bar meni), što je ogroman uspeh.
Tri favorita koja se izdvajaju su Konstrakta, Sara i Zorja i nijedna od njih 3 mi sa trenutnim "paketom" nije za top 5 na ESCu.
Ukoliko ne dođe do neke promene u pesmama (npr. Konstrakta da peva na latinskom ili da se menjaju neke deonice) od ove tri bi moj izbor bila Sara.
Zašto? Jer za nju jedinu verujem da će se maksimalno usavršavati nastup do Evrovizije i učiti od komentara (slično kao kao što je Anđelina pomenula) i da odavde može da ide samo bolje, a već je veoma dobar start.
Konstrakta mi je iskreno harizmatičnija od Sare i ima čak i bolji nastup i ona je sjajan PR za Srbiju, ali ova pesma na srpskom lako može da prođe kao WTF, šta god, idemo dalje.
Zorja treba da dobije vetar u krila nakon ovoga i da se spremi za narednu godinu/dve jer očigledno može još bolje. Nešto nemam utisak da će mnogo raditi na ovom nastupu da ga usavrši, a vala potrebno je jer stvarno ne daje taj produkcijski skupi vajb koji imaju Sara i Konstrakta.

That being said, meni su najveća pozitivna iznenađenja Ana Stanić, Lift, Naiva i Konstrakta.

Zorja mi je najbolja još otkako su objavljene pesme, umetnica je najveće iznenađenje mnogo je simpatična a sara i ono njeno mumlanje katastrofa

Par rečenica i što se tiče ovog polufinala. Imam osećaj da su voditelji ovaj put odugovlačili i više nego u prvom polufinalu. Revijalni deo teški smor, ne ponovilo se nikad više.
Počeću od meni jedne od omiljenih pesama sa ove PZE. Zejna je večeras bila najbolja, i to je prosto tako (like it or not). Sve je bilo magično, sva ta atmosfera u pesmi se sjajno uklopila sa snegom na sceni. A vokalno joj u ovom polufinalu niko nije bio ni blizu.
Naiva je takođe bila sjajna. Nastup jeste bio sveden, ali nije mi bilo potrebno ništa više od toga. Samo ona i njena boja glasa.
Tijana mi se tek sada uživo dopala, iako mi je pesma i dalje mlaka. Ali drago mi je da je u finalu, a i dobro je za festival.
Sara Jo je meni bila sasvim dobra, iako prvi deo pesme ništa nisam čuo i razumeo, posle kreće znatno bolje. Nastup je dobar, nema tu ništa neviđeno, ali ja nisam ni očekivao da bude. Pesma mi se, nažalost, i dalje ne sviđa i ne mogu sebe da nateram da je poslušam ili zapevam.
Od preostalih finalista u kategoriju "nebitno" stavljam Zoe (Ne)Kida (al' zato Konstrakta Kida) i Gramophonedzie. A u kategoriju "ultra nebitno" - Gift, uopšte mi nije jasno kako i zašto je ovo prošlo.
Chegi i Sofra mi imaju ok pesme, ništa više od toga, ali s obzirom da su mi obojica sexy na neki način - može, može.
Ovaj Joca Ajkula deluje kao neko kome smrde noge
Pobednički komentar ove večeri. Gušim se i sada dok ga čitam. 🤣 Zapravo, i ja sa pomislio isto u toku prenosa.

➡️ PREUZMITE LISTIĆE ZA GLASANJE U FINALU!

1BCXDB1.jpg

Jedna jedina stvar koja me nervira kod Sare je što ima jedno 16 mesta i situacija u nastupu gde može kuršlus da nastane 😂
Tipa da mikrofon ispadne ili da igrač ne stigne da joj doda, pa tamo kad se nateže preko one dvojice da pukne ravnoteža i da samo kljoknu svi u jednu stranu, pa kad ima whistle note da ga omaši (jasno je da je njoj to lagano i klasik stori standardica, nego uvek teorijski postoje šanse da ga omaši i da nam ne bude dobro od preglasnog falša 😅), pa tamo na početku da zapne u onom krugu... Baš, "sve je rizično" što kaže u pesmi.

Ali generalno, bukvalno trenutka sumnje nemam da je oduvala, a sve to što može da bude bolje i biće ako sad pobedi. Mislim, ako se Hurricane sastavio i prekomponovao nastup od vrljave Beovizije do sasvim finog Roterdama, i ona će, a mnogo je veći psihopata da sve bude pod konac nego što su one. Pre svega mislim da se nastupu malo oduzme bop vajb a doda artsy vajb, s tim se slažem što rekoše neki.
"Vulgarnija" od Maruv, pa i od Hurricane, sigurno nije. Niko tu meni nije vulgaran, a ona ponajmanje, više je kao neka cirkuska tačka nego ribetina vajb.

Mislim da je jasno da će žiri većinski da isfavorizuje Saru i Konstraktu (i što neko reče sinoć, mislim da je to genijalna poruka svima za ubuduće), a za tvt je sve moguće, tu su pored njih dve u igri i Lukas i Zorja.
Ja i dalje ubeđen da Lukas uzima 10 ili 12 na tvt, ali videćemo.

Naiva je bila kul.

• Like
Reactions: FFM
Prelazim u tim Sara, najkompletnija je, mislim da i pesma i nastup trebaju revamp, aranžman pesme može mnogo da je popravi. Zorja, je ipak, već viđena. Ne verujem u Konstraktinu pobedu.

Odgledah ponovo Sarin nastup i, iako jest da treba raditi na sitnicama, zaista je najkompletnija.

Međutim… Like it or not, ali meni iskreno je malo too much, kad je na onom portalu, što polugolo dupe previše dolazi do izražaja. Nastup je ionako dovoljno seksi, Sara je ionako seksi, pjesma je ionako seksi, i to dupe zaista NIJE potrebno jer lako može preći u vulgarnost, jeftinoću i neukus.

Onaj vrisak je odlično odradila, najež.

Generalno je zaista najbolji paket i, iako ima solidnu konkurenciju u vidu Konstrakte, mislim da će to večeras ipak biti landslide pobjeda za Saru. I s razlogom.

Moj top finalista:

1. Sara Jo - Muškarčina
2. Konstrakta - In Corpore Sano
3. Zorja - Zorja
4. Naiva - Skidam
5. Angellina - Origami
6. Ivona - Znam
7. Ana Stanić - Put Bez Povratka
8. Marija Mikić - Ljubav Me Inspiriše
9. Gramophonedzie - Počinjem Da Ludim
10. Tijana Dapčević - Ljubi, ljubi doveka
11. Chegi & Braća Bluz Band - Devojko Sa Plamenom U Očima
12. Lift - Drama
13. Zoe Kida - Bejbi
14. Zejna Murkić - Nema Te
15. Orkestar Aleksandra Sofronijevića - Andjele Moj
16. Biber - Dve Godine I Šes' dana
17. Gift - Haos
18. Aca Lukas - Oskar

Zorja već viđena 1000x. Sara Jo loše pjeva, a dobar nastup.
Konstrakta najjača. Ona treba pobijediti.

Iako stoji da je nastup Sare Jo bio sjajan (najupečatljiviji), opet mi tu nešto fali i ja je ne vidim kao top 10 materijal.
Onaj deo pesme "bruji, bruji čaršija" mi nikako ne leži, deluje baš mrtvo.
Zorja jeste već viđena, ali opet ovako nešto nije dugo bilo. Vokal je apsolutno predivan. Po meni ne znači da ne bi mogla dobro da prođe iako su se trendovi promenili.
Od onih koji imaju šansu da pobede, ipak sam najviše za Konstraktu. 👏 Problem je samo što pesma ne hvata na prvu, ali je vrlo intrigantna i zanimljiva, posebno nastup.

Lomim se između Sare i Konstrakte. Sex ili zdravlje? Mislim više volim sex i više sam slušao Sarinu pesmu i više je slušam. Sara je baš ozbiljno shvatila i dobro se uvežbala. Od polufinalne večeri Konstraktina pesma mi ne izlazi iz glave i to koliko mi je nastup odličan i sa porukom. Trending pokazuje isto to da je Konstrakta zadala dobar udarac i popela se u sam vrh istog. Onda se zapitam, a zašto ne bi konačno imali pesmu kao što je Sarina koju će publika što naša što iz Evrope zavoleti i đuskati uz istu. Evo nisam pametan koga treba podržati.

Ja sam Sarin nastup pogledao bar 30 puta od sinoc. I verujem da ce ga usavrsiti do maksimuma za esc ukoliko ode. Bilo bi to opasno kidanje u Torinu kakvo nasa zemlja jos nije videla (sa Hurricane je mogla da nasluti, ali nije to to).

Back