Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Neviđeno je bukvalno kao Andrija Jo što je bio neviđen, za sad.

Mirna je još tada kada se pojavila sa svojih dvadesetak godina pokazivala da je ogroman potencijal za neki budući Senior Eurovision Song Contest.
Takva neka energija.

Tacno da Sarin nastup nije nista neviđeno ali je dobro.

Kao i za Zorju zbog velikih ovekivanja prvi utisak bude "pa ok", ali kad se pogleda opet vidi se da je ustvari dosta dobro.

Izgleda da ce vokalno da pokida, a toga sam se najvise plasio.

Neprolazak Igora Simića i Borisa Subotića su zaista kriminalni. Obojica su bili stvarno sjajni, ne znam šta je pošlo naopako. Ali bitno da je tu ona nadrogirani Šmrkas, koji je sam po sebi takva krindžara da mi je zaista blamantno da ga uopšte komentarišem.

Zorja standardno odlična, vokalno ubija, nastup je mogao biti malo kreativniji. Vrlo prijatna iznenađenja su mi Konstrakta čija je pesma tek na sceni došla do izražaja, iako ipak mislim da je preveliki rizik slati nju, i Ivona. Marija Mikić me je malo razočarala nastupom i vokalnim izvođenjem, ali opet je bila ok. Ostali za zaborav.

Ana Stanić - uz Zorju i Igora definitivno najbolji vokal sinoć, pokazala je svima kako se to radi i šta znače godine iskustva te zadala domaći svim ovim mlađim učesnicima kako se vlada scenom, odlične animacije a samo mi je njen stajling nejasan i čudan, mnogo joj bolje stoji duga i puštena kosa nego onako zalizana, da ima za nijansu kompetitivniju pjesmu lagano bi zauzela jedno od prvih 5 mjesta a ovako teško mada nije nemoguće.
Anđelina - razočaran sam u njeno live izvođenje iako je scenski nastup bio prikladan pjesmi kao i make up, stajling i frizura na fazon Japanki, trema ju je pojela pa se nadam da neće i u finalu biti k'o što kažete ''kuvana noga'' te da će se opustiti u koreografiji i vokalno koliko-toliko popraviti, u svakom slučaju ni govora nema ni o top 3 a kamoli pobjedi ove godine.
Aca Lukas - teška srca moram priznati da mi je njegov nastup sinoć bio jedan od najboljih iako je sama pjesma reciklirana festivalska balada od prije 15-ak godina, prelijepe animacije i one violinistkinje dodatno upotpunuju priču, naravno on sa svojim arogantnim i drskim stavom dok izlazi pred mikrofon u stilu da rutinski otalja posao kvari sliku i nadam se da mu ni gledaoci neće ''povjerovati'' pa priželjkujem flop u finalu.
Zorja - vokalno kao i u studijskoj verziji (dakle pokidala), kadriranje joj je moglo i trebalo biti mnogo bolje a i nepotrebne su joj one pozadinske vokalistice (naročito ono kada se okupe oko nje sa rukama podignutim u vis jer ispada da kopira Manižu od prošle godine), ona je djelovala malo pogubljeno pa u finalu treba pokazati više samopouzdanja, takođe animacije mi nisu bile nešto a za sami početak i pred kraj pjesme trebaju biti sva svjetla pogašena i sa crnom pozadinom, fokus da je isključivo na njoj a usput bi mogla vratiti skalameriju sa glave onoj Australijanki (isto važi i za Mikićkine sviračice) dok su joj generalno stajling i frizura top.
Konstrakta - fenomenalna je i žena zrači nekom posebnom energijom i harizmom, takođe je najbolje animacije, kadriranje i osvjetljenje ona imala (pogodila je u srž pjesme), zaista su i interpretacija i pjesma nešto originalno i što ne samo da kod nas nije viđeno nego ni na Evroviziji nikada do sada ali o njenoj pobjedi ne želim ni da pomišljam, da je na engleskom pa i da evropska publika skapira o čemu pjeva i da se navuče na tekst, 'vako na srpskom je zanimljivo samo nama dok strancima bi djelovala kao trolasta nabrajalica srednjovječne žene koja sapunja i pere ruke u lavoru sva 3 minuta na sceni te bi bila flopčina, baš toliko i ne bih da rizikujemo jer ipak smo mi Srbija koju žiri unakazi i kada pošaljemo nešto što oni po difoltu svršavaju a kamoli ovo. :p

Back