Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Ne znam da li je ovo mesto za ovaj komentar ali, obratite paznju na nastup francuskih predstavnika, sta dobro kadriranje i rezija naprave na jednoj jednostavnoj sceni, druga dimenzija, Konstrakta jeste imala odlicno kadriranje, ali da su se kretali na sceni, da li bi doslo do haosa kao kod nekih ucesnika

Zato bih ja barem neko superfinale sa manje pesama, makar u istoj večeri presek da se napravi, ako je već postalo nezamislivo da nam samo finale ima manje pesama, lol

Elem, meni je ideja sa titlovima kul, s tim što prevođenje još nekih delova na latinski može da bude epic ideja isto.

Ful engleski bi tehnički bio ovako inače možda najbolja opcija (do sad sam tako mislio za ovu pesmu), al očigledno da verovatno neće to da rade, možda i bolje jer bi se izgubio neki originalni vajb. Po meni eventualni revamp ne treba da uključuje kompletno prevođenje pesme, gde ne može ni bukvalno prevod svega, a opet glupa je prevelika promena i prilagođavanje.

Last edited:
Samo polako, u maju će biti kul voleti Konstraktu i glasati za nju na ESC-u. Treba naložiti žiri da glasaju za nju jer je to profesionalno jako. 😂

Konstraktin nastup iz polufinala u trendingu

Lista MUZIKA

1. Srbija
1. Hrvatska
1. Bosna i Hercegovina
1. Crna Gora
5. Severna Makedonija
9. Slovenija
15. Austrija

Lista SADA

1. Srbija
1. Bosna i Hercegovina
1. Crna Gora
3. Hrvatska
3. Severna Makedonija

Ali koliko ona nije očekivala pobedu, meni je to i dalje fascinantno. Tek kad je krenuo žiri da je puni bodovima, ovi njeni su kao nešto počeli da se hajpuju, a ona i dalje ne zna šta se dešava.

Meni je preslatka ta njena "neukaljanost estradom", mislim da ta neka aura treba nekako da se održi do Evrovizije, a tamo kad ode samo da je na to još filuju prekul stajlinzima i dobrim PR-om, da zna tačno šta i kako da priča i koji narativ da prodaje.

Došla, oprala ruke, pobedila. Svaka joj čast, sa televotingom pojela ostale učesnike a i žiri je bio iznenađujuće naklonjen njoj, mislio sam da će flopnuti tu.

Sad čekam Šmrkasa da sutra krene da kuka i jeca kako je prevaren i kako su Olja i Bujke nanestili rezultate. Jeste da je onaj snimak sa psovanjem fejk, ali mislim da je stvarno popizdeo kad je video rezultate.

P.S. Turbo i serbia su upali u depresiju posle Konstraktine pobede.

Treba od sledeće godine dozvoliti i građanima Republike Srpske da glasaju na PZE. Voleo bih da se prijave Vanja Mišić, Maja Manojlović, možda čak i ona Lukijanova sestra ili Lukijan.
Iz Republike Srpske mogu da glasaju oni koji žive u pograničnom području sa Srbijom a koji imaju kartice jednog od mobilnih operatera iz Srbije... U gradovima koji su uz Drinu domet iz Srbije je odličan kao da si u Srbiji, tako da skoro svi imaju po 2 kartice u telefonu a mnogi samo srbijansku. :D
Šteta što u finalu nije bila nijedna stvar na ijekavici, ispadoše i Vasco i Mia svako u svom polufinalu.

Ne sećam se kada mi je bilo ovoliko drago za nekog našeg predstavnika. Meni ova pesma nije bila ni blizu među favoritima i tek je uspela da me zaintrigira nakon live nastupa u polufinalu... zapravo, to je ono što sam očekivao da će se deseti sa Sarinom pesmom, ali nije. Zaslužena pobeda.
Nisam još gledao rezultate glasanja u polufinalu, ali žao mi je ako je žiri sabotirao neke izvođače, konkretno vidim da se piše za Borisa i Igora.
Žao mi je Zorje, pa i Sare (iako mi se pesma nije dopala) znam da su se mnogo potrudile oko ovogodišnjih pesama i nastupa... ali s obzirom da je Konstrakta za jedan dan toliko izdominirala da tako ubedljivo dobije televoting, nema se šta reći i zameriti. Ona sigurno nije kupovala glasove.
Zejna je bila predivna i nadam se da je vidimo i neke od narednih godina. Šteta što je žiri nije podržao više u finalu.
Tačno, ali opet gde su im dostojanstvo i stav?
Pa, nema ih. :( Ali šta da radimo.
To mi se nije dopalo ni kada su dali 12 poena za Hurricane za onakvo vokalno sakaćenje.
Tužno mi je što su ove godine recimo toliko podržali Angellinu, a bez ikakvog pokrića. I vokalno i vizuelno je bila slaba.

Meni je Angellinina pesma bila i za 12 od žirija i za 12 od publike, ali samo pre live izvođenja. Mislim da ona prosto taj tip pesme ne ume da iznese uživo kako treba. Da, jeste bila bolja u finalu, ali i dalje slaba. I nije imala sreće da joj se otvori i druga lepeza u finalu. :(

Back