PZE je patio od istih nedostataka kao i MAC u Areni, samo što je ovo bilo u studiju. Mnogo su hteli, rezultat upitan, ali svakako mi je drago što su se prešaltali na Sky Music. E sad, što se tiče RTS-ovih usiljenih voditelja operisanih od humora i harizme, tu im ni skandinavska produkcija ne bi pomogla.
Baš se preteruje kad se PZE22 poredi sa Sunčanim skalama 1998 (znate li uopšte kakve su Skale bile i da se to ne može porediti i ako zanemarimo tehničke mogućnosti sada i onda?), i kaže da je Dora sa užasnim kadriranjem, gotovo bez ikakvih koreografija izvođača i još dosadnijim pesmama bila bolja. I još se na to doda da je šou bio bez publike, a publika je bila prisutna, samo u manjem broju nego ranije zbog veličine scene. Marko Kon danas pohvalio zvuk, da je bio nikad bolji. Fanovima sad svaki detalj smeta kao da je smak sveta. Uvek može bolje, ali mislim da je naš ovogodišnji izbor među najboljim u Evropi, naravno ako zanemarimo green room i to što je predugo trajalo. Dođe do smetnje (naravno ne opravdavam to, naročito kod Sare i Bibera), viče se kao da se srušio studio ko kad je Duško Dugouško u operi. Jasno da nije sve maksimalno iskorišćeno, naročito ako se uzme u obzir koliko su trajale probe, ali da nije korišćen CuePilot bilo bi daleko gore. I nesrećnu Beoviziju 2018. sa ovim ne treba porediti nikako. Ono je bilo sklepano na brzinu sa milion mana. Imate li uopšte ideju kako bi na tv-u izgledao nastup Konstrakte da je učestovala 2018? Pitanje je kako bi i lavor snimili, a ne nešto drugo.
Meni je sve bilo sasvim dobro, ne kužim famu oko toga na NF, kao da je bitno. A Miloše, kad je bila Dora ti si rekao da je sve kao od prije 15 godina, što isto nije istina. Bila je super scena, rasvjeta i uvod u pjesme.
Nedopustivo je da kamera drhti u nekom šouu ovog tipa u 2022. Bilo je dosta takvih nestabilnih kretanja kamere. A to što 2-3 nastupa imaju režiju dostojnu 2022. godine je priča za sebe.
Upravo je od iste bolesti patio i Mac, nigde kadriranja.
Ne znam, meni je ono na Dori izgledalo previše monotono. Bukvalno se jedva neko setio da treba da spremi bilo kakvu koreografiju. Ok, možda nije kao pre 15 godina (nisam bar poredio sa nečim od pre 25), ali sami nastupi nisu daleko odmakli od toga. Za PZE se bar većina učesnika potrudila oko nastupa. U današnje vreme nastup mora da nadopuni pesmu, ili moraš biti izuzetno harizmatičan da bi nekako bio primećen. Na Dori mi jedino zanimljiviji sistem glasanja nego kod nas.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.