Pesma za Evroviziju 22: Polufinale i finale

Očekivao sam malo bolju gledanost Pesme za Evroviziju, mada neki su gledali i preko YouTube-a.
Samo je finale upalo u TOP 10 RTS-ovih emisija i to na 7. mestu za prethodnu nedelju, sa rejtingom od 8,3% i šerom od 22%.

Poređenja radi, finale Beovizije 2019. je imalo isti rejting od 8,3% uz šer od 19,7%, pa je sad za nijansu bolje. I tad je finale bilo na 7. mesto. Izgleda teško preći Dnevnik, Slagalicu, kvizove, domaće serije i Sasvim prirodno. 2020. nije bilo Beovizije u top 10, te nedelje su se igrale i neke utakmice Lige šampiona i Lige Evrope, pa je verovatno to preotelo gledanost.

Nadam se da će Olivera pozvati i iskusnije režisere od tog lika koji radi sportske događaje i da se kamera neće drmati.

Pa dobro ajd, prenos na Jutjubu ima preko pola miliona pregleda, nemoguće da su svi stranci, tako da je i to odlično. Samo naprijed RTS, da se nastavi ovo!

Pa treba skratiti barem na pola. 90 minuta je sasvim dovoljno za sve. Green room ne treba da traje 4 puta po 5+ minuta, revijalni deo nema potrebe da traje 20 minuta pogotovo sto se pojave osobe koje se puste iz podruma jednom godisnje tokom festivala, onda one glupe sale voditelja gde glume sve samo ne voditelje, plus smanjiti broj pesama. Sve to moze da se skocka u emisiju koja traje 90 minuta. Meni je bilo muka na pola, a volim da gledam ovakve stvari. Kad god je naisao green room otisao sam neato drugo da radim, jer mi se taj cirkus gadi. Iskreno green room nije ni potreban. Mozda eventualno 2 ukljucenja od 2 minuta i tjt. Ne treba PZE da traje kao i sam ESC

Pa samo da se manje ugledaju na Sanremo sa trajanjem i gubljenjem voditelja, a više na one koncizne i efektne izbore.
Nego, meni je malo i poražavajuće što oni kod nas sa jednom potencijalno ekstremno kul stvari kao što je izbor za ESC pesmu moraju da se dodvoravaju bumerima jer su im oni najveći deo publike, i onda tu moraju da se prave kao neke xexe smicalice i doskočice i opštenarodno veselje u grin rumu.

Pre koncept i odugovlačenje mogu da odbiju gledaoce nego drmanje kamere koje nije baš toliko izraženo.
To svakako. 😔

Moja lična zamerka je to kadriranje a la Sunčane skale, ostalo se da preživeti.

Jel Sara pratila Oliveru na Instagramu? Jer ne mogu da provalim da li je otpratila ili je uošte nije ni pratila, a sećam se da sam proveravao ranije. Ako je otpratila mislim da ćemo je teško videti ponovo :(

Back